Cookies

Hoogopgeleiden dom

“en dat op internet allerlei ‘non-informatie’ staat. Met name hoogopgeleide ouders zouden steeds vaker kritisch zijn over het nut van preventieve prikken.”
Dat is wel even schrikken. Dat kost toch nogal wat om hoogopgeleiden op te leiden, en dan blijken ze eigenlijk te dom om nep-info van echte info te onderscheiden…..
Hadden ze nog zo gehoopt dat al die universiteiten die mensen een beetje dom zouden houden, blijken ze toch nog slim. Of hadden we gehoopt dat al die universiteiten die mensen een beetje slimmer zouden maken, blijken ze toch nog dom.
Maar een ding is wat mij betreft zeker, we kunnen niet kritisch genoeg zijn zeker niet als het RIVM en de minister met zulke praatjes weg proberen te komen.
Maar vergeet ook niet waar andere clubs mee weg proberen te komen. Het WODC over kind-ouder-scheidingen bijvoorbeeld. Geloof ze niet!!!
Dit bericht op NOS
PS1: Zie hoe al die hoogopgeleiden toch best gelijk hebben als je de serieuze literatuur erop naslaat. 
Eigenlijk houden hoogopgeleiden de laag opgeleiden dom. Oftewel artsen die belang hebben bij veel prikken weten dat vaag in hun achterhoofd wel en vertrouwen andere hoogopgeleiden daarom niet. Misschien krijg je dan iets als: Medici vertrouwen sociaal wetenschappers niet meer en andersom.
Ik ben in ieder geval maar wat blij dat ik dus tot nu toe niet meedoe aan de griepprik en aan preventief darmonderzoek en mijin kind geen oorbuisjes heb laten aansmeren en geen meningococcen-prik.

8 antwoorden op “Hoogopgeleiden dom”

 1. Beste Joep,
  ik wil je attenderen op deze video van Arjan Lubach: https://www.youtube.com/watch?v=9bYqgp6RcPM
  Wat hij beweert is medisch gezien 100 % correct. Inderdaad is het waar dat er ca. 8 jaar geleden in een Afrikaans land meer dan 10.000 kinderen stierven aan de mazelen. Daar is met spoed een vaccinatiecampagne doorgevoerd.
  In Nederland zie je trouwens nog enkele keren een post-mazelen enchepahalitis (hersenvliesontsteking) die soms dodelijk is (ca. 2 per jaar) daar staat tegenover dat in ongevaccineerde omgeving bij een uitbraak 100-den doden kunnen vallen.
  Inderdaad komt Poliomyelitis in W-Europa niet meer voor…. ik heb zalf als arts het ‘genoegen’ gehad om 2x kennis te maken met personen die een poliomyelitis overleefd hadden…(beiden niet westers) ik kan je vertellen dat dit een VERSCHRIKKELIJK beeld was en ben blij dat het in Nederland niet meer voorkomt!
  Vriendelijke groet,
  Nico Mul

 2. Ik kreeg van de week een oproep van de dokter dat ik een prik tegen gordelroos kon krijgen. ja ja, helemaal gratis.
  Het kan echt niet meer gekker worden. De kans dat iemand gordelroos krijgt is miniem en alleen maar als je ooit mazelen hebt gehad. Of besmet raakt door iemand die gordelroos heeft.
  Te verwaarlozen risico dus. Want gordelroos is snel en goed te bestrijden (genezen) met acupunctuur.
  Waarom willen ze ons allerlei troep in ons lichaam spuiten waarvan ze weten dat het middel erger is dan de kwaal? En het liefst bij kleine kinderen.
  Het verhaal van Nico Mul gaat in Nederland niet op. Bewezen is dat er lustig geexperimenteerd wordt met ziektes in Afrika (en wie weet waar nog meer) De een na de andere nieuwe en onbekende ziekte steekt de kop op ra ra hoe kan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.