Cookies

Quik-Schuijt eruit

De actualiteit noopt tot een snelle post.

Dankzij de SP haalden we gelijkwaardig ouderschap in het wetsvoorstel voortgezet ouderschap van Donner. Dankzij diezelfde SP ( maar dan de senaatsfractie) wordt dit amendement weer onderuit getimmerd. Quik-Schuijt, justitiewoordvoerder van de SP in de senaat vind namelijk dat 50-50 gelijkwaardig recht van het kind op een vader en een moeder die voor hem zorgen geen uitgangspunt moet worden. Tegenstemmen gaat deze dame een stapje te ver. Maar dat hoeft ze ook helemaal niet. De wet is al slap genoeg. Een paar vragen aan de minister die ongetwijfeld op even taktische manier het, door hem niet gewenste, SP tweede-kamer-amendement, zal afvallen en oud rechter Quik-Schuijt heeft het voorelkaar voor haar vriendjes in de rechtszaal die weer vrolijk verder kunnen gaan het leven van vaders, moeders en kinderen in de rechtszaal te verzieken.

Ik begrijp dat u in dit miniatuurtje nog te weinig uitgeschreven argumenten terugvind. Dat kan ook niet in dit weblog. Maar ik vond het van belang hier, ook als SP-lid, snel stelling te nemen.

zie ook: meer over Quik-Schuijt

0 antwoorden op “Quik-Schuijt eruit”

  1. Maar wat is er gebeurd met de discussie over gelijkwaardig ouderschap, ingezet door Quik-Schuijt op een website van collega-senator Anja Meulenbelt? Na de bijdrage van “een verzorgende vader” op 28 november (een dag voor publicatie van het artikel van ‘Berg’ in het Parool met als thema ‘liegen loont’) is er amper meer binnen de discussie gereageerd, terwijl er vanaf 16 november dagelijks meerdere uitgebreide reacties waren! Is men na de treffende reactie van deze verzorgende vader ineens simpelweg uitgepraat over het onderwerp? Kijk en volg met belangstelling:
    http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/11/16/gelijkwaardig-ouderschap/

    Groeten van een verzorgende vader

  2. Quik-Schuijt ERUIT!

    Ik vind het in en in triest te moeten constateren dat een machtswellusteling als Quiq-Schuijt erop tegen is om macht (gezag) eerlijk te verdelen. Bij een eerlijke verdeling zouden haar dito vriendjes familierechters waarschijnlijk ook minder macht krijgen en minder verderf kunnen zaaien, iets waar het dit soort freaks waarschijnlijk toch om te doen is omdat ze zelf ook geen gelukkige jeugd hebben gehad en/of als kind gepest werden! Als je haar foto ziet dan weet je al genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.