Cookies

Correcties Nieuwe Revu: vaders op de barricades!

Nieuwe Revu correctieEen artikel over vaders en moederschapscultuur in de Nieuwe Revu. Ook ik word daarin geïnterviewd  Helaas zijn de opmerkingen, correcties (onjuistheden en aanmerkingen), die ik op het conceptartikel maakte niet meegenomen. De fout lag bij de eindredactie die de conceptversie en de definitieve versie door elkaar had gehaald.
De hoofdredactie van de Nieuwe Revu heeft inmiddels enkele correcties aan laten te brengen in de digitale versie.  Inmiddels is  verwijzing naar dit weblog in de nieuwe Nieuwe revu opgenomen . Zie plaatje hierboven.
Hierbij mijn commentaar op het concept. Graag deze tekst wijd verspreiden, dank jullie wel (delen liken enz).
Het ifathers4justices natuurlijk een goede zaak dat ook gevestigde vaderorganisaties weer mee lijken te 220px-ciskederatwillen doen aan de vaderrevolutie, als  ik het artikel goed begrijp! Op de barricaden...uhh bruggen en paleizen. Als Batman, of misschien deze keer als echte oud-hollandse held Ciske de Rat (ook iets met missende vader!)

Correcties

(oorspronkelijke tekst doorgestreept)
– Ik zou het aardig vinden als ik ook een keer pedagoog/promovendus word genoemd.
– Ik vind het gebruik van het woord vechtscheiding in zijn algemeenheid al verwarrend. Er worden dan twee problemen ( partnerscheiding en ouderscheiding op een hoop gegooid) Zelf was ik zeker niet betrokken in een vechtscheiding. Ik heb altijd autonoom mijn vaderschap uitgeoefend, ben niet getrouwd geweest of iets dergelijks. Slechts werd mij het contact met mijn kind afgenomen. Dus wellicht zo:
Na een vechtscheiding was zijn rol als vader uitgespeeld>> De moeder van zijn kind probeerde hem zijn rol als zorgende vader af te nemen. Daarvoor wist ze ook de kinderbescherming te strikken die vond dat Zander zich ten onrechte als zorgende vader profileerde ( hieronder citaat raadsrapport)

liedjes en progressieve vader
Deel raadsrapport uit 1994 over mijn dochter. Dit was en is de werkelijkheid

9-jarige dochter>>> destijds 5 jarige dochter (waarmee hij inmiddels weer een uitstekend contact heeft. Zelf ziet hij dat als een resultaat van zijn inzet die niet gericht is tegen de moeder maar tegen het familierechtssysteem)
Ook bezette hij het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming in Zutphen>>> Ook organiseerde hij  met een grote groep vaders onder andere bezettingen van de Raad voor de Kinderbescherming in Zutphen en de Rechtbank Arnhem.
formulier Arnhem; klik voor meer informatie
In deze zaak was ik geen deskundige maar raadsman. Dit formulier bewijst dat gelijkwaardig ouderschap niet bestond en nog steeds niet bestaat. Zie de voorgedrukte tekst onderaan. Er is nooit excuses voor aangeboden en het formulier is weliswaar verdwenen, maar de praktijk is gebleven. De vermelde griffier Krahe, die waarschijnlijk persoonlijk verantwoordelijk is voor dit formulier,  werkt nog steeds op de rechtbank en speelt ook een rol in een recente vaderonvriendelijke procedure. Meer over dit soort vaderdiscriminerende formulieren.

– Ik ben geen complottheoreticusmoedwillig tegen elkaar uitgespeeld>>> Ouders worden door perverse mechanismes van macht en geld tegen elkaar uitgespeeld.
(uit mijn eerste reactie aan betreffende journalist: – Over complottheorieën. Ik denk niet dat het familierecht als een groot complot bijelkaar wordt bedacht of zo. Het is vooral een reactie op steeds weer perverse prikkels (geld, macht e.d)  en het niet kunnen erkennen van fouten waardoor het steeds erger wordt. Maar als rechtbankpresidenten in vergadering bijeen, of althans georganiseerd in een illegitieme organisatie, besluiten om individuele rechters te blokkeren hun uitspraken openbaar te doen dan zou je dat wel een complotachtig onderdeel kunnen noemen.

