Cookies

Allah on our side

Elke oorlogsverklaring van het westen begint met een ‘God on our side’ Dat is niet anders dan de Allahoe akbar van de andere kant. En met God of met Allah heeft het beide niet zoveel te maken. Geloof ik.

Ik koos deze mooie en geïllustreerde versie van het lied van Dylan. Heeft u zich al eens gerealiseerd hoeveel vaders we aan deze oorlogen verloren?  Misschien wel veel meer nog dan aan de hechtscheidingsoorlog. ( Over dit woord zeer binnenkort meer).
PS1 Ik heb, onder andere in verband met hun omgang met jihadterrorisme, mijn lidmaatschap van de SP opgezegd. Zie mijn eigen reactie hieronder.

17 antwoorden op “Allah on our side”

 1. Beste mensen,
  Ik wil graag mijn lidmaatschap opzeggen. Een hoopvol teken in het justitie en jeugdzorgbeleid was voor mij ooit aanleiding om lid te worden. Dit had te vooral te maken met een duidelijke keuze van Harry van Bommel voor veranderingen in het familierecht. In de loop der tijden is mij duidelijk geworden dat een en ander binnen de SP niet erg breed werd gedragen. De SP steunt bovendien de toewijzingen van extra middelen ( of beperktere bezuinigingen) bij jeugdzorg en justitie terwijl er mijns inziens juist daar flink bezuinigd kan worden door van deze hoek van de samenleving te vergen dat ze hun werk goed en met respect voor democratische waarden verrichten. Ik heb ook geconstateerd dat een discussie hierover binnen de SP zo goed als onmogelijk is. Hoogtepunt daarbij was een aantal jaren geleden toen het partijbureau een spontane ledendiscussie over de merkwaardige gedragingen van senatrice Quik-Schuit probeerde te frustreren.
  Directe aanleiding voor het opzeggen zijn de recente steun aan verhoging van de justitiebegroting en de voorstellen van Ronald van Raak om jihadisten als psychiatrisch verwarde patiënt te gaan behandelen. Jihadistische terreur is fout maar het is in psychiatrische zin geen grotere afwijking dan het gooien van bommen. Als er iets de psychiatrie in moet worden gestuurd dan zijn het wel de vele politici die met ernstige afwijkingen in de perceptie rondlopen en ook een zeer verwarde indruk achter laten.
  Het lijkt me dat de SP eens wat verder moet kijken dan de neus lang is. tja dat klinkt simpel en kort, Gelukkig vind ik veel SP-ers genoeg de moeite waard om dat op verzoek verder uit te leggen. Ik zal mogelijk ook nog wel een keer SP stemmen. Als lid wil ik echter niet langer verantwoordelijk zijn voor de ingenomen standpunten.
  Oh ja een interessant artikel in de Correspondent van vandaag heeft me geholpen deze gedachten wat meer op een rij te zetten.: https://decorrespondent.nl/3651/Waarom-aanslagen-geen-aanval-op-onze-waarden-zijn-en-politici-ons-dat-wel-willen-doen-geloven/760887454569-75ac3b74
  Met vriendelijke groet,
  en ja graag een bevestiging

  Joep Zander
  0570-621784

  1. van Ronald van Raak:
   Beste Joep,
   Wat jammer dat je deze beslissing hebt genomen! Het voorstel is natuurlijk niet om potentiële terroristen te behandelen als psychische patiënten, maar om te zoeken naar een manier om mensen die een direct gevaar vormen voor zichzelf en voor de samenleving verplicht te deradicaliseren. Dit voorstel is vandaag door veel ander partijen (waaronder PvdA en GL) en door de regering overgenomen.
   Groet, Ronald van Raak

