Cookies

Oorlogspropaganda met kinderen en vadercensuur

Ik heb een tijd volgehouden om op deze blog niet te publiceren over de toenemende oorlogsinspanning in de wereld. Dit blog gaat immers over vaderschap. Maar uiteraard gaat oorlog ook over vaderschap. En zeker ook over gemist vaderschap. Ik kan mij herinneren dat ik ooit een schokkende demografische grafiek onder ogen kreeg waarin je ‘mooi’ kon zien wanneer de grote oorlogen plaatsvonden. Daar zag je namelijk een ontzettende dip in het geboorteoverschot van mannen. Op een of andere manier is het beangstigend om te zien hoe deze oorlogen de demografie hebben beïnvloed. Maar uiteraard is dat pas de eerste gedachte. Daar achter ga je je dan weer voorstellen hoe al die miljoenen zijn omgekomen, hoe daar ook telkens weer kinderen waren die hun vader moesten missen. Hoe dit invloed had op de verbinding tussen vaders en kinderen in het algemeen.

Afin ik ga het dus toch heel kort over de huidige oorlogsdreiging hebben. Propaganda en censuur zijn een onlosmakelijk onderdeel van de aanloop naar een oorlog. Het enge is dat we dat nu juist de laatste maanden in alle hevigheid zien gebeuren. De valse en/of eenzijdige berichtgeving rond de MH17-beschieting is daar een goed voorbeeld van.Ik beveel u onderstaand filmpje aan om daar in een paar minuten grip op te krijgen. Let op! Hier komt ie:

Opvallend is dat bij de propaganda altijd misbruik wordt gemaakt van het sentiment over kinderen. Ook in dit filmpje worden de kinderen misbruikt om propaganda te voeren (middels knuffels) Het lijkt Spruijt wel. En daar kom ik bij een essentie. Propaganda en censuur is al decennia lang een middel om ouders tegen elkaar en vooral alles en nog wat tegen vaders op te hitsen. Daar maakt Spruijt zeker onderdeel van uit. Dat we dit hebben laten gebeuren schiep gewenning aan en voorwaarden voor deze censuur en vooral gewenning aan het ontwijken van de ellende waar je aan bloot gesteld wordt als je daar iets tegen wilt ondernemen.

Opmerkelijk genoeg gaan er momenteel geruchten dat het ergens tegen mij juridische stappen worden voorbereid om dingen van mijn blog te verwijderen. Niet door de heer Spruijt, Sonneveld, Quik-Schuijt of dergelijke nee. Het schijnt dat het Vader Kennis Centrum dit karweitje voor de dames en heren wil opknappen. Misschien gaat het nog maar om een kleinigheidje, maar het kan evenzogoed wel de voorloper zijn van veel meer.

Voor meer antidotum voor de westerse propaganda verwijs ik u graag naar mijn favoriete internetplek voor dit soort zaken. Waarbij aangetekend dat ik ook Poetin graag kritisch en sceptisch wil volgen en mevrouw Bou een wat merkwaardig standpunt heeft over vaderschap.

Ik raad u in het algemeen aan om belangrijke berichten die u leest op internet, filmpjes plaatjes zoveel mogelijk te downloaden en op een aparte schijf op te slaan en die te verstoppen op een plek waarvan u zich kunt voorstellen dat er in de tweede wereldoorlog radio’s werden verstopt om naar Radio Oranje te luisteren. U denkt dat ik overdrijf. Ja zo gaat dat, ook dat is een deel van de propaganda. Tot het te laat is.

dossier vaders en censuur

eerdere blog over de eerste wereldoorlog en mannen

Elsevier over de overeenkomst waarmee het MH17 onderzoek geheim


wordt gehouden

PS (schilderij is inmiddels terug): Inmiddels heeft het bestuur van het Vader Kennis Centrum medegedeeld dat ze inderdaad mijn schilderij vaderdagtrofee m/v onder zich heeft. Dat ze dat moeten teruggeven. Maar ook wonderlijk genoeg dat ze dat niet doen zolang ik niet een contract teken waarin allerlei andere eisen staan (waaronder censuur op deze site). En ik mag dat geen verduistering althans eigendomsdelict noemen.

Hierbij de letterlijke bepalingen uit het contract:

– “Dat het gebruik van het schilderij als Vaderdagtrofee een wisseltrofee-karakter heeft, d.w.z. dat de jaarlijkse winnaar de trofee slechts in bruikleen krijgt voor de periode van het jaar waarin hij/zij de prijs heeft gewonnen en totdat dezelfde trofee opnieuw aan een nieuwe winnaar zal worden uitgereikt” en “Dat het schilderij door Joep Zander onder condities van dit reglement voor onbepaalde tijd en zolang als dat gebruik voor dit doel duurt zonder extra kosten, anders dan de nu in 2007 te maken onkosten, beschikbaar wordt gesteld,”

12 antwoorden op “Oorlogspropaganda met kinderen en vadercensuur”

 1. tja joep, peter tromp probeerde mij valselijk als gevaarlijk en als stalker weg te zetten, ook thieu berkers probeert mij als stalker weg te zetten en pleegt ook onheus karaktermoord, en in navolging van hun overleden moeder zien zelfs mijn kinderen mij als stalker, wat een vertrutting, zo gauw iets niet bevalt wordt het systeem misbruikt, alsof volwassen, alsof redelijk/slim, alsof tolerant, alsof menselijk/menswaardig, geen samenleving maar een kwaadaardige liefdeloze harteloze borderline maatschappij, m.i. pedant despotisme/fascisme, pseudologica fantastica, socioses, een bende gehersenspoelde postmodernisten, een bende nepperds/leugenaars/lafaards, een bende kutNLers.

