Cookies

archief 1

Berthold Brecht

volgens mij probeerde je mij duidelijk te maken dat in andere talen-wikipedias Berthold met een t wordt geschreven. In de Duitse Wikipedia (meest relevant lijkt me) vind je artikelen onder verschillende schrijfwijzen; ook berthold. aangezien zijn officiele geboortenaam, ook in het artikel met bertolt als kop als berthold geduid wordt is er op zijn minst reden tot beide vermeldingen. Misschien kun je me als ervaren wikipediaan nog helpen vroegtijdig de problemen die op de duitse wikipedia zo ontstaan te voorkomen. Dank en groet —joep zander 26 okt 2004 22:26 (CEST)

Welkom! Als er meerdere schrijfwijzen voor een persoon zijn kun je het beste een redirect pagina aanmaken. Je kunt eventueel op de overleg pagina aangeven waarom je dit de juiste spelling vindt. Persoonlijk heb ik geen probleem met een lemma Berthold Brecht en een redirect Bertholt Brecht. Micha Streppel 27 okt 2004 21:01 (CEST)


Hallo Joep, ik heb zojuist je gebruikerspagina teruggeplaatst naar de gebruikersnaamruimte, je had ‘m namelijk verplaatst naar de artikelnaamruimte (Joep Zander) en dat is niet de bedoeling, aangezien daar de encyclopedische artikelen geschreven worden. Fruggo 27 okt 2004 21:23 (CEST)


Ik zag je vraag op mijn overlegpagina, ik antwoord maar even hier omdat ik niet zeker weet of je die overlegpagina in de gaten houdt. In ieder geval: de link op pijltjes schieten had ik weggehaald omdat ik er eigenlijk niets op kon vinden over kunst met pijltjes (zoals je aangaf in de omschrijving), behalve één foto. Als ik niet goed gekeken heb dan hoor ik dat graag, want op zich kan zo’n link voldoende met het onderwerp te maken hebben om zinvol/interessant te zijn. Het is overigens het meest gebruikelijk om vragen te stellen op de overlegpagina van het artikel zelf, maar als een vraag specifiek aan één persoon gericht is (zoals in dit geval), dan kan het ook prima op de overlegpagina van die persoon, dan weet je tenminste zeker dat hij/zij het leest. Nog welkom op Wikipedia trouwens! Fruggo 27 okt 2004 21:39 (CEST)

O, ik zag net dat je nog een opmerking op mijn overlegpagina erbij plaatste; maakt op zich niet uit hoor, als je gebruikersinfo naar een artikel verplaatst wordt (er gaan geen vreselijke dingen mis of zo), en ik weet eigenlijk ook niet of het ergens specifiek toegelicht wordt, maar we proberen een vrij strikte scheiding aan te houden tussen de echte artikelen en “de rest”, zodat mensen die Wikipedia bezoeken om informatie te zoeken, in principe ook alleen encyclopedie-artikelen tegenkomen. Voor de artikelen geldt ook dat die (zo) neutraal en objectief (mogelijk) moeten zijn, voor de rest geldt dat niet. “De rest” zijn bijvoorbeeld de overlegpagina’s, gebruikerspagina’s, maar ook bijvorobeeld de recente wijzigingen-pagina en de speciale pagina’s waarnaar je links op het scherm een link ziet. Fruggo 27 okt 2004 21:44 (CEST)

Interwiki links

Een dikke maand geleden maakte jij op Berthold Brecht iets aan wat blijkbaar Interwiki’s heet. Ik heb me inmidels wat meer in het systeem van de wikipedia verdiept en snap nu dat dat links moeten zijn naar nandere wikipedia’s. Het gekke is alleen dat ik die links niet terugzie in de weergave van het artikel, alleen op de bewerkingspagina. Ik snap dat niet want ze zijn wel conform de bewerkingsvoorschriften door je neergezet. Is er evt iets mis met mijn persoonlijke instellingen of heb jij een ander idee? zie jij ze wel? –joep zander 7 dec 2004 12:43 (CET)

De interwiki links staan als het goed is helemaal onderaan in de linkerkolom (bij ‘andere talen’). Micha Streppel 7 dec 2004 13:11 (CET)

regels

Hoi Joep, ik zag dat je een bijdrage hebt geleverd aan de opiniepeiling. Ik begrijp uit je reactie dat de vraagstelling niet duidelijk was. Daarom heb ik deze toegevoegd aan de pagina opiniepeiling. Misschien krijg je daarmee een mogelijkheid om je mening beter te vormen. Vriendelijke groet, Elly 15 dec 2004 14:54 (CET)

