Cookies

Verklaring

(tekst verklaring 2 november; oude tekst verwijderd)

In de afgelopen weken heb ik tijdelijk mijn blog en de site vaderseenzorg.nl grotendeels verwijderd in verband met mijn teleurstelling over een conflict met het Vader Kennis Centrum. Over een en ander is een gesprek geweest. Er is in overleg besloten de volgende verklaring uit te doen gaan:

“De bruikleenovereenkomst met betrekking tot het schilderij van Zander, dat gebruikt is als wisseltrofee voor de Vaderdagtrofee, is inmiddels beëindigd. Het schilderij is/zal aan Zander worden terugbezorgd. Vader Kennis Centrum zal vanaf 2015 jaarlijks rondom Vaderdag, de Vaderdagtrofee m/v uitreiken. In dit verband is de benoeming van een hoogleraar op een deeltijd leerstoel aan de universiteit van Amsterdam afgewacht. Vanaf dat moment zal het door Zander ontworpen beeld als wisseltrofee worden uitgereikt (dat tot op heden werd geschonken om te behouden) en er zal een nieuw ontwerp van een andere kunstenaar worden geschonken om als beeldje te behouden.”

38 antwoorden op “Verklaring”

 1. Hallo Joep, ik heb begrip voor je standpunt, wens je sterkte op zitting én geef nooit op!Ook hier wordt nog steeds gevochten, binnenkort media nodig… Groet, Erik Groenendijk

  Date: Sun, 19 Oct 2014 10:45:15 +0000 To: adjegroen@live.nl

 2. Hoop gedoe. Beste mensen. Vanuit mijn kant even, sommigen weten van nu mijn situatie hoe hij is. Zorg dat je samen als vaders aub stopt met al deze kul. Zowel bestuur VKC als de rest. Als dit zo waar is geachte Joep wens ik je alle sterkte toe. En Peter die Europese toestanden gaan het niet worden. Mijn voorspelling. De prima studies Gardner onder andere, plus aanpak daders veelal vrouwen in Nederland die vadervervreemding plegen, wordt geen moer of nagenoeg wat aan gedaan ten koste van welzijn kinderen en kinderrecht helaas ook. Wanneer ga je daar mee aan de slag? Protesteer bij de Ned politiek en Familierecht. Dat zijn de machthebbers op dit terrein. De rest is maar meeloper. Dullaert weet dat donders goed, Familierecht zelf en de afdekkende politiek weet dat ook. Schandalig en dat weten jullie ook wel. Hou het daar bij bij die “strijd voor welzijn kinderen en kinderrechten” en pak kindermishandeling die ernstige vorm psychische aan. Geen gezag meer per automatisme geven aan moeders, met en zonder BL. Onvoorstelbaar dat duizenden de klos zijn door niksdoen aan valse rapportages Familierecht waarin veelal vaders door de Staat en al worden vervreemd van kinderen en kinderen zelfs van hun recht op afstamming. (Verduistering van Staat nota bene misdrijf ernstig Strafrecht!! Nederland. Jaja Peter, en daar hoor ik je dus niet over in dat zogeheten grootheidswaanzinidee “Europa” We hebben zat aan Nederland al om het op te knappen of verbeteren.

  1. Dag Henri,

   Ja helaas wel. Ik neem al meer dan 20 jaar geen blad voor de mond, zeker niet naar rechters, wetenschappers en kinderbeschermers. Ik ben in mijn eentje onbeschermd zeer kwetsbaar. Omdat ik niet in rechters en advocaten geloof heb ik niets te verwachten van dit soort procedures. Dit is een aanval in de rug waarmee VKC daadwerkelijke oppositie onmogelijk maakt. Ze zouden mij moeten steunen in plaats van aanvallen.Dat lijkt er al een hele tijd niet meer op. Ze halen gewoon de kolen uit het vuur voor onze tegenstanders. Ik kan het niet anders zien. Het enige dat ik kan doen is goed duidelijk maken dat ik hiermee dreig te worden uitgeschakeld. Dit is ook niet het enige dat ik de afgelopen jaren en zeker de afgelopen maanden over me heen heb gekregen en niet alleen van het VKC. Ik moet er rekening mee houden dat het ook misschien georkestreerde pogingen zijn. Dat ziet er gezien de kwaliteit van de intriges wel naar uit. Denk ook aan de manier waarop ik bij wikipedia kaltgestellt ben door iemand die betaald medewerker bleek te zijn.

