Cookies

rust roest nog steeds

roest (wikipedia GNU-licensie door FIR 0002)

Rust roest. Ik hoor het voormalig beleidsmedewerker van de Raad voor de Kinderbescherming Ton Veldkamp nog zo zeggen. Niet gisteren, niet vorig jaar, maar pakweg 13 jaar geleden, na een uitzending bij de VPRO-radio waar we met elkaar en een rechter en Mieke v.d.Burg (PvdA) in discussie gingen.

Ik was blij dat er nog raadsmedewerkers zijn die snappen dat het meestal niet helpt om even rust in te bouwen als een moeder bezig is de kinderen bij een vader weg te houden. Ergo, dat is precies wat ervoor zorgt dat die situatie blijft voortbestaan en de kinderen in de problemen komen. Bij voorbeeld de ernstige afwijking ouderverstotingssyndroom er aan overhouden.

Maar ook na 13 jaar blijkt Ton een roepende in de woestijn te zijn geweest. Nog steeds schrijven Kinderbeschermers en rechters het op. “Even rust voor mevrouwtje”. Vanmiddag las ik het weer in een besluit van een rechter van een paar maanden geleden, waarvoor nu een hoger beroep loopt. Notabene had de moeder in kwestie eerst jarenlang gezeurd dat vaderlief te weinig van zich zou laten horen. Maar toen hij dat wel deed was het natuurlijk ook niet goed.
Je moet ergens ruzie over hebben, nietwaar, als je de pest erin hebt. Ach misschien nog wel een menselijk trekje. Maar die rechters die blind en doof blijven; is dat nou een menselijk trekje of een standsdeformatie? Snappen die dan niet dat daar geen kind gelukkiger van wordt, en de vader ook niet en … die moeder wordt daar ook niet beter van.
“Ik zou graag op mijn kop gaan staan als het zou helpen om mijn kinderen te zien. Maar echt, ik weet niet wat die rechters van me willen. Wat ik doe is gewoon fout, wat ik zeg deugt niet, wát ik ook zeg of doe. En als ik zeg dat ik het vanzelfsprekend vind dat ik mijn kinderen zie dan ben ik volgens de raad voor kinderbe..ing  een herrieschopper.”
Het is niet minder dan geestelijke marteling.

De VPRO-uitzending op het binnenhof onder leiding van Michal Citron

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “rust roest nog steeds”

 1. Joep, waarom probeer je geen nieuwe zaak aan te spannen, ik eet je hebt veel gedaan maar toch…de aanhouder wint…..

  er zijn gelukkig ook goede rechters, zo heb ik 9 januari jl ervaren. Alleen moeder is zeer labiel en ik dacht dat ze ter plekke een zenuwinzinking zou krijgen. Het verbaasd me dat het zo goed gaat met mijn kinderen. Stefan had 6 negens op zijn rapport, terwijl stiefvader 7 maart overleden is aan aeen hartinfarct. School geeft aan kid zitten goed in hun vel en doen het prima
  ( hebben ze gelukkig ook wat genen van vader meegekrgen):

  hierbij enige steekwoorden uit de zitting:Ik vind dat er nu echt iets moet gebeuren. Het is een vader met gezag. Omgang kan ik niet ontzeggen, wel tijdelijk, maar daar heb ik geen zin in, dat lost niets op, dan zitten wij hier over een jaar weer
  Mevrouw het wordt tijd dat u eens een punt achter het verleden zet
  Heeft u de scheiding na 6 jaar nog niet verwerkt
  Ik wil beginnen met begeleide omgang
  Moeder:Ik kan het niet aan
  Moeder:Ik ben bang dat hij de kinderen iets aandoet
  Bij begeleide omgang kan hij de kinderen niets aandoen er is iemand bij in een veilige omgeving, en bovendien ben ik daar niet bang voor meneer zorgt dagelijks voor een kind van 4,5 jaar en een baby van 8 maanden
  Kinderen willen niet naar hun vader
  Mevrouw kinderen hebben op die leeftijd niets te willen.Als ze maandag niet naar school willen, wat doet u dan
  Ik zorg dat ze naar school gaan
  Dan kunt u ze ook naar hun vader zenden, het is uw taak om de kinderen op een positieve manier hierop voor te breiden
  De rechter gaf wel aan: meneer het is een illusie om te veronderstellen dat de kinderen nu spoedig gezellig komen logeren, daar is te veel voor gebeurd en daarvoor heeft u ze te lang niet meer gezien. Eerst omgang rustig onder begeleiding opbouwen.
  RVK: moeder u moet eens ophouden met die negatieve houding van u. U hoeft de kinderen niets te vertellen , ze ruiken het ze proeven het ze zien wat u denkt en dat is uiterst schadelijk voor ze. De kinderen hebben 50% van de genen van u en 50% van hun vader. Door hun vader zo negatief af te schilderen, schildert u ook de kinderen voor 50% negatief af.
  Na overleg met de kinderbescherming geeft de rechter aan: ik ga een onderzoek van de kinderbescherming gelasten met een beschermingsonderzoek( OTS) Ik kan niet over proefcontacten beslissen, dat moet de RVK doen, maar ik wil wel meegegeven dat ik vind dat er proefcontacten moeten komen,ik wil nu wel eens zien hoe de kinderen werkelijk op hun vader reageren
  Mijn advocaat geeft aan dat dit een lagere maar beter weg is. Stel er komt begeleide omgang via een omgangshuis. Moeder moet dan een formulier ondertekenen van het omgangshuis, als ze dat niet doet ben je ook zo weer 6 maanden verder. Deze weg is ook minder vrijblijvend.
  Ik heb aangegeven dat er wel degelijk een vorm van communicatie is, moeder stuurt netjes 1 x per maand een brief over het wel een wee van de kinderen, ik ontving net twee foto’s en ik zend zelf kaarten en brieven met verjaardag, Sinterklaas etc..
  Ik heb duidelijk aangegeven Joke ik heb geen rancune, ik wil je niet dwars zitten, ik wil normaal contact kunnen opbouwen met Stefan en Ilona.

