Cookies

protocullen

Als ik me netjes gedraag mag ik hier af en toe komen koffie drinken. Bij de koffietafel van Appie Hein zie ik een net geklede man ( ja ik zeg het er maar even bij) die vertelt dat hij hier ook af en toe wandelt. Wandel? vraag ik als onbevangen winkelaar. Ja vliegen lukt me nog niet; ik heb het af en toe geprobeerd maar ik kom maar niet van de grond. Ook verder blijkt zijn leven niet meer erg van de grond te komen sinds hij door zijn ex het huis uit is gemanoevreerd. Hij is officieel opgenomen in de zorg; met een stempeltje en handtekening, allemaal protocollen meneer.

Het belangrijkste resultaat daarvan was uiteraard dat hij zijn kinderen niet meer zag. De boedelscheiding ligt al een aantal jaren bij “minstens tien rechters” en hij slaapt nu op een matrasje zonder uitkering, maar gelukkig wel met een dak boven zijn hoofd. Misschien wordt hij er binnenkort uitgezet want hij kan de huur natuurlijk niet betalen. Maar daar hebben ze gelukkig een protocol voor dus dat duurt nog even.

Ook voor allerlei andere zaken in het leven blijken protocollen aanwezig. Gewoon geholpen worden is er niet meer bij. Maar als je op de gepaste plaats hulp roept is er misschien wel een protocol dat je verder helpt. Hoewel die uitkering is er nog steeds niet. En toen hij een hartinfarct kreeg moest hij zich van bankje naar bankje voortslepend naar een ziekenhuis begeven. De ambulancedienst… nee daar heeft hij een status. Een status werkt tegen je begrijp ik.

Vaders met hele en halve zwerversstatus bestaan er een heleboel. Weinig kans dat ze serieus worden genomen,  dat wordt je ook zonder zwerfstatus al niet als vader. met of zonder protocul. Gelukkig dat  bij Appie Hein  de koffiekraan nog zonder protocollen loopt.

0 antwoorden op “protocullen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.