Cookies

Over the rainbow

regenboog sterrenbos3
In de richting van de regenboog en de Carolinaberg

Heftige hagel  met subtiele regenboog in het sterrenbos tussen Dieren en Rheden. Dit bos werd ooit door stadhouder Willem IV aangelegd voor zijn dochter Carolina. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat een vader zoiets doet voor zijn dochter. Maar het is ook een beetje weird natuurlijk. Stel dat we allemaal een bos gaan aanleggen voor onze kinderen. In het bos ligt dus ook  de Carolinaberg dat tegelijkertijd een 14-sprong is van bospaden waarvan er een inmiddels dood loopt. Dat was 3 jaar geleden de plek van de herontmoeting met mijn dochter. Afin daar hebben Willem en Carolina dan toch maar de ruimte voor geschapen. Gisteren liep ik , tijdens een verder zonnige dag, er met mijn zoon die deze mooie foto’s maakte.
Ik kon het niet nalaten om luid het liedje Over the rainbow van Judy Garland te gaan zingen. Beetje melodramatisch, maar het had ook wel iets erg echts gisteren.  Daarachter ligt het land zonder …. ja u weet wel.
Somewhere over the rainbow way up high
There’s a land that I heard of once in a lullaby
Somewhere over the rainbow skies are blue
And the dreams that you dare to dream really do come true
regenboog sterrenbos
De richting van hagel

……… Ik probeer niet over een nacht ijs te gaan bij  historische verhalen.  Dus besloot ik om het niet bij een enkele bron te laten. Nu blijkt dat er ook bronnen zijn die zeggen dat de moeder van Carolina het voor haar dochter aanlegde. Ook in de 18de eeuw was het niet altijd echtelijke Rozengeur en Maneschijn …….

5 antwoorden op “Over the rainbow”

 1. begrijp ook best dat in een bosrustige omgeving de emoties vooral van 3 jaar geleden extra de boventoon gaan voeren,maar belangrijk is natuurlijk ook dat je dat altijd bij zal blijven,en dat gevoel elke keer als je weer daar terugkomt
  gaat opspelen…is ook helemaal
  niet erg gewoon menselijk.

  1. mooi dat jij het zo ervaart..ik denk dat zoiets voor mij toch een dubbel gevoel zou geven blijdschap en verdriet tegelijk eigenlijk

  1. haha denk ik toch… dan ging men ook geestelijk onderdoor
   als men altijd en overal waar je bent aan die mooie beschreven rechtstaat piekert die men verplicht is te accepteren….want die bobo.s
   zijn onschendbaar hh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.