Cookies

krachtdadig

kijk aan; laten we daar nou eens een raadsrapport over schrijven
kijk aan; laten we daar nou eens een raadsrapport over schrijven

Het ziet er zo anders uit dan mannen op zo’n gemiddelde dwaze-vader-demonstratie. Niet zo treurig. Meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn. Ik had het met Rob van Altena over een NRC-foto bij het bericht van de bezetting van de Raad voor de kinderbahhh te Zutphen op vaderdag 2000.
Vanwege mogelijke copyrightproblemen kan ik hier deze foto niet laten zien. Ik vond snel daarna wel een andere foto die dezelfde sfeer uitstraalde. Een groep oostelijke Dwaze Vaders biedt de Zwolse unitmanager Mr M een spiegel aan (ongeveer 1996). Om zelf eens in te kijken hoe het ermee stond. Met hemzelf en zijn insteek. Om over zijn doodsteken nog maar te zwijgen.

Op de foto zijn onder andere Herman Schiphorst en Jan Hop herkenbaar. De laatste is nog steeds actief, evenals mijzelf. U ziet mij er ook tussendoorkijken.

Dit soort acties bouwen aan de solidariteit. Je ziet ze tegenwoordig niet veel meeer. Vaders voelen zich gedwongen zich stil te houden. En sommige “vader”clubs steken liever een pluim in de reet van een topjuf bij movisie die wat aan vadercentra zou hebben gedaan (maar wat precies blijft in het duister). Of laten pseudowetenschapper Spruijt aan het woord zonder gedegen tegenwoord. Wie de schoen past trekke hem aan. “If you can’t beat them, join them” is vaak het motto. Dat leidt vaak tot afgezakte gezichten, niet tot zelfvertrouwen en waarschijnlijk ook niet tot verandering.

ps. Gerald Tros, ook op de foto, is niet echt oostelijk te nomen. Interregionale solidariteit zal ik maar zeggen.

2 antwoorden op “krachtdadig”

 1. Ja en ‘if you can’t join them, ….’? Dat beat/join. Ding gevoel had ik bijde Vaderdagtrofee. Ik vond de essentie weggestudeerd door de femini. …olv Tavecchio gek genoeg. Of in het zicht van de mannenhaven die het vorstendom nu lijkt te worden met W.A. want het is een heel ander gevoel om een koning dan een koningin te hebben en bovendien nu beide. Top-gelijkwaardigheid. Beetje de indruk dat het Maximale er met Maxima is uitgehaald om het femi-deel zo hoog mogelijk te blijven houden. En soort terugslag van het effect van 4 generaties vrouw als baas. Hoewel dat ?? In de voorgrond zit en de mannen het werk in de achtergrond deden? Ik weet het niet. Maar wat vreet het hele ongelijkwaardigheidsding een energie. Hoe hou jij het vol..

  Het was hier leuk met Benjamin de vakantie. Maar de effecten van scheiding in mijn 1e relatie zijn nog steeds voelbaar: geen commu! Wel heel behoorlijk met Benjamins moeder. We gaan zelfs nog wel met de honden gezamenlijk ergens, +Benjamin natuurlijk. Die trekt zich aan die meetings op merk ik. Dat is +.

  Even mijn passw voor avatoer kwijt, misschien tik ik nog iets zinnigs.

  Met vriendelijke groet, Hans v Zuilen.

  *27mrt’13: Astro’s over op *Linux*Debian6, niet windows*

 2. Solidariteit is ver te zoeken vandaag de dag. Het worden steeds meer solitaire acties die makkelijk weg te moffelen zijn en de publiciteit niet meer halen. 20 vastberaden mensen om actie te ondernemen is genoeg om wel de publiciteit te halen.
  Tienduizenden vaders zijn ontvaderd, waar zijn ze?
  Duizenden moeders zijn ontmoederd, waar zijn ze?
  Duizenden grootouders zien hun kleinkinderen niet meer, waar zijn ze?
  Zijn ze bang voor de staat binnen de staat Bureau Jeugdzorg, ja!
  Bang om een uurtje vernederend en onder toezicht omgangsrecht te verliezen, ja!
  Als zij samen een vuist maken dan is het gauw afgelopen met Bureau Kinderhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.