Cookies

Mutter

mijn moeder tweede van links op de eerste staande rij

Een moeder die zich op sleeptouw laat nemen door de revolutie die haar zoon predikt. Het thema van het Brecht-stuk Die Mutter dat we gisteren oefenden voor het Brecht-festival. En ook een thema van mijn moeder, die afgelopen donderdag overleed. Ze ging in 2000 mee naar het Europese Hof in Straatsburg om te zien hoe ik mijn zaak bepleitte voor een paarsig arsenaal aan rechters en een publiek dat om een heel andere rede paars zag. Ook mijn moeder miste het contact met haar oudste kleinkind.

dossier Straatsburg

Het Brecht-koor vorig jaar

0 antwoorden op “Mutter”

 1. Gecondoleerd met je moeder. Goed dat je dit moment aangrijpt voor persoonlijke groei. Een toneelstuk leent zich goed voor verwerking van het verleden.

  Er liggen kansen om zaken van gescheiden kinderen en vader bij het Europese Hof voor een rode rechter te krijgen. Ik ga kontakt krijgen met voormalig hoofd van de afdeling voor mensenrechten bij de Verenigde Naties Theo van Boven. Zie blog
  http://dailyeurope.blogspot.com/2009/01/spreek-isral-aan-op-geweld-in-gaza.html
  Hoop dat dit geen twisten tussen katholieken en protestanten oplevert.

  Wie zien we allemaal op de foto van Straatsburg? Joep Zander natuurlijk, Dick Benschop? Hedy d’Ancona? Felix Rottenberg? Bert Middel? Ferd Crone? Je moeder is overigens tweede van links op de voorgrond.

  Wel aardig dat je anticipeert op mijn werk als kandidaat Europarlementariër met ‘verwacht, gesubsidieerde media – klachten’. Maar het gaat om nieuwsdiensten die nog ontworpen moeten worden.

  Bert Kerkhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.