Cookies

Rechtstaat 2009?

Acht jaar geleden wond ik er ook al geen doekjes om……… over de rechtstaat die niet beter is dan die van China. Met een oproep tot actie van mij en de presentator. Hoe staat het er nu mee? Nou China, wat ik toen qua rechtstaat met ons vergeleek is inmiddels niet meer vergelijkbaar met ons. Ik denk dat ze daar meer rechtstaat hebben dan hier. Nog nooit heb ik de censuur hier zo scherp ervaren als de laatste jaren.
Tv Oost met mij aan tafel (nee ik ben niet en was niet en wil niet van Stichting Dwaze vaders zijn. Maar het wil maar niet doordringen).

Eén antwoord op “Rechtstaat 2009?”

 1. Beste Joep,
  Is het je opgevallen dat jij precies betoogt wat ik ook al jaren roep, zij het met iets andere woorden: jij houdt een betoog om het als normaal te beschouwen dat een kind opgevoed wordt door 2 ouders 50/50. Ik ben het hier dus geheel mee eens en wil nogmaals aangeven hoe dit te bereiken: een wetswijziging door het toevoegen van 2 wetsartikelen, te weten:
  1. in het BW: “Beide ouders krijgen bij geboorte van hun kind het ouderlijkgezag en de plicht om hun kind op te voeden en de kosten daarvan te dragen, op basis van 50-50 % ieder.” (of iets dergelijks).
  2. In het wetboek van Strafrecht: “de ouder die zijn taak als opvoeder verwaarloosd dan wel de taak van de andere ouder in zijn of haar plicht tot verzorging van de kinderen tegenwerkt, wordt gestraft met (strafmaat) + ontzetting van het ouderlijk gezag’
  (of iets dergelijks).
  De combinatie van beide wetsartikelen zal er toe bijdragen dat er een einde zal komen aan zowel ‘vechtscheidingen’, ‘oudervervreemding’, ‘omgangssabotage’ en ‘ouderverstoting’..en bovenal zal het bijdragen voor het kind aan de banden met zijn of haar BEIDE OUDERS!
  Nico Mul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.