   1. te gek voor woorden dat normale mensen moeten wijken voor kranxinnige idioten, georganiseerd monddood maken idd, valse beschuldigingen, onheus slachtoffer spelen, verdraaien, framen, list&bedrog, leugens, foute mindsets en pathetische gevoelentjes&gedachtetjes, potsierlijk&hypocriet, neo-socialisme/liberalisme, postmodernisme vernietigt de wereld..

     1. kan me dat voorstellen joep, heb al zo vaak meegemaakt dat e.e.a slechts bedoeld is om door karaktermoord justitie te compromitteren, en instanties laten zich misbruiken, laster-smaad-belediging-stalking zijn middelen om de waarheid de das om te doen, om oneerlijk profijt te trekken ten koste van en zonder enige aansprakelijkheid.

     2. Inmiddels ligt er hier een pak papier van de advocaat van het vkc. Ziekmakend, met aantoonbare onwaarheden en vooral veel laster van hun kant dus.

     3. wie had dat ooit gedacht, vkc/pt die jou aanklaagt, pt is de weg kwijt, de wereld op zn kop, een postmoderne kranxinnige werkelijkheid,

   2. Mmh, vreemde gang van zaken… Wie zijn er lid van het bestuur van het VKC behalve Peter `spoorloos` Tromp? Is op hun site niet terug te vinden…
    Het komt op mij niet zo moeilijk over met de info die ik nu heb. Deze zaak spelen m.i. feiten, in tegenstelling tot het familierecht, wel een rol. En wat die trofee betreft ben je zelf de maker en de eigenaar. En wat het tere `spoorloze` zieltje betreft, daar zal ik me niet drukker over maken dan noodzakelijk is. Je weet in dat opzicht wat ik bedoel, refererend aan een e-mail van mij. Tromp is al lang de weg kwijt en deze opmerking is geheel voor mijn rekening.

    In het grotere geheel markeert deze gebeurtenis het definitieve failliet van de vaderbeweging. Zoals vele andere bewegingen en clubjes hiervoor gaat het uiteindelijk ten gronde aan lieden die zichzelf belangrijker gaan vinden dan vermeende collectieve doelstellingen. Èigen` carrières binnen het grotere geheel worden belangrijker en daarmee is het doodvonnis getekend.
    Op een bepaalde, en hier moet je me goed begrijpen Joep, is het mooi dat juist jij hier een hoofdrol in speelt. Anderen die een hoofdrol hadden kunnen spelen zijn overleden. Jij bent de nestor van de vaderbeweging, hèt gezicht, hèt geluid, dè personificatie van de strijd tegen onrecht op het gebied van ouderverstoting en de onwaardige gang van zaken op het gebied van het familierecht. To take control we`ve got to kill the king, so to speak.

    Wat de advocaatjes uit Den Haag, de onderzoekertjes uit Amsterdam en de spoorlozen uit Utrecht echter niet beseffen is dat zij zichzelf hiermee buitenspel hebben gezet. Zij bekennen kleur op een wijze die zij niet voor mogelijk houden. Ze hebben zichzelf gekwalificeerd als onwaardige ego`tjes met onwaardige doelstellingen op onwaardige wijze en met onwaardige intenties.
    Zij beseffen niet dat ze zich bezig houden met een achterhoede-gevecht. Zij beseffen niet dat het werkelijke gevecht elders plaats vindt. Zij beseffen niet dat uit het gigantische werk van Joep en vele medestanders nieuwe vruchten zijn ontstaan die wachten om op te kunnen bloeien. Zij beseffen niet dat zìj zèlf onderdeel zijn van het probleem. Zij beseffen niet dat zij zelf hiermee passé zijn. Zij hebben werkelijk niet door dat het echte gevecht om onze kinderen een moreel gevecht is, dat het een paradigma-verandering behelst, dat het om verder gaande ontwikkeling gaat. Het zijn reactionaire, oude en domme mannetjes die misschien inderdaad zelfs gebruikt worden op een wijze die hun denkvermogen te buiten gaat. (krijg ik nu ook een kort geding?).

