Cookies

Mrs Zander

mijn genderswitch

Mrs. J Zander. Dat krijg je ervan als je je interesseert voor het nieuws over emancipatie van, in dit geval, E-Quality. Dan is deze adressering de gedwongen genderwissel. Het wordt eigenlijk ondenkbaar gevonden dat mannen zich interesseren voor een organisatie die zich bezig houdt met emancipatie, gezin en diversiteit. Oh nee het woord gezin is eraf gevallen en diversiteit ook. Sinds de nieuwe fusie is er een heel andere wind gaan waaien onder leiding van Prof. Römkens, die in haar introductiebrief van de nieuwe organisatie uitlegt dat het voortaan gewoon weer over vrouwen-emancipatie moet gaan.

Renée Römkens is degene van de nogal valse onderzoeken waaruit zou moeten blijken dat het eigenlijk altijd mannen zijn die zich schuldig maken aan huiselijk geweld.

Uitgerekend een (andere) dame van deze organisatie, Saskia de Hoog, komt op het komende vaderdagsymposium in Amsterdam uitleggen hoe vaders moeten worden ondersteund als opvoeder. Ik ben voor uitwisseling en discussie maar is het nu wel het moment om iemand van deze organisatie als eerste spreekster aan het woord te laten. Laat die damesorganisaties ons nou eerst een keer gewoon toestaan vader te zijn, de autonomie van dat vaderschap te respecteren en ons vooral daarin te steunen.

Soms lijkt het wel of vaderschap altijd eerst langs moeders moet lopen en discussie over vaderschap langs moederorganisaties. Een verhouding geplaatst als een lijn in plaats van een driehoek.

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “Mrs Zander”

 1. Mevr. Romkens schijnt het slachtoffer te zijn van daders. Wie dat ook mogen zijn. Welk geslacht ze ook vertegenwoordigen.

  Ik zou willen dat politie Nederland, afdeling Oss (maasland) eens echt aan waarheidsbevinding zou gaan doen – uitzoeken wat de waarheid is – in plaats van eerdere zeer discutabele zogenaamde onderzoeksresultaten naar het lijkt klakkeloos overneemt en alle pogingen lijkt te doen om bewijslast sluitend te krijgen zodat functionarissen niet discutabel blijken te zijn.

  Zalig zijn de simpelen van geest.

  Ik ben het helemaal eens met de door Joep Zander geplaatste slotopmerking.
  Het zou fijn zijn als onderzoeksinstanties eens naar de vader zouden luisteren in plaats die conclusies voor te praten. Misschien dat eens echt onderzocht kan worden hoe het zit en dus niet alle discussies via de moeder of de vrouw laten verlopen. Alsof deze de waarheid in pacht zou hebben?
  Luister eens ook naar mannen in plaats van de vrouwen het alleen recht geven voordat er geconcludeerd wordt.

  Het lijkt me dat het emancipatieproces ten gunste van vooral vrouwen is doorgeschoten. Blijkbaar een mondiaal probleem.
  Achterstand bevechten lijkt me prima. Alleen moeten we dat vooral integraal doen en niet maar klakkeloos overnemend wat de mode is.

  Steef Hoogendam

  Rechtspraak en rechtvaardigheid blijken te vaak verschillend te zijn.

 2. Ik hou het kort. Er klopt geen reet van. Zelfs de vaderorganisaties tuinen in de omzeilende waanzin. Niet te geloven. Nodigen ze wederom zulke uit. Wanneer leren ze het? Uitermate lomp. En nee lezers dit is geen afzeiken. Dit is zeggen waar het op staat en dat is wat anders dan je ziet gebeuren in niet benoemen wat schade oplevert. Iedere keer weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.