Cookies

Intimidatie

update 2021: Per saldo heb ik besloten deze en andere blogs over B te anonimiseren omdat de inmiddels volwassen B dat verlangde en dat op zichzelf een redelijk recht is.

dossier repressie familierechtDit blog gaat over de ernstige intimidatie die jeugdzorginstanties uitoefenen om hun misdaden te verbergen. Maar voordat ik het daarover ga hebben ga ik eerst aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe intimidatie werkt. Ik gebruik dan een voorbeeld wat iets eenvoudiger is, om zo de opstap te maken naar het grote verhaal.

Stel; u hoort van uw buurman dat hij mishandeld wordt door zijn vrouw. U mag het van hem niet verder vertellen, want als zijn vrouw het hoort gaat ze hem nog eens keihard met de sleutelbos in zijn gezicht staan meppen en desnoods zelf aangifte doen van zogenaamde mishandeling door hem. Ja je zal maar zo’n buuv hebben.  Wat staat je in zo’n geval te doen. Braaf je mond houden of er een punt van maken. Het meest voor de hand liggende punt wat je kunt maken is aangifte doen/melden bij een officiële instantie. Dat zal vaak niet helpen want aangifte over geweld tegen mannen wordt nog steeds niet erg serieus genomen.  Iets doen voor het slachtoffer wat het slachtoffer niet wil: dat lijkt een dilemma.  Wat is de oplossing ? Ik zou zeggen probeer naar gelang je inschatting van Buuv en je eigen capaciteiten een gesprek, maar als dat niet werkt, gooi het dan onmiddellijk naar buiten. Probeer aangifte of melding, maar als dat niet onmiddellijk werkt de sociale media in, op internet. Je nooit en te never laten intimideren.

Ok dat was het voorbeeld. Nou de intimidaties van jeugdzorg. De lezers van mijn blog kennen het verhaal van B. Hij wist zich met succes te ontworstelen aan een illegale uithuisplaatsing door Jeugdbescherming Gelderland. Mijn blog speelde daarin een cruciale rol. Jeugdzorg deed een poging tot ontvoering en pleegde daarmee tevens huisvredebreuk. Inmiddels heeft B gelijk gekregen. Er was geen geldige machtiging en uithuisplaatsing was nergens voor nodig. Ook van zijn OTS is hij nu verlost. Alle reden tot vreugde zou je zeggen. Ja, maar niet bij jeugdzorg natuurlijk. Want het hele verhaal staat inmiddels op internet en in diverse kranten. En omdat die kranten moeilijker zijn aan te pakken moet internet(lees ik) dus aangepakt worden. Niet rechtstreeks natuurlijk. Nee stel je voor, dat levert alleen maar meer herrie op. Nee wij jeugdzorg,  eisen van de grootouders  dat ze een filmpje van de site van Joep afhalen. Ik heb de brief in bezit. Lekker onmogelijk geformuleerd want hoe kunnen hun iets van míjn site afhalen immers. Maar de bedoeling is evident. Men hoopt druk te organiseren vanuit de grootouders op mij om zo zelf buiten schot te blijven. Dat werkte niet. In zo’n geval neem ik mijn maatregelen. Per direct zorg ik dat het filmpje op allerlei manieren wordt veiliggesteld zodat het ook als er bij mij iets uit de lucht wordt gehaald niet verdwijnt.

Maar nu krijg ik van de direct betrokken B, inmiddels bijna volwassen, het verzoek om van alles over hem weg te halen. Een afspraak om het toe te lichten komt hij niet na. Het enige wat er nog over blijft is het een mantra in de vorm van dictaat in één woord: Verwijder. En hij dreigt met het inschakelen van ons beider grootste vijand; justitie. Het is duidelijk; B wenst niet langer trots te zijn op zijn verleden, hij is rechtstreeks of indirect op het idee gebracht dat zijn winst op jeugdzorg in de doofpot moet belanden. Het is moeilijk om van iemand die met succes wordt geïntimideerd aan te tonen dat hij wordt geïntimideerd. Hij zal dat uiteraard ontkennen. Maar uit het woordgebruik valt veel te begrijpen. Net als bij kinderen met ouderverstotingssyndroomverschijnselen Gezien het optreden van jeugdzorg naar zijn grootouders in relatie tot het eerdere strafbare optreden van jeugdzorg (aangifte daarover werd geseponeerd, maar het probleem door een rechter de facto onderkend) meen ik dat mijn angst gronden heeft. Dat er zelfs sprake kan zijn van een loyaliteitssyndroom. Niet met een moeder als programmerende ouder, maar de instituten ( die overigens toch al altijd achter moeders aanliepen) als programmerende grootheid. Ik zal dan ook zeker niet tot verwijdering overgaan. Wel heb ik gemeend zijn achternaam tot de beginletter terug te kunnen brengen op dit en andere blogs (het duurt even voordat dat overal is doorgevoerd).

