Cookies

gestolen kinderen

belang van het kind Onder het mom van “het belang van het kind” werden aboriginals jarenlang hun kinderen afgenomen. Het was goed voor de kinderen hadden ze bedacht om ver weg van hun eigen ouders in een blanke cultuur op te groeien. En ja eindelijk heeft de Australische staat er excuses voor aangeboden. Ik hoop dat ze er wat aan hebben al die trotse originele bewoners van Australië.

Maar elke keer blijkt het weer te moeilijk voor de wereld om historische lessen op het heden toe te passen. Dat komt omdat er nooit precies hetzelfde gebeurt, maar wel ongeveer hetzelfde. Toch heeft het misbruiken van de term “belang van het kind” in de huidige samenleving veel weg van de arrogante stijl waarmee destijds de Australische staat de term gebruikte.

Hoe lang zal het nog duren voordat er ook een papa-variant is op dit excuus? Ik heb hem alvast, met dank aan de inspirerende tekst van premier Kevin Rudd, als volgt geformuleerd:

Voor de pijn, het lijden en kwetsen van generaties vaders, hun kinderen, de uiteengeslagen families en de verstoorde samenleving zeggen we sorry. Voor het uiteenscheuren van families en de banden tussen de generaties zeggen we sorry. Voor de onwaardige behandeling van trotse mannen, vaders en de vernietiging van een positieve mannenkultuur zeggen wij sorry.

Drie keer sorry voor aboriginal-leed (link hersteld)
Meer over het belang van het kind, vaders en aboriginals

0 antwoorden op “gestolen kinderen”

  1. Dit zal nog even duren zolang onze politici het vermogen missen tot kritische zelfreflectie met het bijbehorende ontlopen van de verantwoordelijkheid.
    Waar is de journalist die Rouvoet eens kritisch gaat interviewen vanuit het christelijk gedachtegoed over onze materie?
    Waar is de journalist die Balkenende eens kritisch gaat interviewen over onze materie vanuit het normen en (vooral) waardendebat?
    Waar is de journalist die Bos gaat interviewen over de discriminatie van vaders en de sociale uitgangspunten van de PvdA? Liefst live op TV.
    Er is veel ruimte voor een kritisch en onafhankelijk denkend journalist. Of werken zij ook voor eigen belang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.