    De nieuwe vruchten die op gaan komen hebben behoefte aan nieuw elan, creativiteit, verdere inzichten, veel humor en een ongekende passie die voortkomt uit zelfkennis, kennis van het Zelf en een verantwoordelijkheidsgevoel die verder gaat dan eigen ego, geld en status. En Joep, je voldoet aan dat profiel.
    Als ik wat kan doen, laat het me weten.

    1. By the way. Jullie hebben gezien dat de tekst hierboven is bijgewerkt toch? En ook even dit; ik ben maar een mens, en soms heb ik ook wel eens ego-opwellinkjes, maar ik doe mijn best.

    2. Heb jij misschien zicht op goede communicatie patronen en structuren die meer eenheid herstellen/brengen tussen mensen, volgens mij zijn veel oplossingen binnen bereik door eem goede communicatie uit te kiezen. Dat is iig ruimer dan alleen praten, zweven, debatteren, schelden, enz.

    3. Heb jij misschien zicht op goede communicatie patronen en structuren, Henri, die meer eenheid herstellen/brengen tussen mensen, volgens mij zijn veel oplossingen binnen bereik door eem goede communicatie uit te kiezen. Dat is iig ruimer dan alleen praten, zweven, debatteren, schelden, enz.

     1. De integrale benadering, Avatar.
      Zou je kunnen weten met zo’n naam, Avatar, de godheid die mens wordt. Het integrale denken gaat richting visionaire logica, de logica die zich kenmerkt door het deductieve denken i.p.v. het reductionistische denken. Het verbindt i.p.v. scheidt.

     2. Ja, dat zocht ik, Henri, het deductieve denken. Hebben wij dat op scholen te weinig misschien? Nb, welke vorm bedoel je?
      [Bij deductief redeneren wordt gebruik gemaakt van stellingen (premissen) op basis waarvan een conclusie wordt getrokken. Voorbeeld:
      Stelling 1: alle mensen gaan ooit dood;
      Stelling 2: ik ben een mens;
      Conclusie: ik ga ooit dood.
      Bron: Kennisconsult] en [ http://willem.engen.nl/filosofie/Deductie.html ] vind ik ook best duidelijk.
      Ik krijg de indruk dat deductief denken een beperking heeft: te weinig speelruimte. Het is belangrijk de ‘denkbasis’ optimaal te bepalen.
      Waar jij Avatar precies in kadert , weet ik niet. Maar er zit geen godsbegrip aan vast voor mij, wat niet hetzelfde is als een relatie met G’d .Avatar is voor mij een dankbaar gebruikte tool en heel belangrijke, waardevolle, ik ben eigenlijk wat Teilhardistisch: alles convergeert naar 1 punt (in het Joodse denken is Een de aanduiding voor G’d) ,
      Voor het probleem in kwestie is belangrijk zo’n communicatiestructuur als een geheel te gebruiken, niet verdeel en heers, maar verbindt en bevrijdt. Dat kan de 1e doelstelling van zo’n structuur zijn. Een structuur kan zo degelojk zijn dat bescherming niet nodig is. Maar omdat wij feilbare mensen zijn, is het wel verstandig, een structuur’bewaker’ te hebben.
      W.verv.

     3. De Chardin was inderdaad een visionair, te vergelijken met Whitehead en Aurobindo. Hoewel met verschillende achtergronden en benaderingen komen ze samen in het integrale denken. Hoe zou het anders kunnen, als het pretendeert alomvattend te zijn.
      Het deductieve als ook het inductieve denken is qua ontwikkeling een stap verder dan het reductionistische denken. Het is simpelweg vooruitgang. Sleutel hier is natuurlijk altijd de basis van het denken, wat verandering is. Het enige feit waar we zeker van kunnen zijn is dat alles continue aan verandering onderhevig is. Een ander woord voor verandering is evolutie of gewoon ontwikkeling.

