Cookies

Pappa?

In 1997 zonden honderden ouders op initiatief van het Comité Ouders Blijven Ouders deze kaarten naar het parlement. Tot tweemaal toe werd deze actiekaart door Eerste Kamer leden omhoog gehouden tijdens de behandeling van wetsontwerp 23714. Dit plaatje hoort blijkbaar niet thuis op het lemma pappa. Maar op het (slechte) lemma gezamenlijk gezag blijkbaar ook niet.

De afgelopen dagen de verleiding niet kunnen weerstaan me weer eens met Wikipedia te bemoeien. BE-MOEI-EN. Ik wordt er moe van.Ik voel me daar  alleen staan en kwetsbaar. Ik probeer er transparant te zijn. Ik verstop me dus niet achter een pseudoniem. Gebruikers die zich wel achter een pseudoniem verschuilen kunnen mij daarom aanvallen op mijn vermeend activisme. wat hun drijft valt niet te achterhalen. Ik ben echter meer dan activist, ik ben een goede encyclopedist, wetenschapper en nog meer. En ja af en toe zal er wel wat mijn betrokkenheid terug te lezen zijn. Dan zou dat verbeterd kunnen worden.

Maar als nog steeds maar een enkele loslopende activist zich druk maakt over vaderschapsdiscriminatie hoeft Wikipedia er niets over te melden. Zelfs als er een keer wel wat te melden valt.  Dat beweert een van mijn geachte opponenten.

Een van de historische feiten die te melden vielen en die nu gaat worden verwijderd is het plaatje hier rechts. Tot tweemaal toe werd deze actiekaart door Eerste Kamer leden omhoog gehouden tijdens de behandeling van  wetsontwerp 23714 (ik weet het nummer nog steeds uit mijn hoofd).

Een ander historisch feit was het formulier van de rechtbank Arnhem waarop vaders bij voorbaat geen voogdij (lees gezag) konden krijgen. Dat was nogal wat! Ook op de nominatie om te verdwijnen van wikipedia nadat het er al jarenlang opstond. En geen medestander die helpt om de argumenten aan te voeren.

Fragment van een formulier van de rechtbank Arnhem uit 1994, een historisch voorbeeld van vaderschapsdiscriminatie. De voorgedrukte tekst op het formulier gaat er vooraf van uit dat de moeder de voogdij krijgt. klik op afbeelding voor hele formulier.

Argumenten die overigens niet eens worden gehoord als het de geachte opponenten niet uitkomt. Gewoon roepen dat ik er geen verstand van heb lijkt voldoende.

Iedereen kan zich in de discussie mengen. Alleen kan ik het niet. Wat is dat toch voor n waanzin. Zoveel vaders hebben dit meegemaakt, maken dit mee. En je hoort er niets meer van. Ik weet waarom dat is. Ik snap alles. Maar ik voel me verdomd alleen op dit soort momenten.

Deventer, Nederland

5 antwoorden op “Pappa?”

 1. Joep. Het kenmerkende is dat vaders van gebroken gezinnen allemaal alleen staan in hun verdriet en onmacht, iets te kunnen doen. Dit is het tijdperk van de vrouw. Vaders derven het onderspit en instituten – als justitie – zijn te tradioneel ingesteld en functionerend – om dat te kunnen veranderen. Daarom staan vaders – die rationeel zijn- in tegenspraak tot vrouwen – die voornamelijk emotioneel zijn – alleen in hun strijd. Daarom trekken ze zich steeds weer en meer terug en zorgen ze uiteindelijk voor zichzelf.
  Weet je, en Huisarts zei me eens, toen ik nog maals refereerde aan je studie, dat jij een jezelf te centraal stelde en dat hij dacht dat mijn agressie voortkwam uit mijn ras (ik ben 1/4 indisch en 3/4 nederlands) Ben geboren in indie maar ben naar NL gekomen toen in 2,5 jaar was. Nooit meer terug geweest.
  Ik heb zijn opmerking serieus genomen – toch geen eer aan te behalen – en ben bewust weggegaan naar een andere huisarts toe (SP).
  Dat zou toch een schrale troost voor je moeten zijn. Schraal maaar waar. Evengoed zou een troost moeten zijn dat we – mannen – alleen staan in deze strijd en dat we tegen de gevestigde orde (recht) moeten vechten en dat is nu eenmaal moeilijk te veranderen.
  Ik schrijf mijn boek (is nu voor 99% klaar) en zal dit – desnoods zelf – uitgeven.