  2. sowieso is ook de psychiatrie verkwanseld aan postmodernisme, indertijd was ik ook lid van de sp, hier in utrecht stikte het van de fembots binnen de sp, bestuur nam geen standpunt, toen quik-schuijt amendement 26 onder de deurmat schoof en stiekem huiselijk geweld aan familierecht koppelde heb ik mn lidmaatschap op gezegd, harry van bommel ging liever meedoen met zelfgedefinieerde ‘palestijnen’, de problematiek is niet met n 2 staten oplossing opgelost, het westen heeft boter op haar hoofd, regime verandering voor nep’democratie’ als trojaans paard voor postmoderne pseudologische leugens, postmodernisme vernietigt de wereld, gek hè, kranxinnig hè terrorisme, de vraag is wie&wat zijn de echte tirannen-dictators-terroristen, de echte sociopaten, juist ja het gepostmoderniseerde alsof humane westen!! en hechtscheiding zegt meer dan de leugenachtige vader-vernederende term vechtscheiding!

 2. reactie op https://decorrespondent.nl/3651/Waarom-aanslagen-geen-aanval-op-onze-waarden-zijn-en-politici-ons-dat-wel-willen-doen-geloven/760887454569-75ac3b74
  Een prima artikel dat in ieder geval een beetje de loze oorlogsdramatiek van het Westen doorbreekt. Een aanzet tot nadenken. Maar pas een aanzet. Een van de reageerders voor mij heeft het over de onwil om te zien dat wij zelf zowel intern als extern fundamentele waarden juist zelf schenden. Bijvoorbeeld die over de vrijheid van meningsuiting.
  Zo is er onlangs nog iemand in Nederland voor laster veroordeeld met een gevangenisstraf van 10 maanden. Het was niet iemand waarmee ik het altijd eens ben. Het was iemand die af en toe flink uitpakt. Maar 10 maanden gevangenisstraf omdat hij de hoofdredacteur van het NOS-journaal (kwetsbaar?) zou hebben beledigd? Terwijl er toch op zijn minst een voor justitie ongemakkelijke waarheid in besloten lag? Nee ook geen werkstrafje dus. 10 maanden. En ik noem hier maar even een ding.
  Ook de dictatoriale houding van de rechterlijke macht in Nederland die voortdurend roept dat de politiek zich niet met hun mag bemoeien, terwijl het omgekeerde zeer ten onrechte voortdurend gebeurt. Tot het dichtklodderen van de transparantie van hun eigen functioneren aan toe.
  Maar ik ben dus wel blij met dit artikel in de correspondent. Delen!

  1. prima aartikel? mwah..
   neo-liberaal? nee, neo-sociaal/liberaal, postmodern cultureel marksisme..
   vrijheid/mensen? nee, zich vrij&bevrijdt ‘voelende’ burgers..

   1. En dit vind ik dan weer een erg cryptische reactie, sorry Ad. Je bent prima in staat om wat meer woorden te besteden aan een reactie zodat ook anderen aan het denken worden gezet.

    1. joep, waarom meer woorden dan nodig, waarom moet ik anders doen dan ik doe? cryptisch? hoezo? ik zeg het zoals het is, en mensen kunnen prima zelf nadenken..

     1. joep, dit kwam bij me op na ons telefoon gesprek
      women’s rights? divorce is child abuse, 50/50? no deal! get lost, FU2!

  2. o ja, nog wat, we ‘horen’ vooral dat islam oorlogszuchtig is, terwijl het westen al meer dan 2000 jaar romaneske politieke oorlogszuchtige economie aanhangt, en daartoe 1600 jaar christendom gijzelde, er zou veel meer aandacht voor de invloed van onze destructieve cultuur moeten zijn en voor de vredelievende ‘aard’ van christendom&islam!

 3. http://politiek.tpo.nl/column/klotejochies-criminelen-terroristen/
  Hoewel Ronald het naar mij ontkende lijkt dit toch erg op een verplichte psychiatrische behandeling. Een beetje preventief je oren openzetten en zorgen dat je je eigen waarden en normen in orde hebt (vooral bij jusititie) lijkt me meer gepast. En meer bommen gooien, ook op burgers als reactie op terrorisme duidt ook op een duidelijke verwardheid van de leidende politici die deze oorlogstaal uitkramen. Het lijkt me meer gepast om deze politici verplicht te deradicaliseren (een dom woord dat alleen wat zegt als ik het terfugprojecteer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.