Cookies

Dwingende vaderregistratie = récht op vaderregistratie

Glenn hier samen met Orville Breeveld. De vaderdagtrofee m/v 2010 in de handen

Glenn Helberg ontving in 2010 samen met Orville Breeveld de vaderdagtrofee m/v.

Voor zijn inspanningen kreeg hij een paar dagen geleden een onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hierbij werd met name zijn inzet geroemd om vaders uit de anonimiteit te halen door inschrijving van vaders bij de geboorte van hun kind verplicht te maken.

Deze meer dwingende registratie was met name ook gericht op Caribische vaders (die vaak niet zouden willen). Maar ook voor Nederlandse vaders, ook voor vaders die graag vader willen zijn, maar dat van de moeder niet mogen, zou dat grote winst zijn.

Deze inzet legt de vinger op een oude zwakke plek in het familierecht, namelijk de meest fundamentele ongelijkheid die in de wet is te vinden m.b.t. ongelijke behandeling naar sekse. Moeders worden altijd geregistreerd en zijn altijd ouder. Vaders niet.

Ondanks deze schrijnende ongelijkheid wordt er vanuit de vrouwen en homobeweging nogal de nadruk op gelegd dat juist vrouwen zouden achterlopen. Moeders in een lesbisch huwelijk kunnen namelijk niet automatisch ouder worden terwijl vaders in een heteroseksueel huwelijk dat wel automatisch zijn.

Zelfs in mannendiscussiegroepen voert het probleem van de achterstelling van vrouwen de boventoon boven eigen emancipatiedoelen ervoer ik onlangs op de linkedin groep mannenemancipatie. Merkwaardig. Maar ik ben blij dat het met Glenn weer een beetje in de picture komt.

Zelf zou ik stiekem wel eens willen dat ik de mentaliteit had van sommige Caribische vaders (die van dat standaardbeeld, want er zijn natuurlijk ook hele goede enthousiaste Caribische vaders)). Al die moeite die je moet doen om vaderschap persoonlijk en maatschappelijk waar te maken…. pfff

Gefeliciteerd Glenn!!

Bericht over Glenn en de Orde

Dwingende vaderregistratie werd al voorgesteld in de verklaring van Langeac

schoutenweg 41 Deventer

3 antwoorden op “Dwingende vaderregistratie = récht op vaderregistratie”

  1. Robert Slis , Rotterdam

    Mijn ex vriendin is een psychopaat met borderline symptomen en heeft dit expres gedaan dat ik niet de wettelijke en biologische vader mag zijn door in 1991 een (schijn)huwelijk aan te gaan,
    Ze word nu dus beloont voor haar doortrapte en negatieve gedrag en word inhoudelijk en wettelijk beloond en ondrsteund om dit gedrag voort te zetten

  2. Het heeft zeker nu alles te maken met de wil of onwil van politici om bij het aanstaande “spoeddebat” Kindermishandeling, vervreemding (lees vadervervreemding- Verduistering van Staat 236Sr van kinderen -de individu) te willen bespreken en ‘aanpakken’ in belang van duizenden gedupeerden als omstanders en kinderen zelf…. Nederland is op dit gebied al jaar en dag vies en crimineel t.o.v. kinderen bezig bij scheiding en geboorte ook…Immers opgediste kulverhalen afgelegd door vrouwen worden totaal al niet gecontroleerd zo blijkt. Laat staan dat nu de wet “meemoederschap” inzake gezag over, erdoor werdgedouwd in de 1e Kamer, NB, bij zal dragen tot welzijn over kinderen of kinderrechtenhandhaving. Nee, men blijkt als betrokken politici dus eraan mee te doen aan zulke beschadiging bewuste dus van kinderen. Immers in prima studies zijn gevolgen bekend van ontbreken Eigen vaders, in opvoeding en omgang, in duizenden gevallen ieder jaar weer in Nederland alleen al! Schande toch mensen. Voor dit landje wat op dit terrein gewoonweg de grote patiëntjeskwekerij beter zou kunnen worden genoemd in plaats van “rechtsstaat voor kinderen”. Dat belachelijke beeld kunnen ze beter loslaten in hun onaflaatbaar bedrog van diezelfde kinderen en anderen en burgers.

    1. Dank voor je reactie. Ik denk trouwens wel dat lesbisch ouderschap best mogelijk kan zijn zonder vaders af te serveren op de manier zoals het nu gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.