Cookies

journalist (m/v)

langeac 10 jaar geleden
langeac 10 jaar geleden

Niet perse wat mis met interviews door vrouwen, soms wel trouwens. Maar geef mij maar mannen die snappen waar het over gaat. De echte onrechtpunten over vaderschap. Of wat gelijkwaardig ouderschap nou precies is. En hoe we daar als vaders voor knokken…. Dan toch maar liever een man. Afgelopen dinsdag werd een interview met mij in het Engels met een Iers mannenprogramma uitgezonden.

Liam, de interviewer, is een maat die ik nog ken van de conferentie van Langeac over gelijkwaardig ouderschap. Dat was 10 jaar geleden. We vinden het tijd voor een soort vervolg. Immers, de verklaring van Langeac die destijds werd opgesteld heeft vrij veel navolging gekregen. In Nederland zou, volgens het boek Herziening van het scheidingsrecht van Prof. Antokolskaia, het wetsontwerp Luchtenveld sterk door de Verklaring van Langeac zijn beïnvloed.

Ik zoek nog een leuke Nederlandse journalist (m/v) voor een verhaal over 10 jaar Langeac. Daarbij kan m/v, om het moeilijk te maken, zowel staan voor man/vrouw als voor moeder/vader.

de verklaring van Langeac en achtergronden
Het late interview met Liam O Gogain

0 antwoorden op “journalist (m/v)”

  1. M/v ? Waarom niet “mv” 🙂 man EN vrouw? Best de moeite en interessant want heel gender-“neutraliserend” (of dat moest niet de bedoeling zijn). Hoe evt onenigheid over de eindredactie van zo’n journalisten-duo dan wordt opgelost, zou wel s mee kunnen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.