Lees de blogs die ik hierover schreef. Download ze, like ze. Schrijf erover. Sla de filmpjes op op eigen media. Ik merk op dat in een van de filmpjes B klaagt over de slappe houding van zijn vader naar jeugdzorg en moeder. Laat ik sterk zijn. Help me daarbij alsjeblieft.

https://youtu.be/BXSLDuEyuyo

(verbeterde audio)

Laat je nooit en never intimideren door jeugdzorg

PS: Bij intimidatie is het van belang er geen gras over te laten groeien, je moet de tegenpartij niet de indruk geven dat er nog ruimte is om op mijn angst in te spelen. Daarom publiceer ik dit blog zonder het drie keer door te lezen, en zonder dat er nu al links en tags bij staan. Die tags en verbeteringen komen er wel. Dus kom hier terug!

PS2: Uiteraard is het ook in het belang van B dat ik met rechte rug reageer. Zo wordt het onaantrekkelijk om verdere druk op hem uit te oefenen. Het zal immers niet helpen.

PS3 Er stond een foutje in het blog over de plaats delict waar Jeugdzorg huisvredebreuk pleegde. Dat was niet bij de Grootouders maar bij de tante van B.

het AD over de kwestie

13 antwoorden op “Intimidatie”

 1. Joep, houd je rug recht. Ik heb groot respect voor wat je aan de orde stelt, de manier waarop je dat doet en de noodzaak van dàt je dat doet. Er gebeuren heel vreemde zaken in dit landje. En dat kàn toch niet als we met elkaar samen moeten leven… Hoe keren we dat tij?

 2. Joep,
  Heel goed van je dat je het zo aanpakt, Want B is zelf naar jou toe gekomen omdat hij wilde dat de waarheid in een gesprek met jouw naar buiten kwam. En ik ben het met je eens onder druk van instanties en nieuwe begeleider.
  Stoort men zich aan het filmpje waarin B bij jou is en de Waarheid zegt , dat moet je onder de tafel houden Joep , zo werkt dat ,

 3. Wat jammer Joep, dat Barak C niet met je wil praten hierover.
  Is het niet te complex voor hem? Een simpele vraag ‘waarom wilde je r niet over praten?’ Of ‘heb je ergens angst voor?’ ‘Zitten er meer nadelen of voordelen aan een gesprek tussen ons vast?’
  ‘Heeft men je iets aantrekkelijks beloofd/gesuggereerd in ruil voor niet-met-mij-praten?’
  (Ik herinner me nog als de dag van gister, hoe mijn dochter met 10? Zakgeld zou krijgen van mij en ze reageerde alsof ik haar wou ‘omkopen’. Het voelt heel beroerd zoiets)
  Maar
  Heel goed Joep, volhouden, we staan achter je, voor een recht- en mensWaardige behandeling van kinderen/ouders door Jeugdzorg , tegen een op macht en gewin beluste groep (niet iedereen over 1 kam),
  Je toont ook goede inzet met willen anonimiseren, hoewel in deze tijd zo’n privacypunt me relatief zinloos voorkomt.
  Hou het maar zo eenvoudig mogelijk.

  1. Barak weert elke vraag af. Alleen dit al wijst er op dat hij wordt geïntimideerd, of beloond voor dit gedrag. Ik kan hem alleen maar in bescherming nemen door deze opstelling; de rug recht houden. Dat is waar hij eigenlijk zelf om vroeg toen het om zijn vader ging. En dat is ook precies wat hij nodig heeft vermoed ik. Zijn vader plus die houding.

