Cookies

Suiker

Voel je je kiezen al uitelkaar vallen?

Suiker is slecht, vooral voor kinderen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de Raad voor de Kinderbescherming graag suiker verstrekt. Dat constateerde ik in 2002 toen de Raad voor de Kinderbesch(adig)ing snoepjes ging uitdelen op een kinderrechtenfestival.

Suiker is verslavend hoor ik vandaag op het journaal. En slecht voor tanden en kiezen. En je krijgt er obesitas van. En het is een aardig werktuig voor dominant repressieve moeders om hun kinderen eronder gepamperd te houden.

Afin het dringt nu door dus. Maar zal een extra belasting het kunnen winnen van de commercie die die verslavende eigenschap juist goed kan gebruiken om de geldstroom op gang te houden?

Ik hoorde alvast een meneer namens de industrie zeggen dat het niet ging helpen. Tsja… Verslaving is inderdaad vaak bestand tegen belasting en andere overheidsmaatregelen. En anders zal hij daar vast voor gaan zorgen. Maar ok we hebben het roken bijna op de knieën dus dit moet ook lukken… misschien.

De Kinderbescherming was 10 jaar gelden nog niet eens bereid om mijn kritiek op hun wangedrag af te drukken in hun lijfblad. Mijn zoon vindt gelukkig veel dingen te zoet. Maar toch vaak weer een schepje suiker waar ik het zonder doe. Gelukkig voetbalt hij.

geweigerd ingezonden stuk kinderbeschadigingsblad Perspectief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.