Cookies

aanbevelingen

Joep is iemand die heel goed is om in gesprek te blijven, in woord en in muziek, zang. Zo doet hij dat met mij in ieder geval. Het is prachtig om met hem te zingen en muziek te maken. Hij bromt er soms lustig op los, ook zowel in woord als in zang, maar zegt de dingen tegelijkertijd heel raak en zingt prachtige baslijnen onder andere. Improviseren met hem gaat als de beste.

Hij heeft een enorme humor, als je die weet te vinden :-). Hij is enorm veelzijdig in zin uitingsvormen, hij schrijft artikelen, maakt indrukwekkende schilderijen, zingt prachtig en speelt mooi gitaar (behalve als het niet mooi is 🙂 en weet mensen bij elkaar te brengen als de noodzaak daar is. Hij is enorm loyaal en trouw al is hij er soms niet als je dat wel zou willen :-). Tja, zo gaat dat. Dat zal andersom ook wel zo zijn. Joep en ik ontmoeten elkaar als we elkaar kunnen raken en steunen en dat is uiteindelijk vaak muzikaal. Tot ons beider verrassing na een kop koffie. Dus wat begint met een kop koffie, eindigt soms in de prachtigste liederen. Van een ander of met zelfgeschreven woorden en muziek.

Ik heb hem ervaren, goh, dat klinkt als een post mortem stukje tekst, maar dat is niet zo, als enorm steunend en bewonderend ook naar mijn muziek en liedjes toe wat voor mij een openbaring was en enorm warm en hoe zeg je zoiets. Als een vriend met een diepe vriendschap. Dit gaat helemaal niet meer over een zakelijke aanbeveling, maar ‘gewoon’ over vriendschap. Als de afstand er is, probeert hij altijd op enigerlei wijze deze te overbruggen en dat vind ik heel prettig.

Ook al heb ik volgens hem een paar hits geschreven, is het hem nog niet gelukt (!) om er een hit van te maken (bulder bulder). Ik weet dat hij een stille wens heeft dat al zijn schilderijen nog eens tentoongesteld worden en dat hij het leuk zou vinden als er iemand is die dat voor iemand zou willen doen (al ziet hij ook op tegen die poespas, maar goed). En hij zou het mooi vinden als zijn biografie wordt geschreven die hij zelf al op papier heeft staan (heeeeeeeel veeeeeel pagina’s) dus die of wordt bewerkt voor publicatie of dat iemand in eigen woorden (?) zijn biografie schrijft. Maar dat laaste weet ik niet zeker.

En o ja, hij heeft zijn atelier nu in een oud schoolgebouw voor nog een kleine 2 jaar zegt de gemeente (Deventer). Het is voor hem en ook de andere kunstenaars zeer wenselijk dat zij daar gewoon kunnen blijven zodat het leven van deze kunstenaars leven blijft ipv overleven, want verkassen met je atelier is een heftige aangelegenheid. Ik zou hem nog als zanger kunnen aanbevelen, maar dat doe ik liever niet want ik ben heel blij met zijn aanwezigheid tijdens de zangmomenten die we hebben waarin eigen werk en andere liedjes langskomen. Wellicht om op termijn mooie opnames van te maken en aan mensen te laten horen. En ik zou het jammer vinden als hij daar niet bij is.

met een warme groet,

Marjoline Kampinga

Joep Zander heeft heel veel gedaan om Parental Alienation in Nederland onder de aandacht te brengen, ik heb talkshows gezien waar hij dit met verve deed. Ondanks het feit dat Joep een zeer ernstig probleem adresseerde, kreeg hij weinig bijval, in tegendeel, hij ervoer heel veel tegenwerking. Het heeft decennia geduurd voor men de stem van Joep waarlijk hoorde. Joep Zander mogen we dankbaar zijn. Ik ben het in ieder geval. Hij heeft mij voor het eerst verteld over PA bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), hij gaf daar een praatje en vroeg om hulp om het onder de aandacht van Nederland te brengen. Ik heb geprobeerd die hulp te bieden en ik heb veel van hem geleerd. Dat wij zover zijn dat ook de overheid stelling heeft genomen, danken wij aan zijn onvermoeide inzet! Iedereen die zich met hem inzet om Parental Alienation te keren, er erkenning voor vraagt, het onderzoekt, of een casus probeert op te lossen, staat op de schouders van Joep! Dank Joep!

Heleen Koppejan

PhD Candidate at University Utrecht / Psychologist NIP at Psychologiepraktijk Hechtscheiden / Tutor at Traininginstituut Hechtscheiden

April 20, 2021, Joep worked with Heleen in the same group

Joep Zander is dé man die zich enorm voor het omgangsrecht tussen kinderen en ouders na echtscheiding heeft ingezet. Zijn expertise is bijzonder groot ten aanzien van het Ouderverstotingssyndroom.

Herman Schiphorst Owner, Platformcommunicatie.nl October 22, 2017, Joep worked with Herman in the same group

Ik heb Joep leren kennen als een vechter, in de goede zin van het woord. Als een (onvermoeibare) vechter voor de belangen van vaders en als een (even onvermoeibare) vechter voor de kwaliteit van zijn werk.

Henk Hanssen writer, journalist, webeditor December 5, 2008, Henk worked with Joep but at different companies