Hallo Joep, bedankt voor je ideepagina, dit is zeker zinvol. Juist een beginnende wikipediaan (al ben je hier al een tijdje) kijkt fris tegen het project aan en kan zien wat anderen misschien niet meer zien. Ik heb ook je verzoek op de Wikipedia:Verzoekpagina iets verduidelijkt. De huidige moderatoren weten misschien niet hoe aan het verzoek tegemoet te komen (ik ben ex-moderator en herinnerde me nog hoe dit moest, ooit heb ik een deel van de Engelse teksten vertaald). Groeten, Elly 15 dec 2004 23:59 (CET)

boeket

Hallo Joep,
Is boeket zo beter?
groeten, – Rik – 25 jan 2005 21:08 (CET)

Afbeeldingen

ik zie dat je een foto van het Zwin hebt opgelade, het is absoluut geen misse foto, maar er gaan nog meer mensen hem vinden als je hem op http://commons.wikipedia.org zet, misschien een idee. 🙂 henna 15 jun 2005 17:47 (CEST)

leerplicht

Ik zie jouw naam staan als expert pedagogiek. Hoe zit het in Nederland precies met de leerplicht?
Wikipedia spreekt zichzelf een beetje tegen:

  • Het artikel leerplichtwet zegt voor Nederland: ten volle zes jaar zijn; om in groep drie te starten, of om met leerplicht te starten?
  • Het artikel Onderwijs zegt leerplicht van 4 tot 16 jaar.
  • Het artikel basisschool zegt dat de leerling mag naar school gaan vanaf 4 jaar, maar slechts leerplichtig is vanaf de 5e verjaardag

Als de leerplicht start op de verjaardag, moet dat dan begrepen worden: de dag na mijn verjaardag moet ik naar school? of moet (mag) ik de start van het eerstvolgende schooljaar afwachten?
Voor Vlaanderen is het duidelijk: leerplicht start op 1 september van het kalenderjaar waarin de leerling zes jaar wordt. Dus al wie in 1999 geboren is, wordt leerplichtig op 01/09/2005. Er zijn er dus die nog geen volle zes jaar zijn als ze leerplichtig zijn. In de regel valt start van de leerplicht in Vlaanderen ook samen met start in het eerste leerjaar van de lagere school.
Dank bij voorbaat voor de toelichting (wellicht via het artikel over leerplicht? vriendelijke groet. Door de wol geverfd 27 jun 2005 11:16 (CEST)

Het likt me optie 3; maar ik zal het even goed nakijken. Ik zou willen dat ik als pedagoog alles binnen dat vakgebied bij de hand had, maar dit is geen echte core-knowledge voor mij. Maar ik zoek het uit en zal het waar nodig een dezer dagen aanpassen. groet–joep zander 27 jun 2005 11:22 (CEST)

De regeling komt daar inderdaad ongeveer op neer. Maar het is wat complex. Heb wat toegevoegd bij leerplicht en vooral een externe link. —joep zander 28 jun 2005 10:24 (CEST)

bedankt voor de aanvullingen, ik heb in die zin bij “onderwijs” wat rechtgezet; vriendelijke groeten, Door de wol geverfd 28 jun 2005 10:33 (CEST)

Lijst van anti-oorlogsliederen

De bot-wijziging op Lijst van anti-oorlogsliederen is naar mijn mening wel degelijk terecht. en:List of protest songs heeft namelijk geen onderdeel “War2”, en dus is deze link vergelijkbaar met een link naar een niet-bestaande pagina. Ik heb de ‘#War2’ nu veranderd in ‘#War’, en tenzij en:List of protest songs opnieuw veranderd wordt, zou dat het probleem moeten oplossen. – André Engels 30 jun 2005 14:13 (CEST)

hernoemen

    • The user “Zander” has been renamed to “Joep Zander”. Succes. Elly 10 jul 2005 00:49 (CEST)
      • Wel vreemd, omdat je hier nog steeds Zander heet. Als er iets mis is gegaan en je kan niet meer inloggen, mail me dan even op ………..Maar je krijgt pas morgen antwoord! Elly 10 jul 2005 00:57 (CEST)

rechtbanken

Is het hof in Arnhem nog steeds de militaire rechtbank (krijgsraad) ? weet jij dat? groet Aleichem 15 jul 2005 14:08 (CEST)

