Cookies

Carmel scholen stappen over op gelijke informatievoorziening beide ouders

Etty Hillesum
Etty Hillesum: een pleister op alle wonden…..

Na wat gedoe is de school waar ook mijn zoon op zit, overgeschakeld op gelijkwaardige informatievoorziening voor beide ouders. Vandaag lees ik dat in een brief van de directie. Dus zowel ik, als zijn moeder, krijgen die informatie nu, en niet slechts een van ons beiden. We kunnen het goed met elkaar vinden, maar je zou er zomaar ruzie van kunnen krijgen. Over hoe de fout in elkaar zat wordt wat vaag gedaan in de brief, maar het resultaat telt.
Eerst leek het of de computer het niet aan zou kunnen om het onderscheid in ouder1 en ouder2 los te laten. Je mag je afvragen of die computer een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft (rechtspersoon?).
Het was mij inmiddels gebleken dat het probleem voor alle 12 scholengemeenschappen die onder de koepel Carmel vallen hetzelfde was. Omdat het probleem ook door mij bij de centrale juridische dienst is aangekaart, mag ik aannemen dat het ook op al die scholen nu is opgelost en het computersysteem is (of wordt) aangepast. Het gaat om tienduizenden kinderen en ouders. Het is inmiddels 19 jaar geleden dat de wet in deze werd aangepast. En ik mag hopen dat het zo langzamerhand eens op alle scholen is doorgedrongen dat die wet moet worden uitgevoerd. Ik heb me al vele malen over dit probleem moeten buigen (vooral voor anderen, soms op de scholen van mijn kinderen voor anderen, soms op andere scholen). En toen ik het weer tegenkwam ben ik, echt waar, in een jankbui uitgebarsten. Het voelde zo pijnlijk omdat het telkens het trauma triggerde van die eerste keer toen het om mijn vervreemde dochter ging. Toen werd aanvankelijk gewoon de hoorn erop gegooid.
Ik had eigenlijk besloten om de wereld in deze zin de wereld te laten. Ik heb wel genoeg geknald met schoolhoofden en klachtencommissies met politici… en helaas met vaderorganisaties die veel beloven en weinig doen. Afin deze keer bleek het ook zonder klachtencommissie te kunnen. Misschien toch de echte Etty Hillesum mentaliteit? Zucht. Scholen volg dit goede voorbeeld! Dus Carmel-ouders (zie voor alle Carmel-scholen) gebruik je rechten. En andere ouders; laat je ook niet op de kop zitten, en laat je vooral niet uit elkaar drijven!!

zie ook mijn eervorige aanvaring

PS: In bovenstaande post stond aanvankelijk een opmerkelijke vergissing. Het is namelijk niet 9 maar 19 jaar geleden dat een wet werd aangenomen waarin ouders gelijke toegang tot schoolinformatie werd gegund. Zelfs voor mij is dat volledig onbegrijpelijk geworden. Blijkbaar zo onbegrijpelijk dat ik een soort fehlleistung maakte, of een soort wishfull thinking pleegde…. Twee decennia negeren van wetten…. En zo kom je tot dat soort foutjes. Opmerkelijk. Ook geen van mijn lezers had het opgemerkt tot nu toe.
Verder zijn er overigens nog wat verwikkelingen in casu bovenstaande die mogelijk wat afbreuk doen aan mijn enthousiasme. U hoort van mij.

7 antwoorden op “Carmel scholen stappen over op gelijke informatievoorziening beide ouders”

  1. Joep, gelukkig maar. Ik heb dit in 2001 aangekaart bij de ouderraad en toen ik voorzitter was van de overkoepelende ouderraad heb ik het op de agenda proberen te zetten (2003) Ik werd toen gewipt… dit mocht eigenlijk niet en was zogenaamd ‘geen probleem’ (de oppositie tegen mij werd aangevoerd door een gescheiden moeder die op geen enkele wijze wenste dat vader enige info over ‘haar’ kinderen kreeg…). Ik heb echter wel, onder verwijzing naar mijn procedure bij de CGB in 1997 (succesvol beëindigd / tegen een basisschool die mij alleen info wenste te verschaffen die moeder goedachtte….) alle info gekregen, bij wijze van uitzondering draaide ze over mijn dochter altijd 2 gelijke rapporten uit en kon / mocht ik op alle ouderavonden komen + kreeg alle folders / brochures enz. die alle ouders kregen…. (ik was gewoonweg ‘lastig’ naar hun mening). Bij de diploma-uitreiking sprak de locatiedirecteur mij aan: hij had de opdracht gekregen alle info aan beide ouders te verstrekken volgens een ‘landelijke richtlijn’… Hij gaf mij gelijk! (Carmel College Salland / ook een van de Carmel-scholen)
    Dit verhaal wilde ik je even niet onthouden!

    vr. groet, Nico Mul

    1. ik had wel zoiets van huh 9 jaar geleden? dat zei me verder niets, thnx voor de correctie, idd 2 decennialang de wet aan de laars lappen, en maar schreeuwen om respect-tolerantie blahblah, en keuze-mening blahblah etc.

  2. bij de basischool van mijn kinderen was het goed geregeld. Middelbare school dochter ook perfect geregeld. Bij school zoon, gaat de school er vanuit dat gescheiden ouders de informatie met elkaar delen. Heb duidelijk moeten maken dat er geen informatie wordt gedeeld. Krijg nu overal zelf bericht van, ook uitnodigingen ouderavond. Overigens heeft de rechtbank een onderzoek van de Raad gelast, rapportage eind februari aan de rechtbank. Frappant is dat moeder vindt dat ik aan de relatie met de kinderen moet werken (en dit ook zo gemeld heeft, bij de rechtbank) maar dit al twee jaar tegenwerkt. Nou ja we gaan het meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.