Cookies

archivering revisie 26-10 2014

blog van het net         Verklaring
Inhoud
<h1><a href=”https://blog.joepzander.nl/wp-content/uploads/2014/02/verstomd.jpg”><img class=”alignright wp-image-4602 size-medium” src=”https://blog.joepzander.nl/wp-content/uploads/2014/02/verstomd.jpg?w=300″ alt=”verstomd” width=”300″ height=”101″ /></a> Vaderkenniscentrum spant Kort Geding aan tegen Joep Zander</h1>
laatste aanpassingen 26-10 (Het Kort Geding is inmiddels bepaald op 6 november 13 uur. rechtbank <a href=”http://joepzander.nl/gab/pamflet.htm”>Zwolle  of all places. </a>)
<h2>Site van het net</h2>
Het Vaderkenniscentrum (VKC) heeft gemeend een kort geding tegen mij te moeten starten wegens vermeende laster naar hen (hun bestuursleden). De laster betreft het feit dat ik voorzichtig (nog steeds aangifte achtergehouden) benoem wat er gebeurt. Het volgende namelijk:
<a href=”https://joepzander.files.wordpress.com/2009/07/peter-brons-bij-kb-trofee.jpg”><img class=”wp-image-974 size-medium” src=”https://joepzander.files.wordpress.com/2009/07/peter-brons-bij-kb-trofee.jpg?w=300″ alt=”Peter Brons bij Knevel en van de Brink, met op de achtergrond de vaderdagtrofee m/v” width=”300″ height=”225″ /></a> Peter Brons bij Knevel en van de Brink, met op de achtergrond de vaderdagtrofee m/v
Het gaat over een schilderij dat onbetwist mijn eigendom is en waarvan de bruikleen (gebruiksrecht VKC)  is verstreken omdat ze hem niet meer uitreiken en ook zeggen hem niet te wensen uit te reiken. Ook is het onomstreden dat het Vaderkenniscentrum niet meer bezig is met het in overleg met mij zoeken van een andere bestemming. Dat betekent dat het Vaderkenniscentrum eenvoudigweg zelfs geen vermeende titel meer heeft om het schilderij onder zich te houden. Dat betekent naar mijn mening dat ze zich schuldig maken aan een eigendomsdelict. Aan de teruggave van het schilderij worden nu merkwaardigerwijs blijkbaar voorwaarden verbonden:
Letterlijk citaat (bestuur VKC):
<em>”1. Schilderij terug naar Joep Zander</em>
<em>2. Rectificatie van de gewraakte tekst op je blog/website aangezien die voor bestuurleden van VKC als laster en persoonlijke aantasting van hun imago wordt ervaren.</em>
<em>3. Joep Zander of aan jouw verbonden stichting(en) zich onthoud(en) van het organiseren van een prijs/trofee………………</em>
<em>Mocht je dit weigeren mag je gedrag daadwerkelijk voor de voorzieningenrechter in een kortgeding gaan uitleggen,”</em>
In hun verzoekschrift staat nog veel meer maar daar begin ik nog even niet aan. Wel is het markant dat ze mij een overeenkomst blijken te hebben proberen op te dringen waarover geen overleg meer mogelijk was en die onder andere bedingt dat ik de overeenkomst zelf geheim moet houden. Dit dan wel in ruil voor het schilderij. Geen haar op mijn hoofd….
Verder ervaar ik de gang van zaken als een ernstige vorm van geestelijke mishandeling doordat een belachelijk standpunt met een dusdanig aplomb van in totaal 44  bladzijden, inclusief pertinente leugens, wordt geserveerd bij een rechterlijke macht waar ik niets van te verwachten heb, dat het me doodsbang maakt. Dit gaat niet over argumenten is geestelijke oorlogsvoering waarin ik niets anders kan zien dan dat het bedoeld is om mij kapot te krijgen.
Mijn standpunt is verder dat het Vaderkenniscentrum de vaderdagtrofee m/v (conform contract beeldje trofee) dient uit te reiken. (Ik hoop dat ik dat nog wel mag zeggen). Op zich mogen ze het schilderij conform contract dan blijven gebruiken. Maar dat uitreiken deden ze de afgelopen jaren niet en de jaren daarvoor eigenlijk ook niet volgens de afspraken (onafhankelijke jurering). Zich bezig houden met de uitreiking zou een betere tijdsinvestering zijn dan het voeren van kort-gedingen. Idem dito; probeer in samenwerking wat te doen aan de geschiedschrijving.
Verder is mijn standpunt dat ik de bal niet in mijn eentje in de lucht kan houden.
In verband daarmee heb ik alle content, op een paar dossiers na, van dit blog gehaald. Hetzelfde heb ik gedaan met door mij onderhouden sites (zoals vaderseenzorg.nl). Mijn persoonlijke site is nog bereikbaar. Ik kan mij niet meer effectief te verweren tegen dit soort aanvallen, waarvan ik er de laatste tijd meer langs heb zien komen (oa wikipedia). Er zijn er dus mogelijk nog meer te verwachten. Ik had al gezegd me niet meer met de vaderbeweging te involveren.
Het blijken dus niet onze tegenstanders, rechters, Spruijt, Kinderbescherming maar onze verhoopte medestanders te zijn die de vrijheid van meningsuiting ter discussie stellen.
Joep Zander
PS: Ik ben in alle opzichten vader. Ik zorg voor de helft voor mijn zoon van 16. Ik ben er voor mijn dochter van 27 die ik 20 jaar niet heb gezien. Ik heb van alles gedaan om de positie van vaders te verbeteren; <a href=”http://joepzander.nl/bereikt.htm”>zie mijn persoonlijke site</a>. Ik probeer nog steeds door promotieonderzoek wat te betekenen in deze. Ik hoor dus bij de doelgroep van het VKC. En zo gaan ze dus met me om.
Het Vaderkenniscentrum heeft niet de moeite genomen om me in mijn gezicht te vertellen waar ze dan wel laster van zouden ondervinden. Dat wilden ze via een advocaat doen. En daar doe ik dan weer niet aan mee.
Het Kort Geding is inmiddels bepaald op 6 november 13 uur. rechtbank <a href=”http://joepzander.nl/gab/pamflet.htm”>Zwolle  of all places. </a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.