Cookies

Vrouwelijke inschikkelijkheid

“De angst van mannen om hun kinderen te verliezen als zij door hun vrouw worden verlaten, leidt niet zelden tot een welhaast vrouwelijke inschikkelijkheid bij mannen.”

Ik ben al langer een fan van Dorien Pessers. Maar deze uitspraak van haar raakt me diep. Dit raakt de essentie van de ultieme manipulatie die maakt dat mannen vaak maar twee kanten op kunnen. Inschikken of vechten. Met allebei zo zijn nadelen. Ik heb er na veel inschikken uiteindelijk voor gekozen om te vechten. Met enig succes.

Maar het is moeilijk vechten voor iets wat in feite heel intiem is, wat je eigen kwetsuren raakt. Het gemiste vaderschap is immers iets dat is overgedragen tussen generaties.

Aan een en ander wordt aandacht besteed op een conferentie “De afwezige vader bestaat niet” Een aansprekend programma. Jammer dat ook ex-kinderrechter Quik-Schuijt daar optreedt, die zich enkele malen keihard tegen vaders heeft uitgesproken.Vrouwelijke inschikkelijkheid?

De conferentie website

ps: Dorien Pessers komt helaas niet. Wel zal er een flink aantal exemplaren van het boek Gemist Vaderschap worden uitgedeeld.

schoutenweg 41 Deventer

3 antwoorden op “Vrouwelijke inschikkelijkheid”

 1. Dag Joep, even gekeken naar de organisator van de conferentie, de Hendrik Pierson Stichting. Ik had er nooit van gehoord.
  Behalve de penningmeester enkel vrouiwenvolk daar als ook alle projecten terwille van de vrouw. Dit geeft alweer een vieze smaak in de mond, vooral als dat mens van de SP op mag komen draven.
  Aan de andere kant lijkt het programma inderdaad aansprekend en vraag ik me af waar dat addertje nu weer te vinden is. Misschien komen ze erachter dat de vader wel degelijk een belangrijke rol vervult in het leven van een kind, kunnen ze er onderhand eigenlijk niet meer omheen, en denken ze dan maar het voortouw te nemen teneinde precies hun voorwaarden in te kunnen voelen voor het zover komt.
  Of wordt er een cursus `visualisatie van een vader`gegeven om het probleem op te lossen?
  We zullen het meemaken…
  Een groet.

 2. Hoi Henri,
  Echt leuk weer wat van je te horen. Tsja mijn instinct geeft aan dat het wel een goede conferentie is, maar dat nog niet helemaal wordt doorvoeld dat het gedrag van Quik Schuijt echt buiten elke orde is. Verder vind ik ook in het algemeen dat een beetje vergeten wordt het woord te geven aan een aantal mensen als Peter Prinsen, Peter Tromp, ondergetekende wellicht, die jarenlang op de barricaden stonden. Ik merk dat de verdeeldheid in de beweging daar ook parten speelt. Ik kan niet verhelen dat ik het ook niet met iedereen even goed kan vinden. Eigenlijk zie ik mezelf niet eens meer als onderdeel van een beweging.
  Zelf beweeg ik nog wel eens wat.

  1. Oh ja, het was natuurlijk wel zo dat Mandela ook gewoon ging onderhandelen met de Klerk destijds. Soms kan het precies goed zijn. Maar daarvoor moet je scherp zijn. Dit wordt ws toch te compromisserig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.