Cookies

Opzij

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats………..

Het damesblad Op-zij moet een beetje op-schuiven. En wij maken graag plaats voor positief nieuws op dit weblog. Ik hoorde een paar weken geleden van het televisieprogramma “De leugen regeert” van de principiële klacht van een mannelijke sollicitant over het feit dat het, naar eigen zeggen feministische, maandblad geen mannen wil aannemen. Ik had niet de indruk dat hij daarmee bij de Commissie gelijke behandeling (CGB) voet aan de grond kon krijgen. Ook gelijke voeten worden bij de CGB immers nogal eens ongelijk behandeld.

Maar de CGB heeft deze klager gelijk gegeven!! Immers ook mannen kunnen feministisch zijn! Misschien wel meer dan vrouwen… ah! Of Opzij daarmee kritiek van mannen binnen dit vrouwenbolwerk toelaat is nog maar de vraag. Opzij liet wel eens eerder mannen dingen schrijven. Zo werd ooit een rubriekje met mannennieuws in opzij gevuld door Transact-beleidsmedewerker Nico van Oosten.

Als Opzij nu aan de slag moet met mannen zullen ze misschien weer niet de stevigste uitzoeken. Mij zullen ze zeker niet uitzoeken lijkt me. Ook al ben ik bepaald feministisch. Maar afin.

Een blokkade is geruimd; Opzij,maak plaats, we komen eraan!

artikel Commissie_Gelijke_Behandeling: Opzij discrimineert in Trouw
dossier emancipatie en mannen

0 antwoorden op “Opzij”

  1. nou dagblad, meer dag blad. Sorry voor dit aanvankelijke foutje. Niet uit onkunde maar wel een fehlleistung. Duidt er misschien op dat ik ze te groot zie en kleiner moet maken. Opzij is dus een maandblad bedoel ik maar.

  2. Als radicaal feministe heb ik geen enkele boodschap aan wat dat gepikeerde blaadje allemaal uitkraamt. Oprechte mannelijke sollicitanten hoefden zich van de zomer door dat stelletje verdwaalden van Opzij echt niet geschoffeerd te voelen hoor, vind ik. Die club, daar wil je als weldenkend mens toch helemaal niet bij horen? Al was het alleen maar om het risico op een live-ontmoeting met Dresselhuys te vermijden. Lijkt me trouwens grappig om te kijken wat er gebeurt als jullie morgen de Ophij oprichten en daar redacteurs voor vragen…

  3. Dat ben ik eigenlijk wel met je eens. En ik moet bekennen dat vaders/mannen het nog niet voor elkaar krijgen een leuke mannelijke pendant van opzij op te richten. De vaderbeweging en mannenbeweging staat trouwens een stuk opener voor vrouwen dan de vrouwenbeweging voor mannen. We gedragen ons erg afhankelijk van vrouwen.

  4. Weet je wat het volgens mij is? Ik bedoel waarom de vrouwenbeweging zo wantrouwend is naar mannen? Er zijn te vaak en ook te veel mannen geweest die ‘vrouwvriendelijkheid’ hebben misbruikt om hun populariteit bij het zwakke geslacht te vergroten. Om de feministes, die vaak intelligente mensen zijn, via die omweg als partners te kunnen binnenhalen. Bedroevend veel mannen belijden vrouwen-empowerment luidkeels… met de mond. Maar daden ho maar. En dat zien ze zelf niet eens!! Te veel hebben het niet begrepen. Ze roepen maar wat platitudes. Neem nou zo’n Kluun. Hoe had die gedacht…? Hij is exemplarisch voor het soort waar we vanaf willen! Kijk, van mij mag hij bij de Opzij gaan werken, daar ga ik niet over en ik lees dat blad toch al niet. Maar om even aan te geven waar dat wantrouwen vandaan komt. Mij is het in mijn privé- leven ook meermaals opgevallen hoe weinig waarachtig de zogenaamde vrouw-vriendelijkheid van veel mannen is. Feministes denken: jahaah, de groeten, wij lossen dit zelf wel op! De werkelijk integere mannelijke feministen hebben daaronder te lijden. Neem Hugo Schweizer, hoogleraar vrouwenstudies in de VS. Die heeft het beslist niet makkelijk vanwege dit wantrouwen. Toch zeg ik: ga aub door! We hebben op deze planeet nu de allersterkste feministen (m/v) nodig!

  5. Ah, heb ik zomaar een antwoord te pakken op mijn laatste reactie op jouw blog. Hugo Schweizer. Ken ik niet, maar daar ga ik nu acuut iets aan doen.

    Verder met je eens dat vrouwvriendelijke mannen soms dubbele bodems hebben gehad. Ik heb zelf ook teveel geprobeerd vrouwen te pleasen. Maar mijn -ook zorgend- vaderschap was niet een manier om vrouwen te pleasen, maar om wat voor mijn dochter te betekenen. En daar komt de kloe in het hele verhaal. Dat wordt mannen dus niet toegestaan in deze maatschappij. Of ze nu vrouwvriendelijk zijn of niet. En daar ligt een bottomline.

  6. Oke ik zal er niet fauw over doen, zelf maak ik ook altijd typisch fouten in namen van mensen. Kan het zijn dat je bedoelt: Hugo Schwyzer? Noemt zich trouwens niet professor vrouwenstudies maar professor Genderstudies. Maar dat maakt inderdaad niet veel uit. Zoals zoveel mannen bij genderstudies weigert hij het begrip genderstudies breder te trekken dan vrouwenstudies (afgaande overigens op een korte blik op zijn blog). En dat noem ik het verstoppen van je eigen agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.