Cookies

jeugdzorgers als kwetsbare soort

rechter2

(bijgewerkt 15-1 15:55; lees ook de reacties)

Vanmiddag uren doorgebracht op de rechtbank Arnhem vanwege de strafprocedure tegen vader Hendrik-Jan Oussoren vanwege vermeende laster, smaad en onttrekking aan het ouderlijk gezag.

Ik heb nu geen tijd er uitvoerig op in te gaan. Opvallende zaken:

Het wraakbare gedrag van de voorzitter van de militaire rechtbank. “U kunt niet overleggen met de moeder” Dat is uitermate vooringenomen en er werd ook geen enkel feit voor aangevoerd. Ik voelde me een medejood die te horen krijgt dat ie nu eenmaal niet goed in gesprek is met de NAZI’s.

De officier van justitie die in zijn requisitoir voor een groot deel de werkelijkheid zoals die uit de stukken bleek en helder was aangevoerd door Hendrik-Jan, negeerde. Ik zou willen spreken van (voorwaardelijk) opzettelijk onwaarheden debiteren door de Officier van justitie. Dit betrof bijvoorbeeld het vermeende wapengevaar van verdachte en vermeend gebrek aan informeren anderen over zijn voorgenomen acties. De officier had zijn requisitoir niet erg aangepast aan wat ter zitting bleek.

Het toppunt was wel dat de officier vond dat Hendrik-Jan geweld tegen hulpverleners moet worden verweten.  Dat zou dan geestelijk geweld zijn door het publiceren van een samenvatting van tuchtrechtuitspraken tegen deze hulpverlener, Hierin zou Hendrik-Jan dan de vreselijke (sic) vergissing hebben gemaakt dat een opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming die door een rechter is geaccordeerd een opdracht van de Raad voor Kinderbescherming te noemen. Natuurlijk is het negeren van een opdracht van de rechter door de betreffende Jeugdhulpverlener nog veel erger dan een opdracht negeren van slechts de Raad voor de Kinderbeschermer. Onzinnig om het daarom dan laster te nomen, het is juist een understatement. Maar oh wat aardig…. voor geweld tegen hulpverlener zou hij dan toch maar geen verhoogde strafmaat vragen.

Verder kreeg de officier van de publieke tribune terecht de wind van voren toen hij zei dat je gewoon op een politiebureau aangifte kunt doen. Mij raakte het bijzonder omdat ik er een keer voor veroordeeld ben geworden dat ik dat deed ( lokaalvredebreuk zou dat zijn) In tweede aanleg ben ik er op deze zelfde rechtbank overigens van vrijgesproken.

Zo gaat dat dus met kritiek op het familierechtbedrijf; de repressie wordt steeds ingenieuzer en heftiger. Hendrik-Jan vermeed niet om ook de schuld bij de rechterlijke macht te leggen. Dank je Hendrik Jan, maar persoonlijk zou ik niet eens meer aan dit toneelstuk mee hebben willen werken.

meer info: https://svensnijer-essays.blogspot.com/2019/01/machtsmisbruik-door-regiecentrum.html

6 antwoorden op “jeugdzorgers als kwetsbare soort”

 1. ‘k heb ook het hele verhaal van de achtergronden gelezen. en wat komt me dat allemaal bekend voor.. de macht van jeugdzorg; het is een schande. dit is hoe het gaat. en je hebt niks in te brengen, schijnt het. het is een groot schandaal dat op deze manier wordt ‘besloten’ dat je als vader in dit geval, dus maar verwijderd wordt uit de invloedssfeer rond je kind. Schande. Incompetente hulpverleners, rechters die niet nadenken en zelfingenomen de waarheid naar hun hand zetten. Wat kunnen we er tegen doen? Want de kinderen en de verstoten ouder, verdienen beter..

  1. Dank je Irene. Als ik het goed heb ben je zelf oma van een kind dat je niet meer mag zien? Ook dat aspect van de repressie kwam gisteren uitgebreid aan de orde.

