Cookies

Uitspraak Heertje

(na eerste publicatie tekst toegevoegd)

uitspraak in kort geding tegen Heertje

Ik vind ten principale dat namen van jeugdzorgmedewerkers moeten kunnen worden genoemd. Het publiek mag er in die zin ook kennis van nemen. De beoordeling van de rechtbank mbt Heertjes opstelling acht ik op zich echter redelijk correct. Hij heeft zich nogal vreemd uitgelaten in deze zaak. Ik vind wel dat de rechter zich er buiten had moeten willen houden, dus de eis van jeugdzorg had moeten afwijzen. Dat iemand zich niet correct uitlaat is nog geen reden om hem de mond te snoeren.

Deze uitspraak bepaalt eigenlijk ook dat de rechter elke keer per zaak een oordeel kan vellen wat vooral de werkgelegenheid in de bedrijfstak (familie)recht in stand houdt. Verder ben ik bang dat veel mensen uitspraken die jeugdzorgactiviteiten vergelijken met razzia’s niet meer serieus zullen nemen. Terwijl dat juist wel vaak is wat jeugdzorg doet.

Ik stoorde me in het commentaar van Heertje bij het Volkskrantartikel erg aan de elitebeoordeling van de school die niet goed genoeg zou zijn. Nadat alle andere argumenten bij Heertje als sneeuw voor de zon zijn verdwenen is dat wel een erg magere kritiek op de oplossing van een gijzelingssituatie. Zelfs als er iets van waarheid in zou zitten, wat ik betwijfel. Is de school op de zwarte lijst van de inspectie? Nee toch?

Desalniettemin wens ik Heertje veel succes bij de bestrijding van jeugdzorg.

PS: Ach en nou blijkt Heertje juist tevreden te zijn over deze uitspraak. Het kan verkeren. Ben ik dan juist principiëler? Ook jeugdzorg blijkt bijzonder tevreden. Geweldig! of niet??

Vorige blogs
Lees ook de waardevolle discussies bij deze en vorige blogs!

4 antwoorden op “Uitspraak Heertje”

 1. Ik voeg hier even een nieuwe reactiedraad toe van een van mijn vorige blogs die feitelijk over de uitspraak tegen Heertje handelt.

  agnesvandegracht Says:

  20 mei 2014 at 2:48 pm e

  Dag Joep,

  Heertje heeft het kort geding verloren op een aantal punten, maar volgens zijn advocaat is er wel hoop voor ouders in de toekomst die bloggen bijvoorbeeld. Want de rechter heeft gezegd dat kritiek mogelijk is en daarbij ook namen genoemd mogen worden, mits dat rechtmatig is. Kwestie van formuleren lijkt het. Zie hieronder wat de advocaat twittert. Hoe zie jij dat? Is dat idd in het voordeel van bv vaders die bloggen over wat hen overkomt en nu regelmatig last daarmee krijgen als ze namen noemen?

  Loonstein Advocaten @LoonAdvocaten
  Rechter: “Het wordt Heertje niet verboden om in de toekomst kritiek te uiten op BJAA, en mogelijk zal die kritiek niet onrechtmatig zijn”
  Uitvouwen
  3u
  Loonstein Advocaten @LoonAdvocaten
  Ondanks dat enige uitspraken van Heertje als onrechtmatig zijn aangemerkt, mag Heertje in de toekomst kritiek op Jeugdzorg blijven uiten1/2

  Vind dit leuk
  Beantwoorden
  agnesvandegracht Says:

  20 mei 2014 at 2:49 pm e

  Heertje zelf zegt dan ook op Volkskrant.nl dat hij beslist doorgaat en heel verheugd is met deze uitspraak. Deel jij dat?

  Vind dit leuk
  Beantwoorden

  joepzander Says:

  20 mei 2014 at 3:32 pm e

  Hoi, Heel goed dat we in contact blijven hierover. Het merkwaardige is nu dat Heertje dus blij is terwijl ik juist vind dat Heertje ten onrechte in zijn rechten beperkt is en de rechtbank zich door zo’n uitspraak een heleboel werk toeschuift. Zelf noem ik medewerkers van jeugdzorg en kinderbescherming al twintig jaar bij naam en toenaam. Tot nu toe heb ik daar geen enkel probleem mee gehad. Dat komt omdat ze wel uitkijken om hun totaal idiote handelswijze tegen mij op nieuw voor het voetlicht te tillen. ( dat kan veranderen als de rechtspraak nog repressiever wordt dan ie nu al is) De uitspraak van de rechtbank zie ik dus als een gevaar en ik vind het nogmaals heel jammer dat zo’ n discutabele zaak tot deze apotheose leidt.
  We kunnen nu moeilijk gaan roepen dat Nazi-praktijken door de rechtbank worden gedoogd. Terwijl die Nazi-praktijken wel vaak voorkomen. Ook rechtbanken zijn collectief illegaal vanwege het niet nakomen van het grondwettelijk recht op openbare uitspraak. En dat al heel lang.
  Lees even mijn nieuwe blog ook. Misschien handig om de discussie daar verder te voeren.

 2. De overheid wil in de toekomst bedrijven die zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie, naast het opleggen van een boete, ook publiekelijk aan de schandpaal nagelen door naam en toenaam te benoemen.
  Het lijkt mij niet meer dan correct dat als ambtenaren op enigerlei wijze over de scheef gaan, dit voor hen ook moet gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.