Cookies

Weg met de geheime rechtspraak

DSCF3534
Ik sprak gisteren op de jeugdzorgmanifestatie op het Malieveld. Ja die mensen daar kijken even naar iemand met een ondersteunende opmerking. Op de achtergrond het ministerie van VWS

Die rechter zei toen, ‘ja u moet ook geen contact opnemen met Joep Zander’
Ik kende dit soort manipulatie al. Zelf werd me ooit aangeraden om vooral geen contact op te nemen met de Stichting Dwaze Vaders. Dat was in de tijd dat ze nog niet zo braaf ingepast en aangepapt waren als nu. Er waren zelfs kinderbeschermers die dat, bijvoorbeeld in de zaak van Jan Dijkstra, durfden op te schrijven.
De smaak van dit soort uitspraken is: Als u dat toch doet bent u een querulant, want u heeft contact met een querulant. En querulanten hebben dus een afwijking, en die kunnen maar beter hun kinderen niet meer zien, dat is heel slecht voor die kinderen.
Ik weet er dus alles van, maar het is toch weer heel confronterend om te horen hoe mensen tegen elkaar, tegen mij, worden uitgespeeld. En te horen hoe mensen dus in de knel raken tussen de wens hun kinderen te zien en hun mond open te doen en hulp te zoeken bij iets anders dan jeugdzorgers, rechters en angehauchte clubs, die eigenlijk totaal onbetrouwbaar zijn, maar die je dan in hemelsnaam toch maar moet proberen te vertrouwen.
En het is ook vervolgens even nadenken of je het in je blog weer gaat hebben over dat soort manipulaties. Misschien raak ik daarmee die kinderen van die mij onbekende ouder. Dit is kenmerkend voor de dilemma’s waar we in gevangen raken. En inderdaad kies ik ervoor om dit verhaal wel op te schrijven, maar de traceerbaarheid te verminderen. Hoewel ik eigenlijk kennis neem van ernstige strafbare feiten, kan ik daar niets mee doen. En al zou ik aangifte doen. de kans dat ik daarom zelf wordt opgesloten is groter dan de kans dat er wat gebeurt aan de misdaad waar ik mee aan kom zetten. Ik kan ouders dan ook niet altijd aanmoedigen om aangifte te doen tegen rechters en jeugdzorgers, kinderbeschermers. En dat is wrang in een rechtstaat.
En dat hele STASI-achtige gemanipuleer is volgens mij ook een van de belangrijke oorzaken dat, ondanks de grote onvrede, er te weinig mensen op het Malieveld verschenen. Het kan ook zomaar zijn dat een hoop mensen mijn blog niet eens meer durven te bezoeken. Enzo.
En dat gaat dus al decennia zo door. En het wordt niet minder. En dat baart me heel grote zorgen.
Ik was tevreden dat ik mijn toespraak bijna zo uit het blote hoofd kon doen. Dat komt natuurlijk veel beter over dan als je alles van papier opleest. Mocht u het Malieveld gisteren letterlijk dan wel overdrachtelijk niet hebben kunnen vinden dan kunt u hier de voorbereide tekst en de beeldregistratie van mijn optreden terugkijken. Dankzij een moedige journalist stond ik vandaag ook nog behoorlijk uitgebreid in de Stentor.

5 antwoorden op “Weg met de geheime rechtspraak”

 1. FIjn dat je zo opkomt voor ons, “Dwaze Vaders” (de analogie met Dwaze Moeders van Argentinie , hun spoorloos vrdwenen kinderen tijdens de dictatuur toen, is voor velen misschien onbekend),
  Ik was ook DV, onder nu wijlen de arts Tjerk Bakker, die het ernstige probleem van contactverlies kind-ouder in de groep gooide.
  De term is eigenlijk Verdwaasde Vader en raakt ook een aantal #MOEDERS. (F4J).
  Erg om te lezen dat een rechter adviseert om geen contact met jou te hebben! Het kan aangeven dat zo’n rechter jouw invloed zo pogen uit te stuffen. Als je een ordinaire opstoker was, he, maar dat ben je niet. Je uit je gerechtvaardigde verontwaardiging en dat valt alleen maar juist te respecteren.
  Lage opkomst? Dat was te verwachten als ik nadenk:
  Lage opkomst van 70 ivm protest tegen Jeugdzorgtoestanden/Rechtsgang 29 juni 2016
  Mogelijke oorzaken.
  70 omrekenen met de factoren die opkomst geven/dimmen.
  > Woensdag is een werkdag
  > Emotionele lading te hoog voor veel ‘ Dwaze Vaders’ (incl de ‘ Dwaze Moeders’
  > Afstand vanuit Oostelijke helft erg groot (tijd,kosten)
  > Streaming /Webinaring ?
  > Tientallen jaren justitiele invloed van een pedofiele uitvoerend/regelend hoofd Justitie, de SG
  > Fatalisme uit ervaring ‘ het verandert niks’ maar je betaalt wel vervoer en tijd.
  > Ontzag voor Rechtspraak , al dan niet terecht. “Men hoort rechters niet te bekritiseren”
  > Vakanties
  > Mediamisvorming rond Joep Zander e.a., vanuit “DH”
  > Actuele processen waarin een rechter deelname van een ouder aan het protest negatief kan opvatten.
  > Onbekendheid (informatievloed Sociale Media e.a. ook door informatie doorkomst hinderen , ” digitaal overschreeuwen” , omleiden via afleiders, ” storing” of brutaalweg blokkeren zonder melding )
  > Informatie gemist. Te weinig spreiding.
  > informatie-kanaalhinder. Informatie via SocMed hinderen.
  Maar verdwaasd of nuchter, we zijn NIET GEK!
  Doodzwijgen ouder-kind relatie door toedoen van de gezaghebbende ouder dient strafbaar te zijn. Jeugdzorg hoort dat aspect ondnks de zware invloed van feminisme te achten. Het niet-contact beschadigt vaak het kind en voor de geldliefhebbers: dat is een DURE grap waarvoor u ZELF uiteindelijk betaalt als u onrecht ondersteunt.

 2. voor de helderheid: ik neem aan dat je niet ALLE geheime rechtspraak bedoelt. Dit gaat alleen om dat niet-openbaar zijn van verplicht openbare uitspraken, waarbij familierecht altijd gevoelig kan liggen, bijv. als een rechter zelf in scheiding ligt en kinderen heeft.

  1. alle uitspraken zijn verplicht openbaar. Wat mij betreft desnoods geanonimiseerd. Dat is de enige manier waarop we willekeur en machtsmisbruik door rechters kunnen traceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.