Family Group Conference

Hallo Joep,

Ik heb je artikel gelezen, maar is het misschien mogelijk om het nog wat uit te breiden? Ik zit niet zo in deze materie, maar eerlijk gezegd: ik zou na lezing niet kunnen aangeven wat dit nu precies inhoudt. Ik krijg de indruk dat het een methode van conflictoplossing is, maar hoe dat dan werkt en waarin het zich van andere methoden onderscheidt? En ik zou toch denken dat het de bedoeling van een encyclopedie is, dat inzicht te bevorderen…

Groetjes, MartinD 18 jul 2005 12:51 (CEST)

Formele wetenschap

Op 20 jul 2005 13:12 (CEST) heb je een aantekening gemaakt bij Overleg:Formele wetenschap. Ik heb daar nu een antwoord geformuleerd. Ik hoop dat het je iets wijzer maakt. Groet — Mdd 8 aug 2005 17:30 (CEST)

Antwoord gegeven onder Mdd 23 aug 2005 22:05 (CEST)

vader

OK, geen probleem. Ik vond de link van vader naar vaderschap erg krom. En als je dan ziet dat de artikelen moeder (familie) en moederschap wel bestaan, dan was voor mij de conclusie snel getrokken. Bovendien nodigen rode links uit tot schrijven van een artikel (zo wordt althans beweerd). Maar als jij het zo mooier vindt totdat er een artikel Vader (familie) is, vind ik het ook goed. Groet, Errabee 29 aug 2005 00:09 (CEST)

Tekst in de kroeg

Joep, misschien begrijp ik je verkeerd, maar CC-BY-onduidelijk is toch niet te kiezen via het upload-menu? Sander Spek 30 aug 2005 16:07 (CEST)

Ah, in dat geval vermoed ik dat tussen gisteren en nu iemand heeft bedacht dat CC-BY niet genoeg informatie is, maar dat er ook een versienummer bij moet. Wanneer je het sjabloon bij je plaatje veranderd van CC-BY-onduidelijk naar een van de volgende:
dan zou alles in orde moeten zijn. Sander Spek 30 aug 2005 17:28 (CEST)
Overigens, zie Overleg Wikipedia:Sjablonen voor het aangeven van de licentiestatus van media#CC-BY – probleem voor een verdere uitleg. Sander Spek 30 aug 2005 17:30 (CEST)
Hallo Joep. De oplossing voor jouw probleem is eigenlijk heel simpel. Het is op dit moment niet duidelijk onder welke versie van CC-BY de plaatjes vallen. (Dit omdat we hier vroeger in onze laksigheid niet naar vroegen.) De verschillen zijn waarschijnlijk miniem dus je kan er gewoon eentje kiezen. Sander Spek 31 aug 2005 12:01 (CEST)

onderzoek gevolgen echtscheiding

Dag Joep, In je opmerkingen op de overlegpagina bij dit onderwerp verwijs je naar onderzoeken. Ik weet uit ervaring dat met ‘onderzoeken’ alles verantwoord kan worden. Ben daarom wel benieuwd naar de onderzoeken die je hier bedoeld. Peter boelens 5 sep 2005 16:12 (CEST)

Op overleg vaderschap heb ik wat toegevoegd over onderzoeken Peter boelens 8 sep 2005 23:53 (CEST)

ben je er nog?

Moi Joep,

het is al weer een tijdje stil op ‘onze’ discussiepagina’s. Ik begreep dat jou inactiviteit samenhing met het schrijven van een nieuw boek, hoe ver ben je? Hoop binnenkort nog een nieuwe reactie te vinden, niet vawege de lol van een discussie, maar omdat de discussie tot nieuwe inzichten kan leiden Peter boelens 5 okt 2005 17:38 (CEST)

anti-oorlogsliederen

Zie antwoord op mijn Overleg gebruiker:Londenp pjetter 27 okt 2005 20:51 (CEST)

Achternaam

Hallo Joep,
Ik zag je laatste wijziging op Achternaam met de samenvatting “waarom is dit ooit verwijderd; geen toelichting gevonden. gewoon feiten

Ik zou niet weten waarom iemand dat stukje uit het artikel zou willen halen. Misschien is dat per ongeluk gebeurd. Ik zag dat er in de loop der tijd nogal wat vandalisme op het artikel is geweest. Het is best mogelijk dat het stukje ooit per ongeluk weggevallen is bij een actie om vandalisme terug te draaien.