 3. Beste Joep, Wat een vies zaakje van dat kort geding door Peter Tr.
  Maar zou het zo zijn,  als ik de sfeer correct geproefd heb op de UVA,  voorjaar 2012,  toen propapa-ministes als liefdevol? (subdidiehoopvol? ) wervende stoottroepers
  de leiding overnamen van het vadertrofee-feest (dat mogelijk een ‘bedreiging’ vormde voor feministisch gezag), dat dit kort geding bedoeld is om jou een loer te draaien, wraak van BJZfanaten in de vrl. hoek? 
  Noem man en paard dat werkt goed, wat fout is verdraagt geen daglicht.

  Als je zeker weet waar het ziek is, laat er dan maar lekker frisse lucht doorheen waaien Joep.
  Ik hoop dat je de links met de hoofdzaken zichtbaar kunt laten zijn, zodat de rechter kan zien dat het een rancuneuze zaak is.

  1. Hoi Hans,

   Een van de hoofdzaken is nou juist de positie van rechters en rechterlijke macht in Nederland. Je snapt wel dat dat een ingewikkelde toer wordt om juist dat zichtbaar te houden.

   1. Ik heb ook nog niet alles van je site uitgespeld :-), maar nadat ik snel gister jullie verklaring las, kwam ik een link tegen over je linkerwang..
    Dat was heel goed geschreven hoor, ook die links daarvan met je ervaringen.
    Als ik nog eens iemand over gelijkwaardigheid en recht hoor, link ik de/het mens naar jouw linkerwanglink!

  2. oh ja en je opvatting over de verwording van de vaderdagtrofee. Je begrijpt dat ik bijna bang ben om het te zeggen. Maar inderdaad ik denk dat er geen onafhankelijjke jurering was en dat opende de mogelijkheid, en dat zal ook de bedoeling zijn geweest, om voor elkaar te krijgen wat jij hierboven beschrijft. Uiteraard waren er nog een paar trucen nodig. Ik heb er echt buikpijn van hoe dit zo kan gebeuren.

   1. Ben echt blij te mogen lezen dat het gesprek geleid heeft tot een gezamenlijke verklaring, dat de kou zo n beetje uit de lucht is gehaald en het KGeding niet nodig is. Goed voor de kinderen en ouders waar we voor moeten gaan. Dus complimenten!
    Laten we toch allemaal de vrije ruimte gebruiken voor respect, een fijne open kaart spelen want je bent toch allemaal ook vroeg of laat voorbeeld voor je kinderen en als ouder wil je toch goed overkomen?

    1. mmmm Ik ben blij dat er goed overleg is geweest. Maar ik voel me nog steeds niet happy. En zin om te schrijven heb ik ook niet veel meer. Bedankt voor jullie steun Ad, Henri en Hans.

 4. Wat is er afgesproken over de aanleiding van het afgelastte kort geding, namelijk de vermeende laster t.o.v. het VKC?

  1. Ik heb niets in die zin weg hoeven halen. Maar overigens heb ik ook niet zoveel zin meer ergens wat over te schrijven in casu. Ik heb het helemaal gehad hiermee. Ik voelde me los van de reacties hier en een per telefoon, wat kennissen en de steun van een oude vaderaktiekameraad behoorlijk alleen ervoor staan. En er zijn nog een paar fikse andere problemen te gaan voor mij met iets wat vaderbeweging schijnt te heten. En ook hierin voel ik me zo goed als alleen staan. Voor meer informatie stel ik voor dat je je tot het VKC richt.

    1. ‘de’ vaderbeweging? val gerust dood! bestond nooit, slechts alsof gender framed, alsof een rol, om vaderschap te ondermijnen/controleren, terwijl natuurlijk vaderschap het best bevalt..

