Cookies

Rob van Altena overleden

Rob van Altena, nestor van de Nederlandse en Belgische vaderbeweging is gisteren, 10 september 2014 s’middags overleden. Ondanks zijn integere positie in deze beweging werd hij door organisaties als Stichting Dwaze Vaders bruut buitengesloten.
Zijn beide dochters heeft hij tot het eind toe niet gezien.
Ik wens hem rust en vrede.

Een wat uitgebreider in memoriam

Eerste deel van zijn pogen de geschiedenis van de Nederlandse vaderbeweging vast te leggen
Bladzijden uit zijn eigen scheidingsgeschiedenis

recentere post over de begrafenis

17 antwoorden op “Rob van Altena overleden”

 1. Triest en treurig…maar nu is er rust.Ik hoop dat zijn kinderen er ook vrede mee kunnen hebben….Ik vond hem een aardige man in die weinige contacten die wij hadden. Zijn aardse leed is in ieder geval ten einde. Hij ruste in vrede. Nico

 2. ik had Rob nog wel een brief gestuurd maar waarschijnlijk heeft hij die helaas niet meer kunnen ontvangen, 40 jaar gevochten voor zijn kinderen en ook in het algemeen belang, hoop dat Rob zijn kinderen op het laatst toch nog heeft mogen ‘zien’, rust in vrede Rob!

  1. voel me erg verdrietig bij het overlijden van Rob van Altena, ik mocht Rob erg graag, erudiet en geïnteresseerd, er is sowieso verbondenheid door de vaderbeweging, ook met ‘klootzakken’..

   1. Ja dat beaam ik. Hij heeft tot het einde toe geprobeerd mensen te verbinden. Maar als mensen zich niet gedroegen kon hij daar ook kwaad over zijn. Hij heeft dat zelf ook behoorlijk hard verwoord heb ik gelezen. Het is moeilijk om nestor te zijn in zoń beweging.

    1. ik denk dat Rob en ik elkaar ook wat dat betreft begrepen, ‘niet gedragen’, tja daar kan je over twisten maar niet juridisch als je het mij vraagt, Rob wist het tot de inhoud te houden maar als mafkezen op de persoon of anderszins spelletjes gaan spelen, tja dan is booszijn normaal, en geen gedragstoornis of geestesziekte, ook niet persé leidend tot foute secundaire kwaad/haat gevoelens, niets menselijk is ons vreemd..

     1. eigenlijk ken ik in deze beweging niemand die niet ad hominem gaat. Rob wist zich aardig te beperken, maar op sommige personen was hij wel eens er g kwaad. En terecht. Dat gold met name voor bestuursleden van Dwaze Vaders.

     2. dat is mijn ervaring eigenlijk ook wel ja, ikzelf maak me er ook schuldig aan, ondanks dat ik het in zelfs 2e en 3e instantie bij de inhoud en/of mezelf wil houden, meestal is het dan mijn reactie op onheuse aantijgingen c.q. valse beschuldigingen, karaktermoord jegens mij.

     3. ha Ad. Goed om naar ons zelf te kijken. Ik heb die neiging ook wel eens om in reactie door te schieten vooral als er al veel persoonlijke beledigingen langs zijn geweest. Ik moet me dan vaak inhouden en me afvragen of ik voor liefde of haat ga. Soms brengt die gedachte me op de goede weg.

     4. fyi, in mijn beleving heb ik geen woede, geen haat, geen toorn e.d., en, het ontbreekt het mij aan liefde, ik ben existentieel in nood en wordt niet blij van alle pseudologica fantastica, mijn booszijn is terecht en geen uiting van frustraties e.d., integendeel, dit zijn hoerige tijden, de omgekeerde wereld, een kranxinnige werkelijkheid.

     5. Je booszijn is inderdaad terecht. Het begrip frustraties gebruik je anders dan ik maar ik geloof dat ik het eens ben met wat je bedoelt. De werkelijkhheid is krankzinnig en niet jij.

  2. Ja, op de oproep van Wouter is nog veel verstuurd dat te laat aan zal zijn gekomen. Ik hoop dat zijn voormalige hospita zo vriendelijk is om dat nog te verzamelen.

   1. wouter is ook ‘verbindend’, vreemd dat ie mij niet heeft ingelicht, volgens mij heeft wouter mij ook van zijn lijstje afgeschreven, eigenlijk net als thieu, beiden zijn zo op zoek om als mens te overleven, m.i. zoekende ‘having no-id..’

 3. kippenvel krijg ik van berichten van overleden vaders die hun kinderen nooit meer hebben gezien. Ik ben er inmiddels achter de demoniserende ouder wordt ook in NL geen strobreed in de weg gelegd. Het is te hopen dat mijn kinderen ooit nog het licht zien, aan al die instanties en de gerechtelijke weg heb je helemaal niets

  1. f*ck justice!
   kippevel maar nog veel meer een hartverscheurend gevoel geeft het mij, te bedenken dat zulks ieder van ons kan gebeuren, tot op het laatst van je kinderen houden en jouw kinderen tot op het laatst verontmenselijkt, gemaakt alsof normaal&goed..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.