Cookies

Herontbinden

Ego alpha

Op deze plek had ik een blog geschreven over de aanvaring tussen Jeugdzorg Amsterdam (BJAA)en professor Heertje zie: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3644311/2014/04/29/Jeugdzorg-daagt-Arnold-Heertje-over-column.dhtml. Het ging hierover: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/arnold-heertje/jeugdzorg-ontvoert-jongetje. Parool ziet het dus eigenlijk niet goed want pikt de verkeerde case op.

Vanwege twijfels over een kwestie die door Heertje is aangesneden heb ik deze blog even uit de lucht gehaald. Er is veel mis met jeugdzorg, maar ik wil niet het risico lopen ze toevallig indirect via Heertje te bekritiseren voor iets wat wellicht goed, of niet al te slecht , is opgelost.

Het gaat waarschijnlijk om deze kwestie: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/arnold-heertje/jeugdzorg-ontvoert-jongetje. De eerste vraag is of het zo is dat Heertje hier verzwijgt (dan wel niet weet?) dat het om ingrijpen ten behoeve van een herstel van het contact met de vader zou gaan.

Vervolgvragen gaan dan eventueel over de kwestie of dat terecht was, of dat op een adequate en proportionele  manier is gebeurd, hoe de contacten met beide ouders inmiddels verlopen en eventueel wat Heertje al dan niet heeft bewogen.

Daarnaast wil ik graag nog het volgende statement afgeven; onderdeel van elke lezing die ik geef over ouderverstoting:

Het herstellen van een relatie met een verstoten ouder dient overdacht decisief en met compassie te gebeuren. Het wegrukken van de kinderen uit het huis van de programmerende ouder met behulp van veel politie en anderen is in het algemeen niet de goede methode. Het beeld moet niet zijn dat kinderen bij de moeder worden weggehaald, maar de andere ouder bij de kinderen wordt toegelaten. Dit kan bijvoorbeeld door de moeder even weg te halen.

Verder heeft jeugdzorg cs vaak boter op haar hoofd omdat er een periode van gerommel en onrust is gecreëerd die vooraf gaat aan ingrijpen. Deskundigheid over dit soort transitieprocessen bij ouderverstoting ontbreekt bij jeugdzorg. Ik heb over deze processen althans wel nagedacht.

Veel meer info inclusief een openbare uitspraak in de zaak in kwestie waarin de namen van de betreffende medewerkers gewoon zijn terug te vinden: http://www.slachtoffersjustitie.nl/wordpress/2014/04/30/2549_door-professor-heertje-genoemde-namen-staan-gewoon-op-het-internet-openbare-vonnissen-van-op-voorspraak-van-jeugdzorg-veroordeelde-ouders/  (ter verificatie: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2014:549)

Eerdere en fundamentele en ook zeer interessante uitspraak in deze zaak: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2013:7841

Het kort geding tegen Heertje blijkt uitgesteld vanwege het idee van de rechter om het achter gesloten deuren te behandelen (!!)http://www.telegraaf.nl/binnenland/22575539/__Kort_geding_Heertje_uitgesteld__.html

Inmiddels is er een nieuwe rechter op de zaak.

Joep Zander

zie mijn volgende blog hierover: http://joepzander.wordpress.com/2014/05/04/herontbinding-revisited-gegijzelde-kinderen-bij-moeder-weg/

5 antwoorden op “Herontbinden”

  1. Even kort. Dit bedoelde ik met de grote omzeiling van de materie en prima studies (zie Warshak, Gardner) omtrent passyndroom bij kinderen; Dan kun je studiedagen houden wat je wilt. Het gaat niets opleveren zolang men de familierechtspraak buiten strafrecht houdt, lees gescheiden, en kindermanipulators veelal moeders, buiten schot houdt inzake vervolging ervoor. Dat is politiek. En hyypocriet en noem de woorden maar op. Echter namen noemen wat Heertje dan deed kan niet. Dat is lomp Joep. Want ik ken ook zat situatieswaar wel degelijk werkers van goeden wille zijn, bijvoorbeeld waar ze kinderen weg en uithuis moeten halen die anders naar de klote gaan. De manier waarop eerst in Familierecht dan gezag werd gegeven (neem maar even om te beginnen aan een moeder in geva Savanna, weet je nog?) en daarNA m.a.w. die kinderen logischerwijze eruit moeten gehaald worden ter bescherming al; DAT is een zeer zeer foute gang van zaken. En dat flikken rechters nog steeds. Gezag zonder enig onderzoek aan de vrouw met of zonder geestesstoornis het schijn niemand een hol te interesseren. En er komen steeds meer kinderen daarna in de problemen. Vind je het gek? Preventie bestaat uit invoeren meldPLICHT en zeker controle op Familierechters wat nu niet bestaat immers gezien de niet kloppende Familierechtsdossiers. Stel je voor Joep, dan gaan ze toch af als een gieter en dat MAG toch niet in Nederland joh! Je zou zeggen hebben zulke kenmerken van……..etc tja. Ik weet een stukje van het antwoord alleen ook dat gaat onder tafel ….in die 2eKamer al. Antecedentenonderzoek naar politici Joep. Gebeurt niet. Althans niet op dat terrein.

  2. Hij noemde toch niet de namen van mensen die het goed deden? Wat die mensen doen is, als Heertje gelijk heeft, mishandeling in commissie. Dat mag best publiek afgeserveerd worden. Vind ik. Uiteindelijk is klachtrecht ook openbaar ( nou ja minstens in theorie).

  3. Nee dat mag hij dus niet. Dat mogen burgers ook niet. Jij ook niet op de manier waarop Heertje dat doet. Maar andersom mogen moeders met en zonder bl van alles gaan doen zoals valse beweringen en aantijging doen met naam en toenaam etc, onterecht zwartmaken van verwekkers -lees vaders- van kinderen, afleggen valse verklaringen etc etc omdat ze toch al weten dat er niks aan gedaan zal worden….Als je zou zeggen laten ze daar wat aan doen dan ga ik er onmiddellijk in mee. Helaas dat vergeten de Familierechters en Politici aan te pakken ook. Waardoor of mede waardoor gezag klakkeloos wordt gegeven met in gevallen kindermoorden erachteraan, door zelfs zulke moeders. Zoals om te beginnen geval S. bijvoorbeeld.

  4. Vanwege twijfels over een kwestie die door Heertje is aangesneden heb ik de tekst van dit blog even uit de lucht gehaald. Er kwam een verhaal bij mij binnen dat een van de gevallen een verplaatsing naar een vader zou betreffen. In de kritiek van Heertje zou dan niet zijn gemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.