Cookies

Tricks en Triqs; onderzoek ouderverstoting

Zie PS1 onderaan voor belangrijke aanvulling: Titel Prof Dr Bonsel duidelijk, zijn achtergrond en de opzet onderzoek blijven vraagtekens oproepen.

Beste mensen,

Velen onder jullie hebben de enquête van onderzoeksbureau Triqs in opdracht van justitie/expertgroep ouderverstoting ingevuld, of willen hem nog invullen. De afgelopen week heb ik me verdiept in de achtergronden van dat bureau en de betrokken medewerkers Bonsel en Weynschenk. Het bleek onmogelijk ze te pakken te krijgen ondanks toezeggingen dat ze terug zouden bellen en dergelijke. Uit eigen onderzoek viel niet vast te stellen waar Dhr Bonsel zijn Prof titel aan te danken heeft. Zijn eigen opgaves op onder andere linkedin leken niet te rijmen met de opgaves van de afdeling HR van de Erasmusuniversiteit en de het UMC van de universiteit Utrecht. Dhr Bonsel is medicus en gespecialiseerd in kraamzorg en zwangerschap. In plaats van tweezijdig te communiceren werd er door Triqs op maandagavond j.l een PDF geproduceerd met een gedragscode (volgens naam document) dan wel uitgangspunten advies (volgens kop in document) die bij andere betrokkenen die zich daar aan zouden moeten houden niet eerder bekend was. De kop in het document stelt dat het is aangemaakt op de vrijdag (28-2-2020) ervoor, in ieder geval na mijn eerste pogingen tot contact). Ook bevatte de “gedragscode” naast, inderdaad, gedragsaanwijzingen weer veel voorsorteringen op het onderzoek. Dit blijkt uit een grondige analyse van Ivo Vrijkotte. Ook in een eerdere mail waren al dit soort voorsorteringen te vinden. Een beetje kranig samengevat zou je kunnen zeggen dat het onderzoek er misschien alleen is om een aantal ideeën van het onderzoeksbureau te bevestigen. In hoeverre dit ook ideeën van de expertgroep zijn valt voor mij niet te overzien.

Ik wil jullie bij deze op de hoogte brengen van de “gedragscode” (bijlage) en adviseren om je eigen antwoorden zoveel mogelijk op te slaan als je de enquête invult. Van diverse zijden heb ik verder begrepen dat als je het invullen onderbreekt je weer helemaal vooraan moet beginnen.

Ik heb een paar dagen gewacht met het breder versturen van deze info om Triqs de gelegenheid te geven te reageren, maar de urgentie om dit onder jullie aandacht te brengen is nu leidend.

Deel dit bericht zoveel mogelijk zodat het alle betrokkenen bereikt.

Succes en vriendelijke groet

Joep Zander mede namens Ivo Vrijkotte

https://blog.joepzander.nl/wp-content/uploads/2020/03/28022020_TQS_Gedragscode-ExpT-TQS_gb.pdf

ps 1:

Via via kregen we informatie van iemand anders van de Erasmusuniversiteit, Dhr Cohen, PhD Senior beleidsadviseur onderzoek over Dhr Dr Bonsel.

Dhr Cohen schrijft dat Dr. Bonsel emeritus hoogleraar perinatale zorg en publiek is met ius promovendi. Dat is goed om te weten omdat de informatie die we tot nu toe verzamelden nogal merkwaardig en tegenstrijdig was.
De nu gegeven informatie ljkt in strijd met wat de HR van Erasmus me vorige week uitdrukkelijk vertelde. Verder is men volgens mij geen emeritus als je geen pensioen hebt (lees ik op diverse plekken waaronder hier: https://www.ru.nl/studenten/tijdens-studie/regelingen/universitaire-begrippen/) en is het normaal dat men als emeritus de titel em.prof gebruikt. Maar als men geen emeritus is maar gewoon vroegtijdig eervol is vertrokken kun je als ik het goed begrijp de titel prof blijven gebruiken. Dus Dhr Bonsel gebruikt de titel “Prof” gezien deze informatie terecht. Het blijft wonderlijk dat de info van de Erasmus in mijn richting, noch de eigen internetinfo van Dr Bonsel noch enige andere info op internet de informatie opleverde dat hij nog steeds hoogleraar is aan de Erasmus. Zijn eigen informatie op Linkedin geeft ook vandaag nog zelfs uitdrukkelijk aan dat zijn professoraat is beëindigd,

Maar goed , een carrousel van foutjes en onduidelijkheden die lijkt me hiermee dan is rechtgezet. Ik hoop dat we allerlei andere dingetjes ook links of rechtsom recht blijven zetten en dat die wat minder tijd kosten. Per saldo was ik en dikke week geleden begonnen Bonsel zo rechtstreeks mogelijk over te benaderen in verband met vragen over het onderzoek van Triqs. Al zoekend naar contact met hem kwam ik nogal vreemde dingen tegen. Hij nooit, nog steeds niet, rechtstreeks aan mij en blijkbaar ook niet aan anderen die ik dat vroeg, antwoord gegeven. Ook de vragen waar het eigenlijk oorspronkelijk om ging zijn nog steeds niet beantwoord.

2 antwoorden op “Tricks en Triqs; onderzoek ouderverstoting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.