Cookies

lemma ouderverstotingssyndroom verdwijnt?

Het slachtoffer van ouderverstotingssyndroom is het kind

Het lemma ouderverstotingssyndroom dreigt te verdwijnen van wikipedia. Dit lijkt onderdeel van een serie verwijderingsnominaties die allemaal met vaders en ouderverstoting hebben te maken en waarin ik een aandeel had. Het verwijt is onder andere dat het subjectieve informatie zou zijn en dat ik er verwijzingen naar boeken die onder mijn redactie zijn gemaakt in zou hebben opgenomen. Uiteraard valt er altijd wel wat te verbeteren. Het is niet verboden om eigen boeken te noemen (soms hebben overigens anderen dat toegevoegd). Ook andere literatuur staat genoemd. En ja sorry ik heb inderdaad nu eenmaal als een van de weinigen over dit internationaal relevante onderwerp in het Nederlands geschreven.
En overigens is in een geval een wetenschappelijk artikel van mij ook door een reviewproces gegaan en dus als verantwoord beoordeeld.
Mensen die wat willen inbrengen over de ontstane situatie ( Wikipedia kan door iedereen worden bewerkt, je kunt je commentaar overal kwijt, zelfs zonder registratie) kunnen onder andere terecht op de volgende pagina’s:

Het lemma zelf staat hier ernaast ziet u een tab met overleg.

dossier over de verwijderhetze tegen een hele serie lemma’s oa over vaderschap en ouderverstoting
Zie ook de blog hieronder

Ik zal mijzelf voorlopig afzijdig houden is mijn voornemen.

nieuws: Het lemma ouderverstotings is van de verwijderlijst af, dus staat nog op wikipedia, maar ligt nog steeds onder vuur. Zo dreigt het enige omvattende boek in de Nederlandse taal over ouderverstotingssyndroom van de literatuurlijst te verdwijnen.

schoutenweg 41 Deventer

3 antwoorden op “lemma ouderverstotingssyndroom verdwijnt?”

 1. Beste Joep,
  Ik was dermate geschokt toen ik op de facebook groep “ouders tegen ouderverstoting” las dat het ouderversotingssyndroom op Wikipedia zou verdwijnen.
  Toen mijn dochter 4 jaar terug in het prille begin van de scheiding alle contacten met mij verbrak stortte mijn wereld volledig in. Ik wist niet wat mij overkwam en begreep het ook niet. Ik begon mijn zoektocht op het internet om te proberen begrijpen hoe mijn dochter waar ik zo’n goede band mee had plots het contact kon verbreken. Wikipedia was mijn eerste aanknoppingspunt. Ik werd een vewoed surfer op het net om alle informatie te zoeken om hier enige zin en betekenis aan te geven. Toen ik de Facebook groep “ouders tegen ouderverstoting” leerde kennen kreeg ik beetje bij beetje duidelijkheid. Door de vele posten vond ik veel informatie terug en kreeg dit alles een naam en betekenis. Ik kon beginnen aan een soort verwerkingsproces. Toen ik de studente cineaste Iris Kuntkes leerde kennen deed ik mijn verhaal en ontstond zo de kortfilm “papa”. Pas onlangs heb ik voor de eerste maal je boek gelezen.
  Het zou een groot verlies zijn moest dit onderwerp op Wikipedia verdwijnen. Voor mij was dit het eerste lichtbaken om te leren begrijpen wat mij overkwam. Al 4 jaar hoop ik dat mijn dochter ooit dit onderwerp op Wikipedia te lezen krijgt.
  Ik ben niet echt pc vaardig en moet dikwijls veel moeite doen om iets te vinden of te doen. Ook op Wikipedia vond ik na uren zoeken nog niet hoe ik hier kon op reageren. Ik vond het mailadres van volgens mij de hoofdzetel en stuurde ze een bericht met een stukje van mijn verhaal.
  Hopelijk komt deze op de juiste bestemming en doen ze er iets mee.
  Beste Joep. Na 4 jaar zie ik nog steeds mijn dochter niet terug.
  Ik zal mij met mijn gebrekkige pc kennis blijven inzetten tegen dit onrecht die kinderen wordt aangedaan. Ik heb het een beetje kunnen plaatsen maar mijn strijdvaardigheid is er niet minder op geworden. Al kraak ik hier mijn gezondheid aan, ik zal dit onrecht blijven bestrijden!

  1. Intussen kreeg ik ook door dat het ‘verwijdergevaar’ geweken is/lijkt en ben vooral benieuwd naar de bron(nen) van dat gevaar,
   Wie *) er belang bij hebben om het publiek de ogen dicht te slaan inzake de gevaren van de scheidingsindustrie, waarvan het OVSyndroom (als ik het zo hier mag afkorten?) Ouderverstotings-syndroom m.i. een effect is.
   Men *weet* dat een DERDE van de USAnen met scheidingen zit. Think money think money
   En de ellende mogen anderen opruimen en vooral niet *weten* hoe het zit of wat iets betekent ! -waarvoor we (in grote dank) Wiki hebben. Gelukkig heeft de moderator wel lucht van onfrisse toestanden mbt ‘verwijdering’.
   Blij dat Joep het signaleerde, dat zouden anderen al moeten hebben doen, dacht ik.
   Maar ik stel me voor dat het gros van de mensen dit onderwerp geen bedlectuur vindt en daardoor niet 123 zoiets in de gaten krijgt.
   Ik zit niet op FB maar mooi dat je er wat aan hebt. Wel op Twitter.
   Het is wel belangrijk dat lemma’s zo sterk verwoord zijn dat subjectiviteits-impressies te verwaarlozen zijn.
   “Onder x % van de betrokkenen leeft een idee van zus en zo” (bron: y)” lijkt dus beter dan “ik vind dat het zus en zo moet omdat x % zo denkt” (bron: y)
   (*): ik denk vnl. ultra-feministen (vrouw, man!) , bepaalde zakenbelangen in de scheidings-industrie, zoals louche advokaten, meubelfabrikanten, luier-producenten (…) -niet lachen he 🙂 : bij scheiding moet aan beide kanten een verzameling luiers bestaan. €€€€$$$$yenyen(China!) En watkan je zelf al niet vinden als je met een frisse kop kijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.