Cookies

Reconnection

rosauitzicht1
ons uitzicht december 2012

Voor de mensen die mijn blog consequent volgen was het al wel bekend dat ik weer contact heb met mijn dochter. Maar erg breed had ik het nog niet uitgemeten. Omdat we binnenkort hopelijk samen op een conferentie optreden nog even opnieuw.  Gisteren bracht ik dit, al weer wat belegen nieuws, voor mijn linkedin-connections als volgt onder de aandacht:

Some of you already know, some of you really need to know by now. Since December 2012 I reconnected with my daughter Rosa in quite a wonderful way. This happened after 20 years of a broken relation. She now is 26 years old and I’m proud to be her father and she is happy to have a father. We now have a frequent and loving contact.

I do not especially blame her mother for what happened. Merely I blame the Dutch ( West European) judiciary system which forces parents to conflicts in which they tend to turn their worst faces towards each other. This should be stopped.

On 25 April, World Awareness Day Parental Alienation Syndrome my daughter and I hope to show up on a conference called Reconnection 2014 (Parental Alienation) in Amsterdam (please visit www.herverbinden.nl before 11-4). This conference still needs some participants and attention,

In my opinion one important thing in reconnection, it sounds strange, is stay in touch! I mean, even if your child states that he/she has problems with contact, even if he/she is turning against you, go on giving signs of life and interest. This is against some mainstream advice being given to a lot of fathers. But of course, next to that, you should always have an open look at your own state of being and your own mistakes.

Thank you all for your support

yours, stay in touch, love

Joep Zander

 Ik kreeg veel mooie en hartverwarmende reacties, waaronder de opmerking dat ik opmerkelijk mild ben naar de moeder van mijn dochter. Dit is niet om haar van de verantwoordelijkheid voor haar gedrag te ontslaan, maar zoals ik het ook schreef om het geheel te plaatsen in een systeem van ziekelijke systemische waanzin waarin ouders tegen elkaar worden opgezet. De keuze om je daar niet in mee te laten slepen is mogelijk maar moeilijk. Ik heb dat wel steeds geprobeerd. Graag zie ik een en ander in de context van deze uitspraak:

´What we can do is to love the person while hating the evil they do – the message of Christianity, Islam, civil disobedience, creative non-violence, and every other humane doctrine. We can teach them what the Bible, Gandhi, and Martin Luther King all taught: that “unmerited suffering is redemptive.” We can teach them the one central principle of both religion and political action: that salvation requires sacrifice.´ (uit Fathers’ Rights Are Fathers’ Duties Stephen Baskerville)

Ik zet dit verhaal nu op mijn blog om nog even te laten weten hoe ik met zo’n principe worstel.

En verder roep ik u graag op om deel te nemen an dat congres dat hier genoemd staat. U kunt er het beste snel bij wezen. herverbinden.nl

 

 

18 antwoorden op “Reconnection”

 1. Dag Joep,

  Fijn dat je herverbinden nog eens onder de aandacht brengt. Ben ook blij om te lezen “In my opinion one important thing in reconnection, it sounds strange, is stay in touch! I mean, even if your child states that he/she has problems with contact, even if he/she is turning against you, go on giving signs of life and interest. This is against some mainstream advice being given to a lot of fathers”. Dit is exact de reden dat ik ben begonnen met http://www.krabblz.nl waar ouders, hoe eenzijdig ook in contact kunnen blijven en laten zien dat zij wachten op hun kind(eren). Ben benieuwd wat je er van vindt.

  Hartelijke groet
  Ivor Brinkman (mede-organisator Herverbinden)

 2. jammer dat entree 125 euro kost,
  en over foute moeders? die maken willens&wetens misbruik van het foute systeem en misbruiken kinderen als wapen&schild en maken tegelijkertijd ongezonde moeder-kind banden, stockholm syndroom, navelstreng complex etc., ontvadering, verontmenselijking, femini$$me is het maken van sociopaten.

  1. Dag Ad,
   Ik zit niet in de organisatie. Dus don’t blame me. Wees gelukkig met de keren dat ik in staat was leuke gratis conferentietjes kon organiseren waar ik je geloof ik ook een paar keer heb gezien.

