Cookies

weekmakers

een beetje zielig sperma: Woody Allen in What you always wanted to know about sex; klik hier voor dit deeltje van die film

Ook cosmetica zijn slecht voor de mannelijke vruchtbaarheid zag ik vandaag op de buis verkondigd. Dat is een lange in een reeks moderne producten -weekmakers, magnetron, oestrogenen- die een aanslag op sperma en man plegen. Het woord aanslag suggereert opzet. Opzet moet nog aangetoond worden. Maar georganiseerde laksheid als het gaat om de mannelijke gezondheid is vermoedelijk toch wel een tendens. Ook weer net zo’n specifiek vrouwengezondheidsprogramma (opsporen hartziektes bij vrouwen) op het journaal langs zien komen.Prima, maar waar zijn de specifieke mannencampagnes?

Dat vooral de mannelijke vruchtbaarheid wordt aangetast, voor een deel notabene met kunstmatig gefabriceerde vrouwelijke hormonen die via het afvalwater in het drinkwater terechtkomen nodigt uit tot een aantal cynische opmerkingen.

Volgens mij is het nog steeds zo dat mannen minder van hun pensioen consumeren dan vrouwen omdat ze nog steeds een jaar of twee minder oud worden. Hoogste tijd voor een zorgvuldigere analyse met actieplan m.b.t mannen en gezondheid. En misschien dat in het kader van de problemen met de pensioenfondsen vrouwen wat meer premie mogen betalen omdat ze er langer, meer van profiteren?

Of hebben de weekmakers ons al te zeer te pakken gehad?
[youtube=”http://www.youtube.com/v/4X6U8XE-szE]

En dit dus een mooie persiflage op Woody Allen

dossier mannenbeleid

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “weekmakers”

 1. Zo’n tien, vijftien jaar gleden had het nieuwswaarde. Sinds 1950 was de spermaproductie bij de man gehalveerd. Prognoses voor de toekomst waren: rond 2030 is een groot deel van de westerse bevolking onvruchtbaar. Ik heb even gegoogled. deze informatie lijkt verstop te zitten in oude artikelen. Wat ik frappant vind, is dat in de rijtjes oorzaken nou niet direct een correlatie vind tussen die oorzaken en een halvering van de sperma kwaliteit! Ik leerde rond 1990 dat er rond de 5000 verschillende stoffen in het drinkwater zitten. Niet natuurlijke stoffen. Allemaal natuurlijk in een zeer ongevaarlijke dosis. Maar wat de medische wetenschap niet kan beoordelen is het cumulatieve effect van al die stoffen. Mijn vraag: Wat is de reden dat de spermakwaliteit zi is afgenomen?

 2. De verandering van werk,leven, dagelijkse gang van zaken, invloed politiek en de rest op de burgers,
  waardoor de normale ontwikkeling van kinderen, (jaja kijk maar naar de valtechnieken die kinderen nu -moeten leren- omdat de computerspelletjes de beweging van kinderen hebben beïnvloed ook),
  en met name van jongens nadelig hebben beïnvloed. En daarmede de kwaliteit van sperma.
  De stelling.
  Geen jongen of gewone man meer kunnen zijn.
  Familierecht heeft voor duizenden de geest verziekt van mannen en van kinderen. Het -beleid-…
  De feministische ideologie die alles verziekt doordat het is doorgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.