Cookies

veensoldaten

“Wohin auch das Auge blikket, Moor und Heide nur rings-um”

Ook dit jaar oefent het Brecht-projectkoor weer voor het komende Brecht-festival. Thema is ditmaal Brecht en de vrouwen. Bedoeld wordt de vrouwenemancipatie. Maar uiteraard valt er over Brecht en de vrouwen ook nog wel wat anders te vertellen. “Dein Vater war ein sehr treuer Mensch. Leider zu vielen.” werd in dit kader een keer een dochter van Brecht medegedeeld.

Maar wie een blik ín mijn ogen had geworpen had iets anders gezien. Een uptempo van dit lied werd ooit door het strijdkoor eigenwijs gezongen bij de geboorte van mijn dochter R. “Draag jij je haar met vlechten, komt op voor kinderrechten.” Waar de kinderrechten over gingen waar ze mee te maken zou krijgen wist toen nog niemand. Toch?

Het was een wat bijzonder lied bij de geboorte, een vrolijk liedje met een trieste geschiedenis. Een vrolijk liedje met een vervelende toekomst. Dat zompige veen……..maar met een horizon die misschien per saldo ook iets heel goeds met vrouwenemancipatie te maken heeft.

RosaEigenwijs.mp3>Draag jij je haar in vlechten
En dan hieronder de uitvoering van de moorsoldaten door Het Brechtprojectkoor 2011. Een mooi arrangement; mooi gebracht dankzij de voortreffelijke leiding van Frank Deiman.

schoutenweg 41 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.