   1. hee joep, ik neem het jou niet kwalijk hoor en ik ben blij met gratis conferenties waar ik als het even kan naar toega,

    ik was bij de artikel-1 lezing 2014 afgelopen vrijdag, geen van mijn vragen/onderwerpen werden beantwoord/uitgediept,
    bijv. “scheiden is kindermishandeling dus is paradoxale toewijzing de ‘oplossing’?”,
    en, “stop met voortdurende experimenten op kinderen, alleen elite parasieten profiteren, vinden jullie jezelf niet hypocriet en potsierlijk?”,

    kortom, wat een bende oplicht(st)ers, ik zei dat ik tussen de regels door alleen maar klapperende eiersstokken hoorde..

    ook onze gezamenlijke vijand nanneke was uitgenodigd een kletspraatje te houden (duomoeders! YEAGH!),
    en hallelujah, voor het eerst waren peter prinsen en quik schuijt ‘het met elkaar eens’ (aangaande vrede tegen vechtscheidingen/familedrama’s),

    overigens van een kant geldt, hoe meer vechtscheidingen hoe beter, dat geeft immers aan dat vaders het niet meer pikken en ouderschapsplannen/vadercoaches slechts dienen om onder het mom van het vermaledijde kindbelang foute moeders te voorzien en beschermen, en zo het foute systeem nog meer uit te breiden en te verankeren..

    kwakzalvers maken stinkende wonden, niet ‘meningen’ maar waarheid alleen zal zegevieren.

   2. overigens soms ga ik ook naar conferenties waarvoor betaald moet worden, en soms krijg je korting als ervaringsdeskundige zowel privé als in het algemeen belang.

   3. morgen ben ik van plan naar een cda bijeenkomst te gaan over europa, mijn oor te luisteren leggen en het mollen van normale gezinnen te herkennen, hetgeen overigens vanuit de un wordt aangejaagd met valse rapporten zoals estrella en lunacek, en onder invloed van aba-apa-ama, er komt in juli een symposium in duitsland, ik zie dat ‘de vaderbeweging’ litouwen probeert ‘in te lijven’, terwijl litouwen normale gezinnen wilt beschermen.

    1. Het spijt me maar het is gissen waar je het over hebt. Ik maar denken dat de Litouwers bang zijn om door Rusland ingelijfd te worden blijkt het nu door de vaderbeweging te gebeuren. Tell me more!

   4. en ik bedenk me over gratis conferen’tietjes’ 😉 bedoel je de vadertop en vaderschaps symposia? in ieder geval was de vadertop er zonder mij nooit geweest en vaderschaps conferenties waren (!) een gevolg daaarvan, inderdaad conferentietjes achtig, al te zwakzinnig, immers in essentie is vaderschap geen rol.

    1. Ik bedoelde conferentietjes die ik zelf organiseerde. Zoals de doop van de boeken Gemist Vaderschap en Verpasseerd Ouderschap, tentoonstelling Frieswijk etc. Die andere had ik kwa organisatie niet zoveel mee te maken. Maar het idee dat alle vaderschapsconferenties bij jou begonnen lijkt me toch wel een wat megalomane gedachte vind je niet? Ik heb al in de jaren 90 vaderschapsconferenties meegemaakt. Ik wist niet dat je toen al actief was. Oh ja ergens rond 2000 ben ik ook nog medeorganisator/begeleider geweest van een paar gesubsidieerde vaderconferenties in Utrecht. Helaas overheerste daar de invloed van de overheidssubsidie. Kon ik in mijn eentje weinig tegen beginnen. Dus als je die met terugwerkende kracht de grond in wil boren ga gerust je gang wat mij betreft. Maar waar ik zelf nog wat te vertellen had over het gebeuren daar kan ik toch best nog tevreden over zijn.
     Ik kom met genoegen ( en exclusief voor jou eenmalig tegen slechts reiskosten) spreken op de eerste helemaal door jouzelf georganiseerde conferentie. Wel eerste klas OV natuurlijk dan:-):-)

 3. Vreemd geachte Joep dat je van mening bent veranderd inzake aanpak (vervolging) van kindermishandeling-vadervervreemding etc.
  Overigens zal betreffend congress de vele duizenden gedupeerden zowel kinderen, geborenen als Eigen vaders niet helpen. Ik zie dat er een aantal genodigden zijn en organisator die voor de eigen toko zitten kennellijk. Zolang niet wordt benoemd dat Familierecht zelve gezag blijft geven aan ernstig geestesgestoorde moeders, w.o. borderliners, zal er niets maar dan ook niets veranderen. Jeugdzorg loopt over, ggz loopt over van zo gekweekte patiëntjes en kennellijk draait de 2e en ook 1e kamer zelfs liever het hoofd om met doordrukken van de wet mee-moederschapsgezag. ONvoorstelbaar en zeer zeer schadelijk voor kinderen wat het al was overigens en wat alleen maar erger wordt zo.
  Het gesjoemel met kinderrechten en vaderrechten kent geen grenzen.
  Zowel gardner als hoefnagels hadden gelijk. Het is de ernstigste vorm van kindermishandeling, vadervervreemding- vaderverstoting, lees passyndroom bij kinderen, gepleegd veelal door vrouwen al dan niet met geestesstoornis en die kenmerken: bedrog, manipulatie, verdraaien realiteit, liegen etc etc.
  Benoemen en anders kun je het schudden,
  herverbinden, ach beste Joep, de gedane en psychische schade over Jaren en Jaren door manipulerende moeders gaat echt niet weg hoor OOK niet na dat zogenaamde “herverbinden”…