 2. Dit is op annemarievanmackelenbergh herblogden reageerde:
  Ook ik was aanwezig. Mede omdat ik natuurlijk heel erg geïnteresseerd bent in het feit dat deze vader een strafvervolging heeft op basis van artikel 279 WcSr.
  Het gros, wat zeg ik, ik denk alle ouders, die met een bewijslast van centimeters papier komen, worden weggestuurd.
  Is het niet door de politie, die een ouder keihard afwimpelt dat het een civiele zaak is, dan wel door het Openbaar Ministerie.
  Het OM beroept zich op feit dat het volgens het OM een ultimum remedium is, waarbij eerst al het mogelijk civiel moet zijn geprobeerd.
  Nu in 1 keer niet. Een vader haalt zijn kind een half uur eerder van school om escalatie met de ex te voorkomen en wordt aangehouden door agenten. Moet kunnen aldus de OvJ, die benadrukt dat deze militair natuurlijk wel vuurwapen gevaarlijk is…je weet maar nooit!
  Terwijl een militair net zo vuurwapengevaarlijk is als de gemiddelde burger! Wat zeg ik, wellicht minder, daar een militair in functie beoordeeld wordt en jaarlijkse geestelijke keuringen, waardoor die niet zo snel tot geweld zal overgaan, als menig wanhopige ouder zou doen.
  Daarnaast verricht de GV een onrechtmatige daad door zonder tussenkomst van een rechter een schriftelijke aanwijzing te geven en zo een streep door de vakantieplannen tussen vader en zoontje te halen. Moet kunnen aldus de OvJ, die dus het ongekende lef had vader te verwijten dat hij alsnog, ondanks die SA, zijn zoon getrouw de liggende afspraken in de beschikking zijn zoon ophaalde.
  Ook dit leidde tot politie machtsmisbruik, geënsceneerd door de GV, die terstond binnen viel en vader beviel het jongetje terstond uit bad te halen en in handdoeken ingewikkeld mee te geven !
  Terecht/moet kunnen volgens de OvJ.
  2 compleet foute handelingen vanuit de GV, maar NIEMAND die daar iets van vindt, behalve vader dan en die wordt daar meteen op afgerekend.
  Dan hebben we het nog niet over de laster/smaad die vader ten laste is gelegd.
  Wat kunnen wij burgers doen tegen de beeldvorming van een GV???? Mogen wij ook aangifte doen als je afgeschilderd wordt door de GV als labiel/strijdend/niet capabel????
  Waar kunnen wij terecht als de GV ontlastende stukken achter houdt?!
  Mogen. wij aangifte doen als een GV keihard liegt in de rechtszaal, of zich gewoon weg niet aan de jeugdwet houdt?!
  Bij de politie kunnen wij niet terecht, ook al houdt de OvJ dit wel keihard vol! Deze vader heeft uitgelegd dat hem die aangiften zijn ontzegd. Geen nood, blijkbaar kunnen wij allen massaal ons rechtstreeks vervoegen tot de Officier van Justitie ter plekke en ik roep dan ook alle ouders op om dit te doen!!!!!
  Klachten indienen en je vervoegen tot het AKJ? De slager keurt zijn eigen vlees en voordat een GV echt berispt wordt moeten hele gekke dingen gebeuren. Zelfs als een meisje van 8 hoog naar beneden ‘valt’, houdt men elkaar de hand boven het hoofd.
  Toch zul je deze weg wel moeten bewandelen, want je zult alle procedures en al het mogelijke moeten doen, anders keert het tegen je! Stel dat vader het niet had gedaan, dan had hij er nu nog slechter voorgestaan. (als dat nog kan…)
  Beste ouders, hoe wanhopig wij ook zijn, hoe veel machtsmisbruik wij ook meemaken, wij mogen daar NIETS van vinden, want dan raak jij jouw kind kwijt! SCHANDELIJK !!!!!!!!!
  Ik heb gisteren een ontluisterend staaltje van machtsmisbruik meegemaakt en ik ben er goed ziek van!
  Hoe kan het zijn dat de GV in kwestie voor het glas, in de ruimte van de rechters moet zitten? Hoe kan het zijn dat deze GV persoonlijk, zo wat hand in hand, geholpen wordt door de OvJ?
  Hoe kan het zijn dat de gemiddelde burger nog niet eens geïnformeerd wordt als er een strafrechtszaak volgt, laat staan zo veel aandacht en hulp van een OvJ en dat in deze zaak de GV als een slachtoffer wordt afgeschilderd, terwijl die zich totaal niet aan de wet houdt, heeft gehouden?!
  Hoe haalt de OvJ het in zijn hoofd aan te sturen op een vorm van geestelijk niet ion orde zijn, terwijl de bazen en de medische dient verklaren dat er NIETS met vader aan de hand is wat een contact verbod tussen vader en zoon zou kunnen rechtvaardigen?
  Dan heeft deze OvJ nog het lef (!!!!!( om het te hebben over persoonlijkheden! Het karakter !!!! Het moet niet gekker worden hier in Nederland.
  Dus het karakter staat de OvJ niet aan, waardoor de GV gerechtigd is strepen door levens te halen????
  Ik kan hier met mijn verstand niet bij!
  Gister middag was een vreselijke middag daar ik een nette, lieve, goede vader heb mogen ontmoeten die willens en wetens kapot wordt gemaakt omdat hij de misstanden bij jeugdzorg en zeker door de GV heeft willen aankaarten middels wel geteld 2 Facebook posts.
  De OVJ heeft bij de rechter doen voorkomen dat vader liegt (laster) en weliswaar in een paar puntjes gelijk zou kunnen hebben (smaad) , maar daarmee een hulpverlenen belaagd heeft en daardoor het functioneren van deze GV onmogelijk heeft gemaakt.
  Vraag: en wie gaat deze GV aanpakken. Wie waarschuwt andere ouders tegen deze GV?! Ma deze GV, in haar totale onkunde, strepen blijven halen door levens, daar ego’s nou eenmaal belangrijker zijn, dan goed werk te verrichten.
  Gisteren is HET BELANG VAN HET KIND wederom enorm misbruikt!!!!
  Hoe die OvJ met zichzelf kan leven is mij een grote vraag. Dat die vannacht lekker heeft geslapen, net zoals die GV, die van alle kanten wordt gefaciliteerd,
  DIT MOET STOPPEN! Hoe?! Denk mee en help ons.

  1. Dag Anne Marie, Dank voor je bijdrage. Het was je misschien opgevallen dat er meer mensen en organisaties zijn die er hun hand niet voor omdraaien om vaders te vervolgen met smaad en lasterprocedures als ze gewoon zeggen waar het op staat. Zoals Corine de Ruiter. . Merkwaardigerwijs wordt die mede door jou op een spreekstoel (in een symposium) gehesen. Je doet dat samen met een organisatie (VKC) die zich daar in het verleden ook schuldig aan maakte. Ondertussen krijgen scherpere geluiden tegen dit soort repressie geen kans. We zullen meer samen moeten optrekken als we iets willen veranderen.

 3. Niet alleen hijst Anne-Marie Corine de Ruiter op een spreekstoel maar ze heeft ook het betwiste totaal onzinnige artikel van de Ruiter op haar site gezet. Pervers gewoon. Zelfs het CvB van Maastricht University heeft haar daarvoor op de vingers getikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.