  jan wijsman 06-229 56 234
  Nu maar afwachten hoe de kinderbescherming dit oppakt.

 2. Er zal één front gevormd moeten worden. Te veel “versnippering”. Te weinig druk, dat blijkt aangezien niet doordringt dat het ernst is. Dat het zodanige grote vorm aanneemt dat het vele duizenden kinderen beschadigt en meest de eigen vaders.
  Dat “front” zie ik niet.
  Wellicht dat een petitie een idee is.
  Om dat ziekteverwekkende gedrag van moeders in te kunnen dammen. Vele kinderen in gevallen ook in deze omgeving in die situaties zijn de klos; gisteren vernam ik in een geval wat ik al kende; dat de moeder van kinderen in naburig dorp mijn eigen geboortedorp,
  na tweemaal de grootvader van vaderszijde te hebben bedreigd om hem aan te rijden en daar ook uitvoering aan gaf (net niet raak), waarvan aangifte ligt en waar dan niet op wordt opgetreden door politie kennellijk ook,
  (lees ze gooien het weer op -relatieproblemen)
  nu na paar maanden ‘ineens’ aangifte doet van mishandeling door de ex-man. Omdat hij paar maanden terug aan de deur stond met een verzoek. Er is toen niets gebeurd ze werd met geen vinger aangeraakt. En wat doet deze dame, doet dus nu aangifte (kennellijk een kennis die bij politie werkt ook nog eens), dat ze blauwe polsen en letsel zou hebben. Het moet niet gekker worden. Ik vermoed dat ze het zelf zich aandoet namelijk.
  En dan zou je dus minimaal zeggen als politie me dunkt en ik kan het weten, in een ver verleden was ik het,
  ik vertrouw deze zaak niet en ook een verhaal niet na twee aangiftes en melding door grootvader ook,
  en verwijs de dame in kwestie naar een goede psychiater.
  Of haal daar gelijk de ggz bij.
  Zo hoort dat.
  Maanden lang nu worden twee kleine kinderen gemanipuleerd door de moeder. Mogen niet naar opa. De éne scheld nu al zijn vader verrot op een voetbalveld waar vader jeugd traint en ga zo maar door.
  Bizar.
  Intriest. Instandhouden van kindermishandeling door moeders in die gevallen door de overheid.
  Daar zal ik wellicht kommentaar opkrijgen. Dan leg ik ze uit wat ik heb gezien letterlijk. Alleen ik heb ze al
  verschillende keren uitgenodigd en ik zie ze niet of wel eenmaal, toen in mijn geval een politieman mij van verdraaiing beschuldigde terwijl de dossierkennis ontbrak en tevens gewoonweg terwijl bekend is dat die moeder een ernstige stoornis met kenmerken heeft (zoals nu zovelen helaas) twee van mijn aangiftes daarvoor niets mee is gedaan. Tot een gestuurde idioot overvaller op mijn nek bij mijn buitendeur aan toe.
  “Er is toch niks gebeurd”zo verklaarde de politie het later. Nadat ik in al mijn vermogen die vent had rustig gepraat. Het eind hout wat hij in slaande beweging voor mijn hersenen hield ben ik niet vergeten.
  Maar mocht de politie of Officier van Justitie dit lezen of zelfs Rouvoet, dan even deze opmerking. Meneer Rouvoet, hulpverleners zekere liegen letterlijk en die maken steeds meer slachtoffers onder kinderen en vaders.

 3. @ jan; wat bedoel je met een nieuwe zaak aanspannen?? De enige die ik kan bedenken is opnieuw een schadeclaim indienen bij de staat. Maar het is nog niet zover dat ik denk dat je daar een kans op maakt. Of bdedoel je dat ik voor de vader waar ik aan refereeer een nieuwe zaak moet aanspannen.
  Ik ben blij dat de rechter positief reageerde in jouw geval. Maar dat moet dan wel nog in een positief vonnis resulteren en uiteindelijk in een positief resultaat.
  Ook de vader waar ik het in deze blog over had dacht dat helemaal alles ok was na de zitting. En zo zijn er meer.
  Maar desalniettemin hoop ik erg het beste voor jou en je kinderen.

  @ Bart. Er is al veel geprobeerd om tot een sterke beweging te komen. Dat is moeilijk, je bent gelukkig een van de mensen die er hard voor blijven gaan.

  vriendelijke groet
  Joep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.