  1. Hoezo van mening veranderd? Ik vind dat kindermishandeling etc. nog steeds moet worden vervolgd. Maar dat begint bij het aanpakken van de overheid zelf. Het is de jeugdzorg, het zijn de kinderrechters die kinderen mishandelen. Dat vind ik al heel erg lang. Dat moeders etc ook vervolgd moeten worden, ja. Maar moeten we dat laten doen door diegenen die het meest schuldig zijn, dat is de vraag. We leven niet meer in een rechtstaat. Dat laatste punt maak ik nu, de laatste jaren, misschien duidelijker. Ophoepelen met het tuig dat zich nog justitie durft te noemen.

 4. Geachte Joep. Eens. Alleen….zonder Justitie wordt er niks vervolgd. De zoals jij weet code penal, (Ons wetboek van Strafrecht nu) is niet voor niks ingevoerd. De toepassing en kan ik zeggen “willekeur” waarmee dat wordt “gedaan” inzake de materie waar WIJ inzitten, een stuk, zijn verkeerd. Nog steeds. Daarom kan ik niet zeggen HET tuig. Ik werkte zelf bij de Politie geachte Joep en daar zag ik al zaken die totaal niet deugden intern al. Die tevens na 30 jaar NIET zijn veranderd NB…..O.a. de nazorg die zoals je kon zien in media, nog steeds niet of nauwelijks bestaat, wanneer je ziek wordt..
  Al die Jaren heft de reguliere ggz daar geen donder aan betekent of gedaan want daarnaar warden mensen “verwezen”..
  Er gaat nu een discussie in Nederland omtrent wat dan aantoonbare behandeling is in de psychiatrie bijvoorbeeld. Logisch alleen, zo kan dat niet in de psychiatrie met een meetinstrument wat dan een overheid zou willen. Ik vind wel echter dat psychiater A. niet eventjes een totaal andere diagnose kan stellen als een aantal anderen B C D enz… Volkomen waanzin zoiets toch? Daarnaast moet een diagnose goed gesteld zijn. Zover zijn we dan wellicht wel. Omdat inmiddels richtlijnen zijn gemaakt (Trimbos!).
  Maar….houden ggz instellingen en mensen zich eraan? Wie controleerde dat de laatste paar Jaren? Wordt er gemeld wie ernstig risicogroepen zijn richting Familierecht voordat gezag over kinderen wordt gegeven? NIET dus… HOE fout dus…
  Tot zover en excuses voor mijn verkeerde gedachtengang dat je zou zijn afgestapt van je mening inzake vervolging kindermishandeling- vadervervreemding. Want het is in vele zaken gewoonweg Kindermishandeling. En die mening ben ik ZEKER ook toegedaan inzake Verduistering van Staat mbt “het meemoederschap en de doorgedouwde wetgeving in 1eKamer inzake.. Schande.

  1. ok. Tuig was een beetje te gemakkelijk woord. Bij justitie werken ook mensen. zoals het citaat in mijn blog al aangaf. Je moet mensen niet op zich veroordelen maar wel verantwoordelijk houden voor hun daden.

   1. mensen? burgers zul je bedoelen, da’s een wezenlijk verschil en cruciaal om neo-sociaal/liberaal gender/identiteits politiek te ontmaskeren en te verwerpen.

    1. hee joep, nog wat over de artikel-1 lezing 2014, daarin werd gerefereerd naar het salomons oordeel, en ook in de vragenronde verwees een oud kinderrechtster daarnaar, ik ontmaskerde dat want een vergelijking met het salomons oordeel is ongepast omdat dat niet over beide ouders maar over 2 vrouwen ging, de vraag is wat de bedoeling is om het salomons oordeel valselijk te gebruiken..

    2. Nou ik bedoel in dit geval toch echt mensen. Als functionaris staan ze juist tegenover de burger. En van eigen burgerplicht hebben ze weinig begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.