Cookies

protocullen

8 jaar geleden schreef ik een blog over de genade waarmee Albert Heijn ook koffie voor daklozen tapt. En jullie weten, daklozen zijn vaak vaders.
Inmiddels moet ik hier een beetje op terug komen. Want ook bij Appie heeft de harde hand toegeslagen. Zie daarvoor http://nicovandenham2.blogspot.nl/2016/09/ook-albert-heijn-discrimineert-daklozen.html maar lees eerst mijn verhaal, ok

2 antwoorden op “protocullen”

  1. Ik weet niet goed wat ik van dit verhaal moet vinden.
    Het zou zomaar over mijn ex kunnen gaan. Die heb ik na jaren huiselijk geweld en complete financiële wanorde de deur moeten wijzen. Ik heb eerst nog geprobeerd hem te helpen met andere huisvesting. Na drie jaar lang zoeken had hij niks gevonden wat hem aanstond. Inmiddels stroomden de AMK meldingen binnen door het huiselijk geweld. Er werd gedreigd met UHP van de kinderen, omdat ik ze niet tegen vader kon beschermen. Vader moest de deur uit, of anders de kinderen. Ik heb gekozen voor de kinderen. Vader mocht de kinderen wel zien. Maar daarin wilde ik graag enige regelmaat. Dat wil zeggen, als je afspreekt, kom dan ook. En als je niet hebt afgesproken, blijf dan weg. Dat gebeurde niet. Vader wilde willens en wetens terug ons huis in. Hij was niet bang voor Jeugdzorg. Wij wel. En door zijn onvoorspelbare gedrag ook bang voor hem. De ene dag was is de beste moeder en de volgende dag een kkh. Vader nam kinderen mee in hotels. Waar ze vervolgens via de achterdeur moesten vertrekken, want geld om de rekening te betalen had hij niet.Vader wordt gearresteerd terwijl de kinderen die dag bij zich heeft. Kinderen in paniek. Vader heeft diagnose persoonlijkheidsstoornis, narcisme en agressief. Vader belazerde al onze kennissen financieel. Eerst kwam hij binnen met het verhaal dat ik hem “zomaar” de deur had gewezen. Om na een paar dagen met hun pinpas of credit card en code weer te vertrekken. Want hij was zielig en had daarom recht om dat te doen. Vader zit regelmatig bij de AH koffie te drinken. In zijn nette, gestolen pak. Om te vertellen hoe slecht hij wordt behandeld. Iedereen is tegen hem. Het hele rechtssysteem. Ik heb vader geholpen om urgentie te krijgen voor een woning. Ik heb zijn inschrijving bij de woningbouw betaald. Maar geen huis was goed genoeg en de urgentie was zes maanden geldig. Arme man. Krijgt van alles aangeboden. Maar niks is goed genoeg. En therapie heeft hij net nodig. Mediation ook niet. Hij is toch niet gek? Dus waarom zou hij daaraan meewerken. Een net geklede man die bij de Albert Heijn koffie drinkt kan u elk verhaal vertellen wat hij wil. Hij heeft hier elke dag over nagedacht hoe hij zijn verhaal aan de buitenwereld verkoopbaar kan maken. Over zijn eigen rol spreekt hij niet. Hij heeft immers altijd zijn best gedaan. Als de kinderen kleding nodig hadden dan werd dat gestolen waar ze bij waren. Kijk eens hoe netjes ik ze heb aangekleed. Beknopte versie van de kant van het verhaal van de partner die hem het huis heeft uit gemanoevreerd. Niks arme man. Koppige man die nergens aan mee wil werken. His way or the highway waren zijn woorden. Nou, his way eindigt dus bij een kop koffie bij de Albert Heijn. En drie getraumatiseerde gezinsleden die nog steeds niet kunnen bevatten waarom het zo moet lopen. Welk huis is niet goed genoeg als je daar je kinderen kunt ontvangen. Welke buurt is zo slecht dat je daar niet wilt wonen zodat je je kinderen kunt zien. Ben zelf noodgedwongen naar een ghetto moeten verhuizen. Drie hoog, zonder lift. Maar voor ons drieën goed genoeg. We zijn immers bij elkaar. en we hopen over vijf jaar naar en betere woning te kunnen verhuizen. Ik versta onder een dwaze vader iemand die de verantwoordelijkheid voor zijn kind wil nemen maar niet mag van de zure tegenpartij. Mijn ex man in de AH krijgt van mij geen tegenwerking, maar weigert ook maar ergens aan mee te werken. Gelukkig is de kans groot dat hij bij de Albert Heijn door een omstander serieus wordt genomen. Misschien wil deze persoon hem wel wat geld lenen. Of onderdak verschaffen. Want hij kan toch niet met zijn achtergrond bij het Leger slapen. Om na een paar dagen weer te vertrekken met pinpas/creditcard/auto of wat dan ook. Hij is immers zielig en heeft ook recht op spullen en geld. De netgeklede man bij de Albert Heijn kan ook in uw geval een narcist zijn die alles bij elkaar verzint om maar sympathie op te kunnen wekken.

    1. “Een net geklede man die bij de Albert Heijn koffie drinkt kan u elk verhaal vertellen wat hij wil.” En elke reageerder kan mij ook elk veraal vertellen wat zij wil, toch . Maar vooralsnog ga ik er nog maar even van uit dat het uw ex toevallig toch niet was. En de betreffende mijnheer heeft in ieder geval heel wat minder over zijn ex gespuid dan u. Maar ik heb wel met u te doen, daar niet van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.