Cookies

Erger: de illusie van democratie

Afbeeldingsresultaat voor none are more hopelessly enslaved goethe‘Ik zie mijn kleinkind wel, want de rechter gaat natuurlijk vaststellen dat er omgang moet zijn, de feiten, de wet……’
Er is iets erger dan geen democratie, en dat is de illúsie van democratie. Dat flapte ik er zomaar uit. En ik doelde uiteraard op onze westelijke rechtstaat. Het was geen theoretisch debat, het was geen poging de slimste te zijn, het was mijn welgemeende verdriet, vervolgens kwaadheid op die vader die deze illusie volhield, en vervolgens kwaadheid naar waar die kwaadheid naar toe moet.
Ik had juist een heel mooi gezellig feestje, reünie, waar je door de decennia heen de warmte voelt van de mensen waarmee je van alles van de grond hebt gekregen. Mensen die intussen kinderen hebben die al weer kinderen hebben. En midden in dit feest van herkennen en verbondenheid, nadat het eerst zorgvuldig buiten het gesprek was gehouden, komt het bij stukje en beetje. je kleinkind niet zien omdat je zoon zijn kind niet mag/kan zien. En dan de illusie van een opa die denkt dat het goedkomt, want…….  Juist als je zo goed in je vel zit, je alle verbondenheid beleeft, hakt dat er diep in.  Voor mij een bekend verhaal, maar dichtbij en zo verdrietig. En elke keer weer nu al minstens vier decennia jaar geloven vaders, opa’s oma’s dat ‘het heus wel goed komt’, want ‘mijn verhaal is een ander verhaal, nee dan mijn case, als de rechter maar eenmaal omgang heeft vastgesteld…..’
‘En als de rechter het niet doet komt het toch wel weer goed, want ze komen altijd terug hè?
En ik wil niemand al zijn uitzicht afnemen, want hoop helpt, een beetje geloof en een boel liefde ook. Maar illusies niet.
Als je wilt ervaren dat je niet de enige bent: https://www.facebook.com/groups/507826229380204/

8 antwoorden op “Erger: de illusie van democratie”

 1. Hoop is natuurlijk ook het enige wat je overeind houdt. maar ook al zou de rechtbank een omgangsregeling vaststellen, dan nog is er geen enkele garantie dat die uitspraak wordt nageleefd. Ik ben al geruime tijd tot de conclusie gekomen dat moeder totaal zich nergens door laat weerhouden. Het negeren van adviezen van de RVDK, hetnegeren wetenschappelijke feiten over de effecten op kinderen als ze geen contact met een ouder hebben en het negeren van de uitspraak van de rechtbank zegt genoeg. Deze moeder laat zich door niets stoppen, de ego gaat voor zelfs als het over de ruggen van haar bloedeigen kinderen moet gaan

 2. E;lke keer weer denkt ieder dat zijn/haar situatie uniek is. Terwijl de overeenkomsten en dus ook de uitkomsten overweldigend groot zijn. Maar dan is het te laat !
  Door schade en schande wijs geworden is het een missie voor enkelen onder ons de ouders wel goed voor te lichten. Wat is namelijk de realiteit? Wat zijn jouw kansen, waartegen wil jij opboksen? En gaat dat lukken? Samen hebben wij een openbare facebookpagina opgericht! Voor iedereen dus, ook voor de ouders die denken dat zij wel gerechtigd zijn een kind van de andere ouders en diens familie weg te houden. Kunnen ze later nooit zeggen dat zij zich niet bewust waren van de schadelijke gevolgen voor hun kind.
  Maar ook het systeem/ de instanties, Ze zijn zeer welkom. Ter bewustwordig! Het is juist een activistische pagina, met voorlichting en realiteitszin. Weet immers waar je aan begint en ben er vooral op tijd bij. Dat kan alleen als je op tijd gewaarschuwd bent. Dus Joep, verwijs ze zo snel mogelijk door naar ons. Dan hoef jij het ze niet uit te leggen.
  Met met hoop komen ze er in ieder geval niet !

  1. Hoi Annemarie; graag. Maar ik heb tot nu toe zelf die openbare facebookpagina niet kuinnen ontdekken. Als ik probeerde er op te komen, kwam ik er niet in zonder account. Maar je kunt gerust hier zelf de url geven; ik zal hem dan ook direct onder de post zetten.

   1. ik ben lid geweest van de betreffende facebookpagina maar ook een andere fb pagina over oudervervreemding. Ik ben bij beide weg gegaan. Redenen:
    – Het vele afgeven en het gescheld op instanties door reageerders.
    – Het veelvuldig diagnosticeren van de andere partij met allerlei psychische aandoeningen zonder enige medische achtergrond of officiële medische diagnoses, Ik houd daar niet van, zelf vind je het ook niet prettig als iemand zonder enige medische kennis of medisch bewijs van je beweert dat je narcist, mps, of borderline hebt.
    Ik vind beide weinig constructief omdat het helemaal niet helpt in het oplossen van het probleem waar je eigen kinderen en jezelf mee zit.
    – Het te weinig kijken door leden naar het eigen aandeel in de kwestie. Ja ook de verstoten ouder heeft een aandeel in de kwestie, hoe klein ook
    Tot slot en de allerbelangrijkste reden:ik heb van me zelf bemerkt dat door het “lid” zijn van zulke pagina’s ik zelf geen rust kreeg mbt de kwestie. Eerder het omgekeerde. En dat helpt niet omdat ik aan de situatie weinig meer kan veranderen omdat moeder gewoon domweg niet meewerkt.. Ik zal dus moeten wachten tot de kinderen als ze ouder worden, wellicht zelf op onderzoek uit gaan of krachtig genoeg zijn om het contact te herstellen. Ik zoek wel contact en stuur wel regelmatig berichtjes/kaartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.