 4. Door Marijke de Boer op https://www.facebook.com/StopJeugdzorg/posts/1236943746373822
  Beste Joep en Barak.
  Jeugdzorg is veel te ver gegaan en zal dat proberen te blijven doen.
  Zij maken heel grof en oneigenlijk misbruik van evt. spanningen binnen de familierelaties en buiten die uit tot het uiterste. Ze hebben daar ook een mooie en graag gebruikte term voor: een driehoeks-spanningsveld. Ze hebben in het geval van Barak zwaar verloren maar ik kan je haast garanderen dat er ” verrassingen” zullen blijven komen tot zij het gevoel krijgen dat ze uiteindelijk toch iets gewonnen hebben.
  Ware meesters in het manipuleren. Nog sterker dan in het intimideren. En dat is op dit moment ws hun strategie.
  Ik weet hoe ze werken. Heb het zelf moeten ervaren
  Ervaar het nog steeds want de strijd gaat in ijzige stilte gewoon door.
  Drie van mijn kleinkinderen zaten zwaar in de knel bij hun moeder. Ik wil niet zeggen dat moeder een slecht mens is maar wel dat er psychisch veel niet goed gaat met haar. Ze weigert elke vorm van onderzoek en hulp. Na een ruim 2 jaar durende strijd (door een vechtscheiding) zijn twee kinderen bij hun vader gaan wonen. Dat is niet wat jeugdzorg wilde maar jeugdzorg heeft niks te willen. Ik was een erg mondige oma. Ik ben een heel goed en lief mens met eindeloos veel geduld. Maar als jeugdzorg een rat wil zijn dan ben ik een nog veel grotere rat. Ik heb ongevraagd vader terug in beeld gebracht. Heeft ook zijn eigen fouten net als wij allemaal. Maar hij is een oprechte goede vader en de kinderen hadden hem keihard nodig. Hij was en is er voor hen.
  We hebben de kinderen zelf laten schrijven naar de kinderrechter en gevraagd om een bijzonder curator. Ondanks alle bezwaren konden de twee oudste kinderen naar het gezin van vader. Het gaat daar heel goed met hen. Mede omdat de huidige echtgenote ook niet met zich laat sollen en ook een felle heks durft te zijn als dat nodig is. Maar die twee kinderen zitten veilig en goed in dit gezin. Een heel druk gezin met nu 6 kinderen. Niets is teveel gevraagd. De kinderen staan altijd op de eerste plaats.
  Ze zijn echt niet rijk maar wel heel erg vindingrijk en geen enkel kind komt tekort op welke manier dan ook. Ik heb er bewondering voor.
  Maar dan komt de aap uit de mouw.
  Jeugdzorg maakt zwaar misbruik van de spanning tussen de ouders, met als resultaat dat zij er bewust op hebben aangestuurd dat er totaal geen contact meer met het jongste kind is. Het meest kwetsbare kind. Er komt ook op geen enkele wijze informatie over het welzijn van dit kind en voor zover wij weten is er inmiddels ook totaal geen zicht van jeugdzorg meer op de situatie. Moeder weigert immers alles. Zelfs na meerdere serieuze meldingen bij Veilig thuis en bij jeugdzorg over sexueel ontoelaatbaar gedrag tov dit kind wordt er niets mee gedaan. Vader wordt er letterlijk heel ziek van. Oma trouwens ook.
  Dit jongste kind mag nu opgroeien in een gezin waar drank- en drugs misbruik aangetoond is. Waar meerdere zeer heftige incidenten van huiselijk geweld aan de orde zijn geweest. Waarbij de politie in actie moest komen en de huidige partner van moeder werd aangehouden en ingesloten.
  Maar van jeugdzorg mag dit jonge en kwetsbare kind daar gewoon blijven. Ze voelt zich erg in de steek gelaten en begrijpt er helemaal niets van. Logisch. Zelfs als ze haar broers, vader of oma ergens tegenkomt mag ze niet eens groeten. Ze heeft het daar duidelijk moeilijk mee.
  Maar dat is dus hoe jeugdzorg zijn werk doet. Mondige ouders/ grootouders die niet braaf alles doen zoals en wanneer zij dat willen worden zwaar afgestraft door totale ontoegangkelijkheid mbt tot het jongste kind.
  Maakt jeugdzorg niet uit hoe zwaar dit ten koste van alle kinderen gaat. Zij willen kostte wat het kost ” wraak” nemen. Daar gebruiken zij gewetenloos de kinderen voor.
  Jeugdzorg is nl veel geld misgelopen door het mislopen van 2x een uhp. Het is nu ” verblijf bij de andere ouder” en dat levert ze geen cent op.
  Ze hebben er nog wel een jaar verlenging van de OTS uit weten te slepen. Ots toch wel??? Er wordt totaal niet naar de kinderen omgekeken of zelfs maar geïnformeerd bij de verzorgende ouders. Maar wel incasseren.
  Ben erg benieuwd hoe ze zich er straks weer uit willen proberen te kletsen straks. Want het einde van de OTS komt en dat het stil is zegt niet dat alles stilstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.