     1. peter tromp probeert gestalte te geven aan vaderschap, echter niet wezenlijk, slechts vanuit postmoderne hoerige gender programma’s

 5. Als het aan het VKC ligt wordt de Vaderdag-trofee in 2015 weer eens uitgereikt.
  Hoe dit gestalte gaat krijgen is nog onbekend. Wie er in de jury plaatsneemt en of deze onafhankelijk is, is ook onbekend.
  Het VKC scoort qua communicatie een stevige min. Hun website raadplegend brengt je ook niet verder. Deze is akelig incompleet, rommelig met hier en daar een statement die niet nader verklaard, geduid of verantwoord wordt. Na decennia vader-activiteiten komt het VKC met een visie die eigenlijk een uiterst gekrompen missie is. Je zou ze aanraden de van Dale eens ter hand te nemen, want dit zijn twee verschillende zaken.
  Wat wel een interessante mijmering is; wie zou er in 2015 trots op kunnen zijn om uit handen van zo`n organisatie iets als een Vaderdag-trofee te mogen ontvangen? Mijn inziens moet dat wel een vrouw gaan worden, net als de `vader-professor` met haar leerstoel waar het VKC mee loopt te koketteren. Misschien een bekeerde feministe of een ander vrouwtje die van pas kan komen in de netwerkactiviteiten van het VKC. In ieder geval het liefst iemand van de andere sekse, ìf you can`t beat them, join them…`
  Nu het VKC het alleenrecht denkt te hebben op de Vaderdag-trofee, moet ik gelijk denken aan allerlei andere uit-verkiezingen, wedstrijdjes en wat al meer zij, die veelal gevolgd worden door een soort alternatieve uit-verkiezingen die beweren niet politiek, strategisch of wat dan ook, gemotiveerd te zijn. De Nobel-prijs kent per slot van rekening ook haar tegenhanger in de Right-Livelihood-Award (dit jaar toegekend aan Snowden).
  Hierover verder mijmerend zou dit op twee manieren invulling kunnen krijgen; een Vaderdag-trofee, oeps, met een andere naam natuurlijk, die recht doet aan wat een ieder daar al intuïtief over denkt als zijnde iemand die baanbrekend bezig is geweest ten behoeve van de achtergestelde rol van vaders in onze cultuur en maatschappij. Het zou echter ook op andere wijze kunnen, namelijk precies tegenovergesteld. Je zou dan kunnen denken aan een Dag-Vader-Trofee, een prijs voor een persoon of instelling die zich aantoonbaar immoreel gedragen heeft ten opzichte van vaders in het algemeen of een vader in het bijzonder.
  Dit zou dan natuurlijk gestalte moeten krijgen vanuit een duidelijke visie, een duidelijke missie (dat is niet hetzelfde), duidelijke waarden en een open communicatie. Laten we zeggen de verworvenheden van de verlichting.
  Van hieruit zou je verder kunnen gaan denken. Je zou aanbevelingen kunnen gaan doen vanuit deze waarden-volle en open insteek. Bijvoorbeeld richting politiek of andere organisaties. Gewoon vrij en open zonder agressie, geheimhouding, achterkamertjes en advocaten.
  Vanuit zo`n positie zou je heel eenvoudig het VKC kunnen vragen om excuses aan te bieden aan Joep Zander. Je kan dan eenvoudigweg uitleggen dat het moreel verwerpelijk gedrag is wat ze gedaan hebben. Je zou kunnen uitleggen dat ze zich van dezelfde tactieken bedient als de moloch van het familierecht-apparaat. Je zou er een normale, open discussie over kunnen houden, gewoon op het web zodat een ieder mee kan discussiëren. Je zou ze kunnen vragen of de toekenning van de Vaderdag-trofee misschien ook wel op zo`n manier plaats moet vinden, beetje op democratische wijze. Je zou een aanbeveling kunnen doen om ook iets van een `Lifelong-Achievement-Award ten behoeve van vaders uit te reiken. Welke dan met gezwinde spoed en een serieuze motivatie aan Joep uitgereikt dient te worden. Het leven zou zoveel vriendelijker zijn als een ieder in deze de grote doelen eens voor ogen hield.
  Ik ga er nog even verder over mijmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.