Cookies

Rouvoet's ontkenning van de rauwe werkelijkheid van scheidingsterreur

soropsIk heb veel moeite om mijn woorden op het scherm te krijgen. Ik laat het even bij wat rauwe werkelijkheden die ik snel kwijt wil.
De plannen van Rouvoet zijn een regelrechte belediging voor al die vaders en anderen die al jaren het gerotsooi rond kinderen en scheiding (tussen kinderen en ouders) proberen aan te pakken. Dat aanpakken gebeurt niet alleen door kritiek op het eigen functioneren maar uiteraard ook door kritiek, ernstige kritiek, op het functioneren van zogeheten professionals. Al 20 jaar geleden was de Raad voor de Kinderbescherming bereid dat te erkennen. Zie bijvoorbeeld de aanhef van mijn artikel voor het boek Kwaliteit van de rechtsspraak: linksprekers.  Ondertussen is het alleen maar erger geworden. Maar wat zegt Rouvoet CS nu:
Ik maak hierbij nog wel een opmerking. Hoezeer ook te begrijpen vanuit het ervaren onrecht en de vaak jarenlang opgebouwde gevoelens van frustratie en onmacht, is het
niet behulpzaam dat van de kant van de ‘verstoten ouders’ en hun belangenorganisaties vaak alle hulpverlenende,jeugdhulp- en justitiële instanties worden gewantrouwd
en beschuldigd van medeplichtigheid aan het contactverlies.
Dit is niet alleen een wat onderbelichte weergave van de mening van verstoten ouders, die vaak ook nog verstoten burgers zijn, maar ook een ontkenning van de werkelijkheid van actieve verstoting door zogeheten professionals zelf. En verder markeert het dus een aanzienlijke backlash in het zicht van de instanties op hun eigen functioneren. Niet verwonderlijk als je ziet wie de commissies van Rouvoet bevolkten. Het is gewoon het schoonpraten van hun eigen wanpraktijken. Zie ook mijn eerdere blogs en de links in dit blog. Ik kan helaas niet alles elke keer opnieuw uitleggen, maar ik heb er genoeg over geschreven lijkt me.

Foto0108
Dit is het bord dat ik in 1994 voor de deur van de rechtbank Zutphen vasthield terwijl soroptimistenbestuurslid rechter Mees langsliep

Ondertussen vreet deze decennialange wanpraktijk het leven van ouders en kinderen aan. Ook GGZ- instanties als Persona non Grata ak Pro Persona, die daar niet mee kunnen omgaan, maken het probleem steeds erger. En voor de zoveelste keer maak ik deze actieve pogingen om mij tegen mijn kind op te zetten mee, waarna dat onder leiding van markante leden van de invloedrijke en in de praktijk zeer repressieve damesbelangenclub Soroptimisten ook weer verdoezeld wordt. Immers ik zou niet eens hebben geklaagd over hoe ik bejegend ben, terwijl dat defacto toch de hoofdlijn is in mijn klacht tegen ze. Ik wist van tevoren dat een klacht van mij versus drie vrouwen niet kan worden behandeld door een klachtencommissie bestaande uit drie vrouwen voorgezeten door een gecommitteerd lid van de belangrijkste vrouwenbelangenvereniging. Maar ja ze wilden niet wijken….. Ik overweeg een discriminatieklacht.
Ik begrijp dat dit blog af en toe cryptisch overkomt. Maar ik kan weinig anders doen dan u via tags en links te verwijzen naar achtergrond hierover.
180222 Rapport+Scheiden+en+de+kinderen+dan
geanonimiseerde toespraak klachtzitting
vaderdiscriminatie presentatie

PS: De pagina over soroptimisten waar ik hierboven aan link is niet meer te vinden via Google. Ik zou het op prijs stellen als mensen deze link opnieuw leggen. Dat kan door een link op de eigen website of een sociaal medium te zetten en als dat niet werkt Google hierover vragen te stellen als blijkt dat dit geen tijdelijk fenomeen is.

PS 2 Het was een tijdelijk fenomeen of het heeft gewerkt. Deze pagina (vaderseenzorg.nl/sorop1,html) staat op een anonieme search met het zoekwoord soroptimisten weer op 5. Maar het kan altijd beter natuurlijk; ga zo door!!

2 antwoorden op “Rouvoet's ontkenning van de rauwe werkelijkheid van scheidingsterreur”

 1. Dag Joep, aanstaande woensdag wordt het rapport, nou ja, het vervolg; de brief vanuit het Ministerie J&V nav het rapport. besproken in de tweede kamer.
  Via Herken ouderverstoting hebben wij de ouders hierop geattendeerd. Wij hebben hen ook gevraagd zich rechtsreeks tot de tweede kamer commissie te wenden, nog voor woensdag om aandachtspunten kenbaar te maken.
  Het zal neer moeten komen op maatschappelijke verontwaardiging.
  Het is te hopen dat de commissie leden onze vragen en opmerkingen meenemen aanstaande woensdag. Wellicht dat jij deze blog naar de commissie kunt sturen?
  Naast het algemene adres van de commissie:
  cie.jv@tweedekamer.nl
  Aan de volgende woordvoerders
  Nispen van M:
  m.vnispen@tweedekamer.nl
  Toorenburg van M.M. m.vtoorenburg@tweedekamer.nl;
  Kuiken A.H. a.kuiken@tweedekamer.nl;
  Oosten van F. f.voosten@tweedekamer.nl;
  Buitenweg, K. k.buitenweg@tweedekamer.nl;
  Groothuizen, M. m.groothuizen@tweedekamer.nl;
  Markuszower, mr. G. g.markuszower@tweedekamer.nl;
  Graaf van der, S. s.vandergraaf@tweedekamer.nl;

 2. Ja Annemarie zal ik nog even doen. Maar het beste is als we naar elkaar doorverwijzen. Als jij mijn blog goed vindt of mijn publicaties dan komt het overtuigender over als je dat zelf ook even tegen die kamerleden zegt.
  Ik heb het volgende bericht aan deze kamerleden klaarliggen, misschien kun je dat ook gebruiken.
  Geachte kamerleden,
  Mij heeft het gestoord dat het platform “scheiden zonder schade” kritiek op de professionals in de bedrijfstak die zich bezig houdt met het scheiden van ouders en kinderen afdoet als een soort evidente storing bij degenen die die kritiek uiten, zonder goed te kijken naar de argumenten daarachter.
  Ik ga er vanuit dat u met mij vindt dat beleid ook moet worden gebouwd op argumenten en niet op impulsieve opmerkingen. Daarom verwijs ik u graag naar de vele (wetenschappelijke) artikelen, boeken en andere publicaties van mijn hand. Hierbij de boeken waarmee ik het begrip Ouderverstoting in 1999 in Nederland introduceerde. U kunt ook nog eens kijken naar de discussies die ik daarover meermalen voerde opd e publieke omroep. Misschien kunt u beginnen bij mijn recente blog over Rouvoet. https://joepzander.wordpress.com/2018/05/11/rouvoets-ontkenning-van-de-rauwe-werkelijkheid-van-scheidingsterreur/
  Ik gebruik soms op mijn blog grote woorden, maar alles is door mij keurig onderbouwd. Een goede invalshoek is ook mijn pagina met verwijzingen naar mijn publicaties en publieke optredens: joepzander.nl/publka.htm
  met vriendelijke groet en succes gewenst met de behandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.