Cookies

Lubach en 5G

Er is een vraag gesteld aan info@vpro.nl op 20-04-20 08:55:02:

Mijn gegevens

J

Zander

Onderwerp 

opzeggen lidmaatschap

Vraag 

Ik houd er niet van om lidmaatschappen op te zeggen omdat ik het ergens een keer niet mee eens ben. Maar de propagandistische pro-5G nonsens van Lubach gisterenavond doen me fysiek walgen. Zelfs de gezondheidsraad heeft vraagtekens gezet bij de gezondheidsgevolgen van 5G, landen en steden hebben zich er vooralsnog van afgekeerd zoals Zwitserland en Brussel. Het is ook duidelijk dat Corona zich vooral manifesteert in mensen met gezondheidsproblemen en slechte weerstand. Dus is een verband op zijn minst denkbaar. Ik heb er nog niet genoeg verstand van om hier definitief wat over te zeggen. Maar ik heb wel verstand van gevaarlijke propaganda, en daar is Lubach mee bezig.

Op 20-04-2020 om 16:06 schreef VPRO | Balie:

VPRO Frontoffice Publieksservice | 088- 2058 888| Postbus 11  1200 JC Hilversum

Van: FormAssembly <no-reply@formassembly.com> Namens J  Zander
Verzonden: maandag 20 april 2020 08:55
Aan: VPRO | Balie <info@vpro.nl>
Onderwerp: Vraag via webformulier: opzeggen lidmaatschap

Geachte heer Zander,

Bedankt voor uw mail aan de redactie van Zondag met Lubach. We stellen uw bericht -en betrokkenheid- zeer op prijs. 
Zondag met Lubach maakt gebruik van satire. Een stijlmiddel dat langs de grenzen van het betamelijke kan gaan. De één kan er om lachen, de ander vindt het te ver gaan.
De inhoud van de items komt echter tot stand na uitgebreide research en overleg binnen het team van Zondag met Lubach.

Uw bericht stuur ik uiteraard door naar de redactie van Zondag met Lubach.

Vriendelijke groeten,

E

Bedoelt u nu mij te vertellen dat het item over corona en 5G satire was en niet letterlijk hoeft te worden begrepen? En denkt u dat dat zo overkomt dan?

Ik hoor graag van de redactie van Lubach wat hun reactie op mijn opmerkingen is

vriendelijke groet
Joep Zander

3 mei 2020

Beste E,
Ik constateer dat ik al twee weken geen enkel inhoudelijk antwoord heb ontvangen in voorgaande mailwisseling (hieronder). Ik zeg dan ook mijn lidmaatschap bij deze op.
Ik vind het uitermate droevig dat u geen serieuze reactie geeft op commentaar van leden. U wilt die indruk blijkbaar wel wekken, maar dat maakt het er bepaald niet beter op. 

Nog even terugkomend op uw woorden: Ik kan de toespraken van Hitler ook tot satire bestempelen, in zekere zin zou het een goed idee zijn geweest als hij ook destijds als zodanig was gezien. Er is echter een groot verschil tussen propaganda en satire daarop. Degene die dat heel goed en redelijk tijdig zag was Charlie Chaplin in de film “The Great dictator”.

Ik voel al aankomen dat u dreigt te zwaaien met het idee dat ik argumenten ad Hitlerianum gebruik. Mag ik opmerken dat we al 75 jaar onderwezen worden om de lessen van de tweede wereldoorlog te leren. Vooral rond 4 ( morgen!) en 5 mei. Daartoe is enige vergelijking van wat er nu en toen gebeurde onontbeerlijk en in dit geval zeer gepast. Uiteraard wil ik hier desgewenst verder op in gaan. Dat hoor ik dan wel.

In dit licht vind ik het opzeggen van mijn lidmaatschap, nogmaals bij deze, zelfs meer een plicht dan een vrijblijvende daad.

met vriendelijke groet
Joep Zander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.