bemiddelaar in echtscheidingszaken.. >beter> deskundige voor de rechtbank.
– De gang van zaken rond het amendement gelijkwaardig ouderschap. Allerlei mensen hebben allerlei  bijdragen geleverd aan het promoten van gelijkwaardig ouderschap. Inderdaad was er een artikel van Harry van Bommel samen met mij in de Staatscourant.  Zelf heb ik bijvoorbeeld ook in het Tijdschrift voor Familie en Jeugdrecht er over geschreven. De laatste slag was een motie van de afdeling Deventer van de SP op het partijprogramma waarvan ik de tekst grotendeels heb geschreven en die  tekst in een amendement van SP  kamerlid Jan de Wit terecht kwam. Dit amendement werd aangenomen.
Misschien kun je hier ook nog iets aan schaven?
Maar hoe reëel het is dat er daadwerkelijk een grote, revolutionaire vadergroepering wordt gevormd die in staat is om aan de poten van onze moedercultuur te zagen, weten de heren zelf ook niet. >>>> Joep heeft een duidelijke visie op hoe we kunnen bouwen aan een vader-en ouderbeweging die weer gelooft in eigen kracht. Vaders moeten zeker niet het stempel opgeplakt krijgen dat ze toch niet willen zorgen. Samen strijden betekent in elkaar en jezelf geloven en je niet door de overheid en angehauchte organisaties tegen elkaar op laten zetten.
Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk. Een beetje hart onder de riem.
Ik heb er, met enige moeite, van af gezien nog te reageren op opmerkingen van anderen. Zij staan hopelijk voor wat ze zelf beweren.
 

13 antwoorden op “Correcties Nieuwe Revu: vaders op de barricades!”

 1. Joep Voor ben jij een waarlijke pedagoog. Ik meen het. Ik ben slechts maatsch. werker (Met een VO) Mijn conclusie dat ik wel betrokken was geweest bij een vechtscheiding, helaas, Mijn 3 maal gehuwd zijn geweest heeft daar niet bij geholpen. Ik ben van mening dat de vader ongemerkt in een vechtscheiding kan worden getrokken door een vrouw. Vechtscheiding of niet. Het gaat om de frustatie van een man. Nooit zal een vrouw haar ongelijk bekennen. Nooit zal de rechtspraak fouten in het familierechtsysteem toegeven. Het boek heb in het Engels vertaald en de titel DEFEAT gegeven. de lijnen zijn dat het in het engels (Incl Amerika) , spaans (Z. Amerika) en chinees zijn vertaald omdat ik geloof dat de ned. markt te bescheiden is om hiervan te worden geinformeerd. Het tegenspel is denk ik te groot. mvrgrt Steef

 2. slap artikel hee, onvolledig&selectief, en ook historisch nogal aanmatigend gezien wat andere vaders deden, bijv. GecheidenVadersNederland-Familie4Justice, andy work en peter tromp c.s., ach ja..

   1. wim orbons, rob van altena, gerben rorije en vele anderen op de een of andere manier, een gezamenlijk front vanwege onrecht, echter, gelijke ‘rechten/uitkomst’ ipv ‘gelijke behandeling’ zijn geen oplossing voor kindermishandeling, het probleem is cultureel postmodernisme..

    1. velen zijn afgehaakt, ipe smit, theo richel, en van een andere orde jos aalders, coen xhofleer, willem steenhouwer en honderden meer die ik heb ontmoet, de ‘3500’ van f4jnl? afijn wij (GVN-Fam4J) hadden ook zo’n 20 activisten!

  1. wat me echt ook van mn hart moet zijn de cijfers, slechts ‘gebaseerd’ op scheiding, zoals je al aangaf joep gaat het ook om samenwonenden, zodoende gaat het om TEN MINSTE 100.000 kinderen en 50.000 vaders per jaar, enkele correcties kunnen nog worden gemaakt maar grofweg gaat het de afgelopen 20 jaar dus om 2.000.000 kinderen en 1.000.000 vaders, en dat slechts in dit kikkerlandje, scheiding/ontvadering IS kindermishandeling..

   1. Ja inderdaad het zijn er veel meer. Ik heb dat in mijn boeken samen met Wim Orbons allemaal redelijk goed becijferd. Ad ik kom er vandaag niet aan toe om al je nieuwe reacties te verwerken. Sinterklaas. Wat voor en veel andere vaders nog een wrang gebeuren is waarvan ze zijn buitengesloten. Maar ik probeer ervan te genieten. En dan moet ik dus nog wat gedichten schrijven.

 3. rob van altena was bezig met “afgedankte vaders in de media”, indirect ook geschiedschrijving over “de vaderbeweging”, helaas heeft hij dat wegens overlijden niet kunnen afronden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.