Cookies

Staat straft onschuldige kinderen

kindDe ouders doen het allemaal niet goed, daarom moet de staat meer mogelijkheden krijgen om in te grijpen. Sneller OTS, belang van het kind gelijk stellen met dat van de staat (want niet dat van de ouders …….), verplichte meldingen bij AMK’s door huisartsen. Het kan niet op. En wat gebeurt er dan met die kinderen die nu veilig in handen van de staat komen? Worden ze geholpen? Wordt de door de huisarts doorgegeven melding serieus genomen, of werkt dat meer als een afmelding (de huisarts hoeft nou zelf niets meer te doen)?

Wel 1294 kinderen worden in jeugdgevangenissen gegooid zonder veroordeling. Alleen maar omdat ze hulp nodig hebben. Niet omdat ze iets misdaan hebben. Want in de echte jeugdhulpverlening is geen plaats voor ze , net zomin als er voor het kindje Jezus ergens plaats is dezer dagen zou je kunnen zeggen.

Die jeugdgevangenissen; daar komen ze dikwijls slechter uit dan ze er ingingen. Net zoals ze overigens ook dikwijls slecht uit de rest van de zogenaamd echte hulpverlening rollen. Maar bij de jeugdgevangenissen leren ze dan dikwijls nog veel slechts bij.

Volgens een of andere directeur van zo’n instelling maakt dat allemaal niet zoveel uit. ze worden in beide gevallen gewoon opgevoed meent hij. Cynischer kan ik het niet bedenken. Waarom bestaan er dan jeugdstraffen? Al zou ik super in de watten worden gelegd dan zou ik nog niet in een gevangenis willen komen als ik niets misdaan heb. En dit allemaal toch weer onder het mom van het belang van het kind natuurlijk……….

Als kind zou ik geloof ik liever mijn ouders willen, in veel gevallen zullen deze kinderen hun vaders gemist hebben. Daar valt wat aan te doen.

artikel in trouw over misplaatste kinderen
over het belang van het kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.