Cookies

weiblichkeitswahn

männlichkeitswahnVroeger hoorde ik ook af en toe bij het soort dat liever zichzelf onderuit haalde, dan kritiek te leveren op feministisch extremisme. De button die u op dit plaatje ziet heb ik wel eens zelf gedragen.

Ja dat zou ik eens moeten proberen een vergelijkbaar plaatje te maken waarop een vrouwelijk geslachtsdeel met een wc-trekker pijnlijk op maximale trekkracht wordt beproefd…. U ziet het al voor u? En het commentaar ook neem ik aan?

zie ook: feminismekritiek

0 antwoorden op “weiblichkeitswahn”

 1. Joep, je bent altijd al een trendsetter geweest.
  Ik herinner me het verhaal van je kind in de bakfiets, wat pedagogisch niet verantwoord was. Wel, tegenwoordig rijden de Larense broekrokken met ultra moderne bakfietsen gevuld met hun kroost opzichtig het dorp door richting de bakker.
  Je was je tijd ver vooruit…
  Dus pas op met eventuele nieuwe initiatieven, ha ha…
  Of ga eerst in conclaaf met de plaatselijke rotary!

 2. Oh ja en op dat plaatje dat je daar (via die link) ziet heb ik niet die anti-mannenbutton op. Als je goed kijkt zie je een dwaze-vadersbutton.

 3. Semi-spirituele types als David Deida schrijven spirituele (relatie-)boeken voor ‘niet gecastreerde mannen’.

  Wel, dat lijkt heel aardig, maar ik trap daar niet in. Namelijk: de teelballen zijn de wortel van de ontaarding van de mensheid naar een verhoogd bewustzijn, naar de ‘kennis van goed en kwaad’, want: naar egoïsme, competitie en geweld. Okee, vrouwen hebben hieraan meegewerkt door de agressiefste mannen voor hun gedrag te ‘belonen’ met sex. Hoe dan ook, het is om te beginnen JUIST het niet- (in elk geval niet voldoende) ‘gecastreerd’ zijn van mannen waardóór de mens nu ‘spiritueel’ moet zoeken! ‘Niet-gecastreerd’ (willen) zijn en tegelijk ‘spiritueel zijn’ vormen een contradictio in terminis.

  Jullie zijn net Augustinus: Heer, verlos mij van mijn zondigheid. Maar nog niet vandaag!

  Het is een illusie om te geloven dat je spiritueel kunt zijn en een ‘echte’ man. Je kunt alleen spiritueel zijn als je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten gelijkelijk in je verenigt. Verreweg de meeste mannen zijn echter doodsbang om vrouwelijk te lijken. Vrouwelijkheid (althans dat wat als vrouwelijk wordt bestempeld) is iets om je voor te schamen. Dan ben je een homo. Een wat je. Manonwaardig. Mensonwaardig. De meerderheid van de mannen vinden ‘gewoon menselijk’ al teveel vrouwelijk en definiëren ‘mannelijk’ als ‘niet-vrouwelijk’, waardoor er, zeker in deze tijd, maar heel weinig gedragsmogelijkheden voor mannen overblijven.

 4. Wat betreft menselijkheid kunnen mannen en vrouwen van elkaar leren. Ik ben er niet tegen om androgyne speurtochten te ondernemen. Ergo ik beschouw mijzelf als één grote androgyne puzzle.
  Zou het niet zo kunnen zijn dat Jij en andere vrouwen vrouwelijk als niet-mannelijk definiëren. (Dat is dus een beetje andersom dan je eigen stelling). Als ik al je reacties op mijn blog zo heb doorgenomen overheerst het gevoel dat je erg anti man én erg anti-mannelijk bent.
  Overigens getuigen je reacties wel van originaliteit en dat is mooi want er wordt ( ook bij bewogen vrouwen) al zoveel elkaar nagepraat.

 5. Ik definieer vrouwelijk niet als niet-mannelijk. Ik zie het eerder zo, dat het vrouwelijke onzijdig is, het prototype, de standaard, en de man een afwijking daarvan. Wetenschappelijk (genetisch en neurologisch) snijdt deze visie ook hout. Meer dan de eeuwenlang aangehangen visie dat de vrouw een mindere variatie zou zijn op de man.

  Het grappige is nu, dat de kans bijzonder klein is dat indien alle macht aan de vrouwen komt, zij op hun beurt mannen zullen gaan onderdrukken zoals dat zo lang andersom wel gebeurde. Het vrouwelijke denkt namelijk veel minder in termen van hiërarchie dan het mannelijke!

 6. Vrouwelijke hierarchie werkt vooral ánders. De hierarchie bijvoorbeeld in vrouwelijke pubergroepen schijnt verschrikkelijk indirect moordend te zijn. Pas nog een boek over langs gekomen. Misschien hoef je dat inderdaad niet te lezen. Vond jij je omringende meiden echt altijd zo aardig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.