Cookies

Natuurlijk…….

‘Het huwelijk, a comedy of errors’ van Peter Hoefnagels. Nog nooit ervoor en erna heb ik zoveel markeringen op een pagina gemaakt. Peter Hoefnagels bedoelde dit natuurlijk ook te schrijven voor buiten-huwelijkse toernooivelden.

Ik kan hier veel over vertellen. Hoe ik dit boek van Hoefnagels bij de lurven greep om mij op te richten tegen de waanzin van kinderbescherming nadat ik in het jaar waarin dit geschreven werd het contact met mijn dochter verloor. Hoe het in citaten terug kwam in de eerste artikelen die ik schreef. Hoe die zin van Hoefnagels, frustratie van omgang is een misdaad, terugkwam in een groot Volkskrantartikel.
Peter waarschuwt terecht tegen psychologiseren. Maar vandaag de dag wordt dat psychologiseren met groot enthousiasme overgenomen door de klanten van jeugdzorg en kinderbescherming zelf. Onder leiding van ene mijnheer Childress probeert iedereen om het hardst te schreeuwen dat de ander een narcist en/of een borderliner is. Tegen mij zijn dat soort kwalificaties, en nog veel meer, ook gebruikt om mij klein te krijgen. Natuurlijk zonder enige diagnose en volstrekt ten onrechte. Een wapen, gewoon omdat het kan. Ook toen het VKC mij de jury van de vaderdagtrofee m/v, die ik zelf mee bedacht, uit wilde gooien is dat wapen ingezet. Uiteindelijk ging het natuurlijk erom dat ik liedjes zong en op een bakfiets reed. Dat dat wel leuk maar niet verstandig zou zijn en zou getuigen van een verderfelijke neiging om de progressieve, zorgende vader uit te hangen.
Mensen stop met die waan-zin. Pak verkeerd handelen aan (ah nee niet dat liedjes zingen). Van de andere ouder, van de Raad. Pak crimineel gedrag aan, criminaliteit is verwijtbaar. Pak die rechters aan die in elke uitspraak valsheid in geschrifte plegen en in de meeste gevallen gewoon kinderen mishandelen. Dat doen ze misschien ook wel als verstopte narcist of borderliner en soms denk ik wel eens stiekem dat die Childress……. maar dan steek ik mijn wijsvingertje tegen mijzelf op. Ik snap hoe makkelijk het is om zo te diskwalificeren, maar ik doe er niet aan mee.
En natuurlijk; probeer je eigen zwakheden onder ogen te zien! Maar diskwalificeer jezelf niet. En doe die ander ook niet wat u niet wilt dat u geschiedt. Heb een keer lef en pak aan wat aangepakt moet worden!
zie ook

5 antwoorden op “Natuurlijk…….”

 1. Dag Joep, misschien kan mijn verzoek aan de Kamerleden om art 120 uit de Grondwet te halen iets in beweging krijgen. Stel dan net als enkel anderen wat ongewenste vragen aan die lui. Je krijgt de mail straks.
  M.v.g.
  Rob Brockhus (redacteur SDNL)
  Web: http://www.sdnl.nl

  1. Dag Rob. Het weghalen van art 120 uit de grondwet is volgens mij een papieren actie. Het grote probleem is m.i niet artikel 120 maar artikel 121 (openbaarheid van uitspraken) waar rechters zich massaal niet aan storen en daar zelfs over liegen. Dit terwijl de wet al die uitspraken ( vooral familierecht) dus nietig acht doen we gewoon wat al die rechters zeggen. Wat hebben we aan wetten en grondwetten als daar zo mee wordt omgegaan. Dat machtsmisbruik moet worden aangepakt. Als rechters straks ook nog naar eigen willekeur ruimte krijgen om door de volksvertegenwoordiging, ons dus, vastgestelde wetten te omzeilen door een, al dan niet vals, beroep op de grondwet heb je de poppen alleen nog maar meer aan het dansen. Net zoals ze nu EVRM er soms bijhalen om de openbaarheid van uitspraken te omzeilen (zeer onterecht trouwens). Volgens mij. Met alle respect voor je inzet en bedoelingen.

 2. We moeten de behoefte tot psychologiseren zelf psychologiseren. Dat een getraumatiseerde bevolkingsgroep een verklaring zoekt voor het leed/onrecht dat hen mogen geschieden moge begrijpelijk heten. Uiteraard is het hachelijk – want wie kan hier oordelen vellen- en is het oordeel niet vaker ook een poging tot moreel diskwalificeren (“schelden”) dan een min of meer liefdevol constateren dat een medemens (de ‘ex’ dus) aan een probleem lijdt. Zo wordt het woord ‘narcist’ doorgaans niet gebruikt. Ik begrijp het allemaal, en als je het probleem van ouderverstoting ervaart, schreeuwt het ook om een nadere duiding. En die moet er ook zijn, al was het maar om te troosten!
  Ik sta helemaal echter je oproep, maar Childress diskwalificeren gaat mij iets te ver.

 3. Dank je Mars. Het is inderdaad heel moeilijk om het diskwalificeren van personen achterwege te laten. Ik geef toe, in dit blog, dat ik er zelf tegenaan loop. het is een begrijpelijke menselijke reactie om dat soort hokjes op te zoeken. Maar ik vind het te ver gaan, zeker in verhouding met het gemak waarmee we missdaden blijkbaar door de vingers zien.

  1. Een goed analyse zal laten zien dat je misdrijven dient aan te pakken en dat vooral machtsmisbruik de kern is van het probleem in het familierecht. Dat machtsmisbruik wordt door justitie ( angstcultuur) en rechters geinitieerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.