  1. Zo die hakt er weer in Ad. Misschien kun je proberen om af en toe wat meer lopende hele zinnen te maken? Dank. Een van de dingen die ik wel heb geleerd is dat als je kritiek geeft je ook altijd naar jezelf moet kijken. Te vaak ben ik te makkelijk meegegaan met de mensen die dezelfde kritiek hebben als ik maar waar je later ook weer problemen mee kunt krijgen omdat ze zich niet laten aanspreken op hun eigen fouten. Dus wees voorzichtig met je kritiek op anderen, maar kom er wel mee! Ik ben misschien met mijn kritiek op Tromp te voorzichtig geweest, en er zijn mensen die er, vrees ik, nog steeds te voorzichtig mee zijn. 4 jaar geleden heb ik besloten wel duidelijke kritiek op T te geven. Toen werd ik uitgesloten. En ik ben inderdaad niet de enige. En heet is niet de enige keer dat ik dit meemaakte. Ook bij de Stichting Dwaze Vaders konden ze er wat van. In een aankomende post ga ik er wat dieper op in. Het concept staat hier, kun je alvast aan meehelpen: http://joepzoekt.wordpress.com/2014/08/25/de-judasrol-concept/

   1. tja joep, uitsluiten is typisch een zwaktebod van machtwellustingen, ook aangaande zorgmacht,
    met dwaze vaders heb ik op zich geen probleem, perry stuart heeft mij wel in alle openheid uitgebreid ‘bevraagd’ maar bleef bij de ‘gelijke rechten’ tactiek,
    wanneer ik veel gedronken heb ga ik soms te ver, na gvn heb ik op facebook duizenden ‘ontmoetingen’ ondervonden, en geleerd om in het algemeen te reageren/confronteren, gewoon inhoudelijk dus en niet op de persoon,
    en als het met ‘vrienden’ om privé kwesties gaat, het bij mezelf te houden, echter,
    totdat de zelfingenomen progressieve neo-sociale-liberale postmodernisten hun hatelijke ad hominems gaan projecteren, om goed te praten wat fout is,
    gelijk kwaadaardige narcisten/borderliners, waarheid is een gevaar voor (politiek correcte) demoRatten..
    ik wil nog reageren op ‘de judasrol’, maar nu nog even niet, grtz

    1. Hoi Ad,

     Uitsluiting is het centrale woord inderdaad. Uitsluiting van je kinderen, de maatschappij, maar ook van organisaties die zeggen voor je op te komen. De uitsluiting door vaderorganisaties als vaderkenniscentrum is dan de traumatische sluitpost. Die uitsluiting gebeurt vooral als organisaties angehaucht raken met de zittende macht en daar bijvoorbeeld een preferente onderhandelingsverhouding mee wensen op te bouwen zoals het vaderkenniscentrum.
     Perry Stuart was best een aardige vent zover ik hem ken. Maar inmiddels weer weg en als ik de site van Dwaze vaders goed begrijp is B zijnde vice-voorzitter op dit moment dus weer functionerend voorzitter. En die heeft een slechte trackrecord van uitsluiting van mensen als Tjerk Bakker, Gert Zwart, Wouter Hanhart, Rob van Altena, ondergetekende. Ik kan niet al deze uitsluitingen goed beoordelen, maar die van Rob en Gert waren echt totaal absurd. Ik heb daarzelf bij gestaan. Ook mijn eigen uitsluiting was m.i absurd, maar ik ben natuurlijk niet geheel objectief misschien. Ik zal dar nog wat over publiceren.
     De St. Dwaze Vaders gaat komende week haar geschiedschrijving publiceren. Zal mij benieuwen of het net als bij het 10-jarig bestaan weer beperkt wordt tot de heldendaden van B persoonlijk of dat ook bijvoorbeeld de tiental grote akties van regio Dwaze Vaders oost aan de orde komen uit de jaren 1993-1996. Waaronder bijvoorbeeld ook mijn 12-daagse hongerstaking midden op de Brink in Deventer. Zal me zeer benieuwen. Gelukkig zijn er ook anderen met de geschiedschrijving bezig geweest. Daarover zeer binnenkort meeer.

     1. types als erik de waal, peter tromp, jos aalders, leo bevaart, en nog veel meer met hun zielige egootjes en kortzichtige dictatuur-tirannie, zouden vanwege ontvadering zelf beter moeten weten dan uitsluiten, alhoewel uitsluiting soms ook terecht kan zijn..

      ik kreeg gister van edwin lauxen te horen dat rob van altena op sterven ligt, ben benieuwd of hij zijn laatste karwei nog af heeft kunnen maken, “afgedankte vaders in de media..”
      ik hoop dat rob zijn kinderen na 40 jaar ontvadering op het laatst toch nog 1 keertje heeft mogen ‘zien’.

  1. thieu heeft ooit eens een artikel over mijn situatie geschreven, daarin vergeleek ik de ontwikkeling van gescheiden kinderen al met die van oorlogskinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.