Cookies

scheidingsziek

Dokter ik wordt ziek van die man. Oh mevrouwtje toch wat kunnen we daar nu toch aan doen. Ja ik durf het haast niet te vragen dokter, maar misschien kunt u een briefje schrijven dat ik er ziek van wordt. Nou ja dat de kinderen telkens naar hem moeten en dan moet ik telkens aan hem denken en dat wil ik niet en daar wordt ik ziek van.  Ja en de kinderen ook misschien wel mevrouwtje.  Maar ja….. misschien heeft hij u ook wel eens geslagen. Ja ik durfde er al niet voor langs te komen dokter.  Nou maar dan schrijf ik dat briefje toch even voor u.

Een situatie die veel voorkomt, en vaak nog meer “even tussen de bedrijven door” dan hier geschetst. 47 huisartsen zijn hiervoor veroordeeld. Het topje van een ijsberg. De bewering van hoogleraar gezondheidsrecht Joep Hubben ” dat deze praktijken misschien wel vaker voorkomen” kan als een understatement worden beschouwd. Immers heeft bijna geen vader (soms moeder) de tijd om naast de dure en zware rechtsprocedure over kinderen nog een tuchtprocedure tegen een arts te voeren.

Edelachtbare, mijn ex is een gevaar voor mij en de kinderen. Ik heb een briefje van de dokter.

volkskrant artikel over verklaringen door dokters

0 antwoorden op “scheidingsziek”

  1. Artsen die zich op enigerlei wijze uitlaten over een omgangsregeling worden onverbiddellijk terecht gewezen door het Medisch Tuchtcollege. Vaders en hun kinderen die het slachtoffer zijn van dergelijke artsen, kunnen volstaan met een klacht van twee zinnen aan het Tuchtcollege. De zitting hoeven zij niet eens bij te wonen.

  2. Nou ik hoop dat het zo eenvoudig is. Er lijkt me altijd ook nog kans dat de arts in kwestie een en ander aanvecht. Maar afin; ik hoop inderdaad dat mensen zich aangemoedigd voelen door deze opmerking van Maarten Legene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.