Cookies

BAV

vaderfragBAV is het nieuwe woord voor 2009. Bewust alleenstaande vaders betekent het. Ze swaffelen (gekozen nieuwe woord 2008 ) wat rond en raken daarbij wel eens een damesbil (ik citeer de uitleg van het woord in De Pers). Soms net op het goede moment. Ze zijn dan geen verwekker, maar wel biologisch vader. Maar omdat er van bewust alleenstaand moederschap (BAM) natuurlijk geen sprake kan zijn worden ze Bewust Alleenstaand Vader. Er dient nog wel wat wetgeving te worden aangepast enzo.

Nou nee toch maar niet. Maar ook stoppen met dat gebim-BAM van moeders die wel vaders misbruiken voor de zaadproductie, maar hun kind lekker alleen willen opvoeden. En dan zeggen dat ze gewoon geen vader hebben. Kinderen hebben altijd een vader én een moeder.

Dat alleenstaand heeft er trouwens weinig mee te maken. Vandaar BIM (Bewust Ingespoten Moeders)

Tot voor kort (zie een paar blogs terug) had ik nog niet zwaar nagedacht over het verschil tussen een verwekker en een biologisch vader. En eigenlijk wil ik dat verschil ook niet maken.

En als de EO het weer over BAM heeft mogen ze ook best een keer een vader de klokken laten luiden. BIM-BAM

De netwerkuitzending van EO over BAM-moeders

0 antwoorden op “BAV”

 1. Hoop dat die Tweede Kamer eindelijk wat zegt van die criminaliteit inzake 236 Strafrecht wat nauwelijks of nooit wordt vervolgd hier. En haal al die criminelen dan moeders die dat flikken maar terug met de kinderen die zij onder de verzwijgende plu blijken te ontvoeren of ontvoerd te hebben ook.

 2. en zo swaffelen sommige kerels en vrouwen wat af met hun BIM-BAM klokken spel zonder over de consequenties voor het verwekte kind na te denken. Ik dacht dat we een hogere levensvorm waren maar dat blijkt hier helaas niet uit..

 3. Zelf ben ik geen voorstander van een moeder of vader die bewust de andere ouder buitensluit van de opvoeding van kinderen. Sterker nog, ik vind dat het strafbaar zou moeten zijn. Diverse onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat kinderen baat hebben bij een moeder én vader. Het is noodzakelijk voor de gezonde ontwikkeling van kinderen dat ze zowel een vader als moeder hebben waaraan ze zich van kinds af aan, aan kunnen spiegelen. Als je een kind bewust belemmert in zijn gezonde ontwikkeling heet dat verwaarlozing of kindermishandeling. En dat is strafbaar.
  Hopelijk wordt dit snel aangepakt door een kinderrechter en komt het bewust een kind de ander onthouden tot een verbod. Een kinderleven bewust verkwanselen door eigen bezittingsdrang is iets dat keihard afgestraft moet worden.

 4. @ Bart Koppenol
  Het gaat om artikel 276 strafrecht. Vorige week donderdag aangifte gedaan bij de politie vanwege onttrekking aan mijn ouderlijk gezag door de basisschool.

  @ Dennis
  Mee eens!

 5. Joep, hier zijn de links. Kun je de links en de strekking verwerken in je BAV ?

  Stel je wordt ongehuwd vader of je bent het inmiddels. Je wil het kind erkennen, maar de moeder wil dat niet. Wanhoop niet, in veel gevallen kun je ‘vervangende toestemming’ krijgen van de rechter. Ook als je niet (meer) samenwoont met de moeder.

 6. Vaders die in Nederland ongehuwd samenwonen verliezen steeds vaker het gezag over hun kinderen. Dat constateren echtscheidingsadvocaten. De vaders hebben hun kinderen ooit wel voor de burgerlijke stand aangegeven, maar nooit het zogeheten ‘gezamenlijk gezag’ vastgelegd.

 7. Uitgangspunt in Nederland is het bevorderen van de ontwikkeling van de jeugd en het voorkomen van uitval. Om te zorgen dat iedereen kan meekomen, is er een achterstandsbeleid. Dat blijkt te werken. Toch vallen veel kinderen buiten de boot. Hoe komt dat? Hier een analyse die leidt tot de kern van het probleem, vaderloosheid en de armoede van het alleenstaand ouderschap.

 8. Anjo Klamers vraagt om nieuw leiders. Ook diegenen die eerder afgeschreven werden. Ze mogen van hem wat ouder zijn zoals Wijffels en Cohen. En moeten ook internationaal hun ervaring voor vernieuwing aanwenden.

  Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam

 9. Ik denk dat iedereen een groot onderscheid moet maken tussen het ‘ff”versieren van een man met gevolgen. Of er bewust voor kiezen om in zee te gaan met een donor. Ik mis op deze pagina de subtitliteit helaas. Ik heb zelf bewust gekozen voor een donor vanuit een kliniek zodat mijn kinderen later hun biologische afkomst kunnen zoeken(als ze daar behoefte aan hebben)

  M.I kun je alleen bam-moeder worden als er sprake is van een bewuste keuze en een donorcontract.waar in de donor ook duidelijk aan geeft dat hij op de hoogte is van de keuze van de wens moeder. Groet,Bam-mam

 10. Nou ik vind het met de nuance híer wel meevallen ondanks het feit dat het hier een columnachtige blog betreft. Voor serieuzer werk kunt u natuurlijk altijd mijn boeken lezen.

  Maar dan de site bam-mam.nl die u blijkbaar beheert. “Bewust alleenstaande moeders, meer welkom kun je als kind niet zijn!” staat daar als kreet op de eerste bladzijde. Dat kan ik niet genuanceerd noemen.

 11. Waar ligt in hemelsnaam de motivatie van een bam-moeder, gezien in het licht van het belang en welzijn van een kind? En dan met name de ontwikkelingspsychologie en de ethiek?
  Deze kan niet anders dan een narcistische basis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.