Cookies

opvoedingsverantwoordelijkheid

Van onvoorwaardelijke opvoeder degradeerde de vader tot een aanhangsel, een oppas als het de staat en moeders zo uitkwam. Dit ging naast de kwantiteit vooral ook ten koste van de kwaliteit van een autonome inbreng van vaders in de opvoeding.
En zo is de cirkel rond; vaders zouden niet voor hun kinderen willen zorgen; de opvoedingsverantwoordelijkheid van vaders was gebroken (Joep Zander: Ouderverstoting en de vergeten vaderlijke opvoedingsverantwoordelijkheid)

Hèhè hij is eruit, mijn eerste wetenschappelijk artikel. Deze week terug van de drukker. In het volgende nummer zal er waarschijnlijk een reactie van Ed Spruijt verschijnen. Uiteraard zult u dit themanummer van het tijdschrift Pedagogiek over vaderschap zelf moeten aanschaffen of in een betere bibliotheek moeten inzien, indien u meer wilt weten. Maar aanbevolen, al zeg ik het zelf!

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “opvoedingsverantwoordelijkheid”

 1. Alvast gefeliciteerd! Met het betreffend artikel bedoel ik. Morgen is er het Congres landelijk Huiselijk geweld etc. Alles te maken met de jarenlange mishandeling psychisch van kinderen in de materie. Voornamelijke daders wel degelijk moeders-vrouwen met en zonder ernstige geestesstoornis “borderlinesyndroom” o.a.
  Een lichtpunt is dat in elk geval nu wordt genoemd dat gekeken gaat worden naar psychiatrische ‘problemen’ of iets dergelijks. Echter ben ik het daar niet over eens. Mel;dplicht voor de ggz voor rechters gezag geven aan zulke moeders eenzijdig ben ik wel voor. Trouwens Brunsting heeft een zeer insteressant stuk geschreven waar dan ook onmiddellijk een zeer feministisch bezwaar tegen kwam. Geen gezag meer aan borderlinemoeders. Daar komt het eigenlijk op neer.
  Logisch ook want als die diagnose goied zit in vele gevallen is dat zo, dan zijn de verderfelijke kenmerken zoals bedrog, liegenm, manipuleren etc. etc. letterlijk te nemen en gewoomnweg zo verschrikkellijk schadelijk voor duizenden kinderen ook dat het des te meer onbegrijpelijk is dat ondanks dat Gardner de overlapping allang had aangetoond ook, in dit achterlijke verrotte land,
  men geen criminele moeders die dat plegen wenst aan te pakken voor letterlijk gepleegde dan psychische kindermishandeling. Justitie had allang in kunnen grijpen in deze.
  Doch het is wachten erop. Hoe lang nog?
  Ze hebben wat velen van Moslims? Begin hier maar met je eigen zootje in Nederland op gebied kinderbescherming en preventie en waarheidsvinding die er niet is bij ggz en de rest. De valse rapporten druipen uit de kasten. Dat zal blijken alleen die kasten; WIE gaat ze opentrekken?

 2. Opvoedingsverantwoordelijkheid, PAS .. ironisch dat je huijts op je site noemt, terwijl die zichzelf t.o. zijn stiefkinderen ‘papa’ noemt, en hen hem ook zo laat noemen ..

 3. Als het maar niet ten koste gaat van de werkelijke vader???
  Maar ik ga verder niet in op heel persoonlijke zaken tenzij ook de andere partij dat nadrukkelijk zou aangeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.