  Hoe dan ook. Hou vol.

  Ik wens je sterkte.
  Misschien een schrale troost maar weet dat je niet alleen staat in de strijd.

  Met vriendelijke groet

  Steef

 2. moederkevanx heeft een dochter die in 2012 is sekueel misbruik is mijn dochter was toen 13 jaar werdt door een medebewonner in de leefgroep seksueel misbruik ,maar wsg voogd manager en ook de beleiding deden geen aangifte wandt wsg voogd manager vonden het niet nodig om aangifte te doen en moeder kon het eigelijk niet doen omdat moeder geen ouderlijke gezag meer heeft dat had de zedepolitie tegen moeder gezegt maar omdat wsg voogd manager de aangifte niet doet ,is moeder naar de politie buro gegaan en heeft aangifte gdaan ,maar wsg voogd wou niet hebben dat mijn dochter niet met de zede politie ging pratten wandt voogd wsg ging tegen de zede politie zegen dat mijn dochter niet met de zedepolitie wou pratten maar voogd wsg had gelogen tegen de zede politie wandt mijn dochter wou wel pratten met de zedepolitie maar wsg voogd houd het tegen ,nu is de seksueel misbruik van mijn dochter in de doof pot gezet ,maar wsg voogd en ook de huis arts heeft mijn dochter getwongen om te prikpil te hallen en mijn dochter wou niet maar mijn dochter moest van voogd wsg wandt wsg voogd en daelzicht zijn bang dat het nog eens kan gebeuren wandt hun kunnen niet 24 uur op mijn dochter letten dus dit betekend dat wsg voogd en ook daelzicht niet op de kinderen kunnen letten die in de instelling wonen en ook in de leefgroep nu woondt mijn dochter in de instelling daar wordt mijn dochter door de beleiding mishandeld lees dt maar eens

  lees dit maar eens ,is dit dan veilig heid van een kind ,geef bezorgde moederke maar eens een aandwoordt erop

  In de loop van de tijd,zullen hier de verhalen geschreven worden.
  verhaal van moederke x.
  De machteloosheid de wanhoop ,het gevecht.

  En moederkevanx vecht en vecht.
  En de tijd zal leren ,hoelang nog!!!!….
  En nu.
  2013
  Isoleert,time-out,op slot kamertje.
  Het zal je kind maar zijn die er in zit.
  De kalender leeftijd is 14 jaar.
  Deze dag ,is ze verdrietig ,op haar been zijn schaafwonden.
  Die ik krijg te zien.
  Ik huil ,maar niemand ziet mijn tranen.
  Ze heeft pijn ,en waarom ?
  Ze is in de holding gelegd:
  en daarna geïsoleerd in een time-out ruimte.
  Dit is de gewone gang van zaken,als ze over haar toeren is.
  Over haar toeren ,om dat ze de wereld om haar heen ,zoveel onbegrip aan
  haar geeft.
  De wereld die haar boosheid niet begrijpt,en niet op weten te vangen.
  En ik sta machteloos ,en weet haar geen troost te geven.
  Want uit mijn gezinsleven is ze verbannen.
  Ik kan haar tranen niet drogen,op het moment dat ze me nodig heeft.
  Haar opvoeders ,weten wat goed voor haar is.
  IK HUIL MAAR NIEMAND ZIET MIJN TRANEN ,
  EN HAAR TRANEN WORDEN DIE GEZIEN?
  DE HOLDING EN ISOLEER DE TROOST DIE ZE KRIJGT.
  IS DE CAMERA…..ZE MOET IMMERS OP RUST KOMEN.
  (De prik pil werd al op haar 13 jaar gegeven)
  Omdat ze bang zijn dat ze zwanger word van een vriend die ze toen en nu
  nog niet had en nog niet heeft)

