Cookies

man-zijn mag dat nog?

Nou om te beginnen;  van mijn spellingscorrector niet (in tegenstelling tot vrouw-zijn). Maar deze week leek de APA, de American Psychological Association,  man-zijn nog verder te devalueren door aan traditionele mannelijkheidspatronen een ziektelabel te hangen. De APA kwam deze week naar buiten met zijn onlangs ontwikkelde Guidelines for Psychological Practice for Boys and Men. Ach en dan hadden we deze week ook nog de Nashville-verklaring. Met wat cynisme zou je kunnen zeggen; ombouwen tot vrouw is dan ook niet meer de oplossing. Wat dan wel…tsja.
Zelf ben ik niet zo’n erg traditionele man. Ik ben erg feministisch opgevoed . Zo erg dat ik zelf ook al eens mijn eigen man-zijn belachelijk maakte door bijgaande button te dragen.
männlichkeitswahn
Ik heb in mijn leven mijn eigen mannelijkheid weer voor een deel op moeten graven zodat ik weer op een normale manier met mijn mannelijke en vrouwelijke kanten om kan gaan. De reden dat mijn mannelijke kanten ergens achter op een kerkhof begraven lagen heeft eerder met wat ziekelijke kantjes van vrouw-zijn   het feminisme te maken.
Ik zou over de APA, Nashville en DNA-manipulatie, schepping en maakbaarheid nog veel kunnen zeggen. Maar vooral dat ik het een moeilijke discussie vind die baat zou vinden bij meer respect en minder hoogmoed. Ik wil dan ook niet zo arrogant zijn om hier een concluderend laatste woord te spreken.
https://townhall.com/tipsheet/briannaheldt/2019/01/07/american-psychological-association-labels-traditional-masculinity-as-harmful-n2538637
APA Guidelines for the psychological practice with Boys and Men

Eén antwoord op “man-zijn mag dat nog?”

  1. Nee, dat mag niet meer. In België is zelfs een 2000 jaren oud Romeins en ook christelijk begrip afgeschaft, zijnde het ‘pater familias’ begrip. Ik zelf gebruikte, indien nodig voor overgevoelige lezers het pater of mater familiasbegrip, of het christelijke begrip goed vaderschap en goed moederschap, maar de inhoud werd toch maar snel mee weggeveegd. Streng en rechtvaardig werd eerst alleen (zacht?) rechtvaardig en streng is verboden maar om de een of andere reden verdween ‘rechtvaardig’ zo ook vanzelf… Het IS nu eenmaal zo. Later weer beter, maar na de nieuwe christenvervolging nu en eerst en… dan pas. Wie gelooft in ‘de’ of zelfs ‘een’ goede vader (moeder straks ook, zie Yvonne en max), is trouwens per definitie rijp voor opvang in Jeugdinstellingen en de moeder zelf voor 2 x 30 dagen opsluiting tot ze met de duimschroeven bekent dat ze slecht is en niet goed. Niet openbaar te publiceren natuurlijk want privacy is het excuus voor dictatuur tegen de grondwet in. Jean Marc, SASAM vzw http://www.bagrentsi.bg +je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.