Cookies

oom joris

jorisAls het justitieapparaat niet functioneert is het moeilijk om schuld of onschuld vast te stellen.  Het gebruikelijke adagium “de rechter heeft gesproken”  betekent dan, zeker voor mij,  slechts dat er iets uitgesproken  is. Niet dat de waarheid gevonden is, laat staan het pleit beslecht.

Of Secretaris-Generaal van justitie Joris Demmink níet schuldig is aan machtsmisbruik en pedoseksueel misbruik omdat hij nog niet echt is vervólgd, laat staan veroordeeld? Het zegt mij niets. Gezien het onwaarschijnlijk omvangrijke, goed constateerbare machtsmisbruik bij justitie en rechterlijke macht, is het wél vrij aannemelijk dat er pedofiele netwerken zijn die zoveel macht hebben dat ze niet worden vervolgd.  Verder ben ik overigens ook onder de indruk van de argumenten en feiten die door advocate van der Plas en onderzoeksjournalist Micha Kat en anderen naar boven zijn gehaald.

In het verlengde daarvan weet je dus ook niet of een vader als die is vrijgesproken van incest of huiselijk geweld, hij het niet gedaan heeft. Je weet zelfs niet eens of de rechter dacht dat hij het niet gedaan heeft. Het kan zowel waar als onwaar zijn. Het wantrouwen is groot als er weer eens iemand in de vaderbeweging en contreien ergens van is beschuldigd. Je weet dat het dikwijls niet klopt. Zelfs als hij is veroordeeld. Ongetwijfeld lopen er ook actieve vaders rond die wel wat misdaan hebben. Maar nog veel meer die niets, althans heel weinig misdaan hebben en wel zonder enige schuld zijn gestraft met een van de ergste dingen die je een mens kunt aandoen; het afnemen van je kinderen.

Maar een van de meest onwaarschijnlijke dingen in een zogenaamde democratie is het te moeten stellen met een justitie en rechterlijke macht die zo ondemokraties en stiekem ( geen openbaarheid van uitspraken) functioneert. En hoe dan ook is ome Joris mede verantwoordelijk voor die bende. Als ie onschuldig is is hij zélf ook slachtoffer van het terechte wantrouwen tegen justitie en rechterlijke macht.

(2015) Het bedrijven van pedoseksualiteit dient te worden bestreden, maar volksgerichten zijn alleen relevant als het om machtigen gaat die zich buiten de wet zouden dreigen te stellen. Dat zou hier het geval kunnen zijn. Verder blijven misdadigers mensen die vaak hun missers ook ergens hebben opgelopen. Dat is bij dit soort zaken erg vaak het geval. In die zin moet vooral het ermee samenhangende machtssysteem worden bestreden, en dienen mensen hun verantwoordelijkheden te nemen.


De voormalige wikipedia-pagina over de affaire Joris Demmink

dossier rechterlijke macht
dossier assen oa over verdachte kinderbeschermingsmedewerker

Deventer, Nederland

0 antwoorden op “oom joris”

 1. Joep,

  Het kwaad verdraagt het daglicht niet. Blijf alsjeblieft opengooien. Er is het risico van “geroddel” en loos alarm maar beter dat dan dat andere! Als het niet opengegooid wordt, blijft het doorrotten en gisten ten koste van kinderen.
  Het tijdstip waarop het recente verhaal over Madeleine (Portugal) in de publi komt ruikt naar media-circus, en ik schaam me dat ons land (Amsterdam) in dat afschuwelijke verhaal een akelige rol lijkt te spelen. Blijf ajb doorgaan met op jouw manier zorgen dat mensen elkaar weer frank en vrij en met een zuiver gevoel zonder rottigheid in de ogen kunnen kijken!

 2. Even nog een late toevoeging. Zoals gezegd is het bestaan van pedo-seksuelen-netwerken binnen het justitieapparaat, en met name die delen die met kinderen werken, waarschijnlijk.
  Zo was er die affaire in Assen ( http://papa.nl.nu/assen.html ). De kinderbeschermingsmedewerker daar is vrijgesproken. Maar was dat terecht? Pedosexuelen zitten op de plekken waar ze de kans krijgen. Dat is dus waar met kinderen wordt gewerkt en waar je onbelemmerd je gang kunt gaan omdat jezelf in het justitieapparaat zit.

 3. Mijn reactie in 2007 aan Krista van Velzen. remind:
  http://kristavanvelzen.sp.nl/weblog/2007/06/14/is-er-wat-aan-de-hand-met-die-topambtenaar/

  Krista, ik maak me hier erg zorgen over. Ik ben erg bang dat als dit soort hoge gasten hun gang kunnen gaan ze chantabel zijn en andere pedoseksuele misstanden zullen afdekken (hebben afgedekt). Vooral bij de justitie-instanties die met kinderen te maken hebben is dat risico erg groot. Als je dat combineert met de unieke almacht van bijvoorbeeld de Raad voor de Kinderbescherming dan is er alle grond voor wantrouwen. Af en toe komt er ook wel eens half wat boven water bij dat soort instanties maar dat wordt dan snel weer toegedekt. Dit maakt des te meer duidelijk dat het hoogste tijd is voor parlementair onderzoek of een parlementaire enquete in deze richting. Daar hebben we ook al dikwijls om verzocht.

  Reactie door Joep Zander — donderdag 14 juni 2007 @ 19:36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.