Cookies

geïntegreerde mannen

wethouder Margriet de Jager

“Jullie gaan mee integreren, een inspanning leveren aan de samenleving, dan ben je welkom in Deventer” Zo begon wethouder zorg Margriet de Jager haar openingstoespraak van het mannencentrum Salomon in Deventer.

Ik voelde me niet aangesproken, want ik ben wel man maar dacht dat Margriet zich nu toch echt richtte op de vele aanwezige allochtone mannen die aangepast zouden moeten worden aan het westerse model van vaderschap. Maar dit had ik volgens een van de initiatoren toch echt verkeerd begrepen. De wethouder bedoelde hiermee dat mannen moeten integreren in de Deventer samenleving. Voorwaar zulk revolutionair geluid had ik gewoon niet verwacht. Nu voel ik me beslist aangesproken.

Een uitnodiging aan alle Deventer mannen om deel te nemen aan de samenleving. Ik ga de verdere twijfels maar een beetje voor me houden. Het was een druk bezochte meeting met echt ook wel heel wat vrouwen en autochtone mannen, waaronder op zijn minst drie gezellig samen optrekkende Gemiste Vaders.

De verhouding vrouwelijke en mannelijke inleiders was 2 op 1. Ineke van Dijk, de andere prominente inleidster, bazin van de verantwoordelijke welzijnsclub Cambio,  ken ik nog van de Rode Vrouwenbijeenkomst 15 jaar geleden in kasteel Oudaen in Utrecht. Desondanks zal ik nu geen kwaad woord over haar loslaten. Ach en ook toen waren er best wel aardige Rode Vrouwen zoals Mieke van der Burg. Hoewel het politieke standpunt van laatste te denken gaf. Maar ja; ze liet me aan het woord, dat is al heel wat.

Ineke heeft me nog niet aan het woord gelaten, maar de verwachtingen dat ik nog een keer iets moois ga doen daar op het mannencentrum Salomon zijn hooggespannen. Mannen gaan inderdaad integreren, en liefst op de salomonmanier. Wijs en decisief en uiteraard met het oog op kinderen. Opmerkelijk dat ik juist dat aspect , het bekendste onderdeel van de salomonswijsheid, het salomonsoordeel niet heb horen noemen. Omdat het algemener moet zijn dan vaders, omdat het misschien wel te wijs is in confrontatie met de politiek correcte bewegingsruimte?  Hoe dan ook. Het mannelijke wordt weer hoe langer hoe meer geïntegreerd in de maatschappij.

over vadercentra
over het salomonsoordeel
mannencentrum salomon

Projectvoorstel gemeente Deventer

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “geïntegreerde mannen”

 1. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, prima!
  Maar dan ook gelijke rechten inzake omgangsrecht na een eventuele scheiding.
  Als wij in Nederland zo te koop lopen met onzr brave gelijke rechten-mentaliteit, multicultureel, emancipatie enzovoorts, dan is het de hoogste tijd dat alle kinderen in Nederland, die het contact met hun vader missen (door manipulerende treiter-exen)het recht krijgen op contact met hun vader!
  Niet in een stigmatiserende apenkooi (omgangshuis waar je tegen betaling 1 uurtje met je kind mag zijn met bewaaksters) maar gewoon fatsoenlijk met elkaar omgaan.
  Google op VADERDISCRIMINATIE, JEUGDZORG ROTZORG, lees gastenboek DWAZE VADERS.NL.
  Zolang dit onrecht er nog is, veeg ik mijn billen af met het woord emancipatie!

 2. Droom maar fijn verder allemaal. Die wethouder sprak niet over de duizenden zaken waarvan en waardoor kindertjes nu in de psychiatrie zijn beland met bekende rol ggz, jeugdzorg, in gevallen zelfs inspektie g.zorg en…jaja bijzonder curatoren wiens rapportages niet aan enige waarheidsvinding worden onderworpen, nu wellicht dat eindelijk de rapportage van Pieter van Vollenhoven, gaat helpen.
  Stelletje schofterige verzwijgers.
  Kinderonvoerende vrouwen, te beginnen met geval Savanna onder de plu van de falende familierechters.
  Zelfs de afstamming van 11000 kinderen trappen ze de grond in. Dat is jullie landje. Het mijne niet zolang deze leugenaars zo doorgaan met kinderbeschadiging, en in stand houden van stoornis borderline lees kweken van patiëntjes (Gardner),in heel de politiek, die door en door verrot is, behalve hun eigen zak zien ze niks.

 3. hmm jongens ; kan het allemaal wat meer on-issue.
  En Bart wie bedoel je nou eigenlijk met “allemaal” en “jullie”. Ik hoop maar dat je dat wat specifieker kunt duiden want ik vind niet dat ik zit te dromen. Ik ben het op de meeste punten ook met je eens. Maar of het nou zin heeft dat elke keer weer speciaal hier te herhalen vraag ik me wel af.

 4. Kijk geachte Joep, als ik zie wat er in al die jaren bereikt is, op gebied van verbetering voor duizenden kindertjes, is dat 0,000, om de simpele reden dat zo blijkt ook men geenszinds van plan is wat dan ook te veranderen of te doen veranderen.
  Daarom de opmerking droom maar fijn verder allemaal.
  Er is letterlijk geen enkele bijvoorbeeld ‘politicus’ die gewoonweg ‘benoemt wat in vele kwesties aan de orde is’ en dan bedoel ik
  de rol rechters. Dus de rechtspraak zelve, die niet wordt aangesproken.
  Al jaren zie je terugkomen dat eerst een overheid prachtige intenties heeft en zegt te hebben en vervolgens allerlei congressen er zijn, voor…professionals, onbetaalbaar ook voor vele gewone burgers bijvoorbeeld, terwijl de ‘macht’ die men heeft als professionals en politiek wordt misbruikt erbij en erna.
  Die rechters, uitgezonderd een enkele zoals van der Reijt, zeggen niks van vadervervreemding, hersenspoeling, door moeders vele duizenden, de psychiatrie die volloopt met gevolgen van beslissingen door rechters en een politiek verzwijgend en wel.
  Dus nogmaals daarom de opmerking.
  ‘De heilige rechtspraak’. Zelfs niet aangesproken door al die zogenaamde volksvertegenwoordigers nota bene. Toneelspelen is men uitermate goed in, zolang erin wordt meegegaan en geen grens wordt gesteld aan die lui. Er is al een stuk over geschreven dat dat gedrag overigens te vergelijken is van die tweedekamerleden met…borderline, c.q. kenmerken.
  Dat is de clou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.