Overigens begreep ik de eerste zin van het stukje niet helemaal. Zie mijn vraag op Overleg:Achternaam. Johan Lont 11 nov 2005 10:33 (CET)

Moi Joep

Vooraf: ik ben heel erg tegen het wijzigen van de achternaam van kinderen na echtscheidng. Ik heb echter geprobeerd het artikel neutraal te houden, als je vindt dat ik dat onvoldoende heb gedaan verneem ik dat graag (concreet :-)). De regeling is overigens moeilijk in een artikel goed uit te laggen, zo gecompliceerd is deze. Wat in ieder geval relevant is: bij voortdurend gezag (tegenwoordig de norm) kan moeder niet alleen om wijziging vragen, het verzoek moet worden ingediend door beide ouders (omdat zij beiden gezag hebben) Daarnaast geldt een verzorgingstermijn, 5 jaar voor kinderen jonger dan 12, 3 jaar voorlinderen ouder dan 12. Tenslotte: de mogelijkheid om het kind de naam te geven van de nieuwe partner vind ik persoonlijk het allerergste, ik zou de ouder die op die manier zijn (theoretisch kan dat ook haar) naam-band met het kind verliest wegens schending van tenminste artikel 8 in Straatsburg een redelijke kans toedichten. Peter boelens 12 nov 2005 23:00 (CET) PS in je reactie op de overlegpagina neem jij nog de naam van vader als norm, dat lijkt mij niet meer juist, en overigens, persoonlijk ben ik voorstander van de naam van moeder als norm, maar dat is persoonlijk.

Jokeren

Ik heb inmiddels in het overleg van de gebruiker een waarschuwing geplaatst en de wijzigingen weer teruggedraaid. Als hij weer wijzigingen doorvoert die niet kloppen (niet dat ik alles weet van Jokeren) of zomaar informatie verwijdert (de varianten bijvoorbeeld) volgt er voor deze anonieme gebruiker een blok. Een korte weliswaar, maar wel met de melding dat hij wijzigingen iets minder hard moet doorvoeren en dat hij het overleg van een pagina moet gebruiken. PatrickVanM 29 nov 2005 07:32 (CET)

Verwijderde artikelen

Hoi Joep… ik zag dat dezelfde gebruiker de tekst later had teruggeplaatst. (bleek altispinax te zijn typfoutje..) er staat overigens al een “nietgereed-sjabloon” bij… de tekst die ik had verwijderd staat er weer op… ik weet alleen niet of die anongebruiker een eendagsvlieg was of niet… zo niet heeft het weinig zin de tekst te bewaren… 🙁 mvg Sεяvιεи | Overleg 2 dec 2005 14:56 (CET)

Jouw site

Moi Joep, ik zag dat ik als Belgisch advocaat ongewild heb meegewerkt aan jouw eigen site. Ik gebruik op wiki mijn eigen naam omdat ik geen reden zie om die niet te gebruiken. Alles wat ik bijdraag is vrijgegeven, dat realiseer ik mij. Anderzijds, ik had niet verwacht dat jij zo met ons overleg om zou gaan. Om te voorkomen dat ik nogmaals ongewild bijdraag zie ik daarom maar één mogelijkheid. Vond het overigens wel wat flauw dat je de discussie zo hebt samengevat. En tenslotte: hoe kom je er bij dat ik Belgisch advocaat ben? Peter boelens 6 dec 2005 08:52 (CET)

Dat van België vond ik ook niet zo’n probleem. Wat je site betreft, daar ga ik niet over. Had me niet bedacht dat ik daar op deze manier ook op kun figureren. Wat voor mij wel een vraag is, voel ik mij nu nog helemaal vrij op overlegpagina’s, maar dat gaat iets breder dan alleen jouw site. Peter boelens 6 dec 2005 13:40 (CET)

maak je over de vrede geen zorgen 🙂

Voor de volledigheid wil ik hier nog opmerken dat ik Peter Boelens (op zijn overlegpagina) heb aangeboden de (letterlijke) weergave van een deel van onze discussie van mijn site te halen. Overigens dient het weergevven van kritiek van anderen op mijn persoonlijke site (http://joep.nl.nu/kritiek.htm) slechts een bevordering van de open inhoudelijke discussie. Ik ben er op aan te spreken dat ik ook discussies die minder prettig voor me uitvallen daar wil opnemen. —joep zander 8 apr 2006 11:51 (CEST)