 3. Ik heb als vader het systeem na ontvadering ruim 5 jaar bevochten via juridische procedures, klachtencommissies en een weblog. Resultaat; nu 4 jaar geen omgang en uitzicht, ik word waarschijnlijk strafrechtelijk veroordeeld (smaad/laster) m.b.t. mijn weblog en mag 400 euro per maand kinderalimentatie betalen.

  Nederland is een ziek land. Niemand durft te beslissen als het om kinderen met manipulative moeders (meestal een uitkering en rancuneus) gaat en vaders (meestal werkend en belastingbetalend) worden diep vernederd.

  Wij, ontouderde vaders, zijn melaats en worden geacht onze mond te houden m.b.t. manipulerende en liegende gescheiden moeders, Bureau Jeugdzorg instanties en Raad voor de Kinderbescherming.

  Dit zal nooit en te nimmer veranderen.

 4. Steef ik weet niet of jij de William Schrikker groep kan, jammer genoeg heeft mijn dochter die nu eerst had mijn dochter de jeugdzorg maar de voogd kreeg andere werk ging bij de kinderbescherming werken en mijn dochter kreeg van jeugdzorg geen andere voogd dus kreeg mijn dochter de William Schrikker gezinvoogd ,maar daarna ging William Schrikker gezinsvoogd naar de recht bank om mij het ouderelijke gezag af te nemen en het is ook nog gelukt dat de wsg nu de macht heeft over mijn dochter maar hun wetten niet dat ik moeder blijf vechten voor mijn kind wandt het gaat niet goed met mijn dochter en ook nog liegen hun wsg en de instelling beleiding tegen mijn dochter en mijn dochter geloof hun ik kan jouw een ding zegen het is niet leuk hoor hoe wsg en de instelling met mijn dochter om gaat wandt wsg voogd en ook de instelling en ook de huis arts hebben mijn dochter getwongen om te prikpil te hallen en mijn dochter wou het niet en ook heeft mijn dochter het aan de huis arts gezegt maar die luisterd niet naar mijn dochter ,toen had moeder een gesprek over dat mijn dochter de prikpil niet wou de advocaat van moeder was er ook en ook de advocaat van de instelling was er ook bij wsg en de instelling zei dat hun zouden wachten dat de twee de prikpil werd gezet maar de advocaat was van moeder weg toen kreeg moeder te horen dat de twee de prikpil all gezet was toen zei moeder had je het niet kunnen zeggen dat de advocaat erbij was en moeder zei ook nog jullie zijn stiekem ik vind het gemeen hoor daarna heb ik toen ik thuis was mijn advocaat op gebeld en dat verteld dat de tweede prikpil was gezet ,maar hun zijn niet van mij af wandt ik blijf gewoon door gaan tot dat ik dood ben wandt ik als moeder kijk wel in belang van het kind ik heb ook in de telegraaf gestaan 2012 ook nog met foto dus wsg weet nu hoe moeder is en ik heb ook alles op internet gezet en heb ook hyves en twitter heb ik ook dus de helle wereld komt het te wetten hoe wsg voogd en de instelling en ook leefgroep waar mijn dochter seksueel misbruik is toen mijn dochter 13 jaar was het is toch erg hoor dat de instelling Daelzicht niet naar de veiligheid van mijn dochter kan kijken wandt hun zegen wij kunnen niet 24 uur op de kinderen letten dus het betekend dat hun de kinderen niet aan kunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.