Cookies

Mijn hongerstaking 25 jaar geleden

In oktober 1995 hield ik 12 dagen een hongerstaking voor het kantongerecht in Deventer onder het motto: Omgangsonrecht, ik slik het niet meer. Het leidde tot een ongelooflijke hoeveelheid publiciteit in plaatselijke, regionale en ook landelijke media. Ik trad onder andere op in het lagerhuis, het jongerenlagerhuis, bij Sonja, twee keer bij Viola Holt, Lijn 5, Rondom tien, Berend Boudewijn, Martin Gaus, Catharina Keyl twee keer Pieter Storms en later nog veel en veel meer. Het heeft veel mensen aan het denken gezet en was een bijdrage aan de wetswijziging terug naar gezamenlijk gezag. Nico vd Ham maakte bij gelegenheid van dit (bijna) zilveren jubileum een mooie reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.