Cookies

De bevrijding van de vrouw

Wereldvrouwendag vandaag. Dus als je het kopje van dit blogje leest……….doe dat eerst even en vorm een beeld””’……………….. dan zul je het waarschijnlijk lezen als: vrouwen moeten zich van hun ketenen ontdoen of iets dergelijks. Toch kun je hier ook heel wat anders lezen zonder de zin ook maar een halve letter aan te passen. Het doet een beetje denken aan dat raadsel over die chirurg.

Een vader en zijn zoon zijn betrokken bij een ongeluk. De vader is op slag dood en de zoon belandt in het ziekenhuis. In de operatiekamer aangekomen roept de chirurg: “Ik kan deze jongen niet opereren want hij is mijn zoon!”. Hoe kan dat?

Raden? Allebei?

Ik roep de mensen die de oplossing al kenden (ik gaf in een eerdere, verstuurde versie wat meer info vrij) of nu kennen om nog even met hun reactie te wachten. Verder roep ik iedereen op om het lef te hebben om even vanuit jezelf te reageren en het niet alvast op te zoeken. Het handigste is dan misschien om oplossingen naar mijn mailadres te sturen ipv hieronder. joep apedingetje joepzander.nl.

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “De bevrijding van de vrouw”

 1. Bevrijding VAN de vrouw? Nou ehmmm het is misschien. DOOR want vandaag speelt POERIM ofwel de story Esther(ofwel Hadassa) die een toprol speelde bij het rollen van Hamans kop: die wilde het Joodse volk uitmoorden uit haat/jaloezie, maar de zaken werden dank zij haar (Voorzienigheid) omgedraaid in de bevrijding van het Joodse volk.
  Esther was een topvrouw, ze dwingt ontzag af.. Heel wat anders dan dat navelfixeren van huidige feministes. Lezen van het verhaal is zeer aan te raden 🙂

  (Je raadsel¿ allebei als de ene een ‘stief’-pa was?)

  1. Zonder ook maar één letter aan te passen, vroeg ik! Je oplossing van het tweede raadsel is origineel en zou inderdaad kunnen. Maar het ooorsronkelijke antwoord gaat een andere richting uit. Je framing is bij het eerste raadsel erg vrouwvriendelijk en het tweede erg ….ach ja ik ga het nog niet verklappen. Interesssant.

   Voor de andere lezers. Probeer het even helemaal zelf op te lossen he!

 2. Ik kende ‘m al en zal daarom een reactie geven waar ik aan moest denken. De bevrijding van de vrouw heeft, uitzonderingen als Ierland en Malta daargelaten, in de geciviliseerde wereld al decennia geleden plaatsgevonden. Daarnaast zijn er helaas nog individuele uitzonderlijke gevallen, zeg maar (heel zachtjes uitgedrukt) incidenten. Het verhaal van een zekere DJ waarvan de familienaam doet denken aan de zuidelijkste provincie van Nederland en een welopgevoed, verstandige jonge vrouw met de naam Sandra Fluke (Google haar en volg haar als je een Twitterregistratie hebt of wil krijgen, kost je maximaal twee minuten, as je heel veel pech hebt drie of vier). De platenruiter was zo onbenullig (ik zou hardere woorden moeten gebruiken, maar ik ben met teveel normen en waarden opgevoed helaas) om haar in het openbaar een slet te noemen. Verder weg van een zich prostituerende vrouw kun je wat mij betreft niet zijn. Met zulke figuren waar letterlijk duizenden mensen naar luisteren schaam je je dood man te zijn. Dank voor uw aandacht. Dit moest me echt van het hart,

  @ZeaForUs
  Nederlander in Toscane :s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.