Jumbo

Joep! Ik heb van Jumbo een doorverwijspagina gemaakt omdat er al een artikel Jumbo (supermarkt) bestaat. Groet, —kwibus 11 dec 2005 21:37 (CET)

Joep! Ik heb een poging gewaagd. Groet, —kwibus 11 dec 2005 22:05 (CET)

Strijdmuziek

Hallo Joep, Ik zag dat je het één en ander over strijdmuziek hebt toegevoegd aan de pagina Protestlied. Daar ik denk dat strijdmuziek en protestliederen een andere defenitie hebben, zou ik je willen vragen of jij niet toevallig een artikeltje aan strijdmuziek op zich kunt wijden. Ikzelf ben niet zo thuis in de wereld van de strijdmuziek en kan daarom niet zelf zo’n artikel schrijven, maar volgens mij is strijdmuziek bedoeld om moet aan te wakkeren in oorlogen e.d., en zijn protestsongs vooral bedoeld om kritiek op de maatschappij te leveren, in de hoop een beweging bij de massa te veroorzaken. Groeten. – Juni 19 dec 2005 15:02 (CET)

Hallo,
Een tijdje geleden werd er wat gesleept met met ‘strijdmuziek’, iets dat volgens jouw artikel (‘strijdcultuur‘) zich kenmerkt door de politiek geëngageerde teksten. Nu heb ik dat een poosje zo gelaten, maar ik vind eigenlijk toch dat strijdmuziek onder ‘protestlied‘ geschaard moet worden. De defenitie van protestliederen is volgens de Van Dale:

pro·test·song (de ~ (m.))
1 lied dat misstanden hekelt en aan de kaak stelt
En van een ‘lied’:

lied (het ~, ~eren)
1 zangstuk met strofen en vaak een refrein
Aangezien strijdmuziek daar, voor zover ik weet, volledig aan voldoet, lijkt me dat strijdliederen in feite ook gewoon protestliederen zijn. Wat is dan eigenlijk het verschil tussen strijd- en protestliederen? – Juni 1 jan 2006 16:23 (CET)

Bilden met Chevetogne

Ik heef gezeen dit ae werkde om d’artikel der Klooster van Chevetogne. Hier ( Overleg:Klooster van Chevetogne ) haeve ae enkele worden van me. – Waelsch 4 jan 2006 15:02 (CET)

Zekerapparaat vrs zekeringsapparaat bij klimmateriaal

Bij klimmateriaal is destijds zekerapparaat gebruikt, het klonk mij raar en ben wat opzoekingswerk gaan doen. Ik vind het woord zekeringsapparaat meer voorkomend dan zonder “s”. Daarom zou ik zekeringapparaat overal vervangen door zekeringsapparaat.

Guido 7 jan 2006 10:50 (CET)

Waarschuwingen plaatsen

Hoi Joep. Leuk dat je de boel in de gaten houdt. Je hebt daarnet Gebruiker:Asjet een waarschuwing gegeven i.p.v. Overleg_Gebruiker:Asjet. Voor geregistreerde gebruikers, wordt normaal het sjabloon {{waarschuwing-gebruiker}} gebruikt i.p.v. {{ws}}. Tenzij je letterlijk wou aangeven dat je de gebruiker als een geregistreerd vandaal ziet, heb ‘k ook wel eens gedaan 😉 Groeten, Dolledre overleg 14 mrt 2006 20:43 (CET)

Geslachtnaam

Volgens BW geldt: Art. 5 . – 1. Indien een kind alleen in familierechtelijke betrekking tot de moeder staat, heeft het haar geslachtsnaam. Indien een kind door adoptie alleen in familierechtelijke betrekking tot de vader staat, heeft het zijn geslachtsnaam. – 2. Indien een kind door erkenning in familierechtelijke betrekking tot de vader komt te staan, houdt het de geslachtsnaam van de moeder, tenzij de moeder en de erkenner ter gelegenheid van de erkenning gezamenlijk verklaren dat het kind de geslachtsnaam van de vader zal hebben.

Ik concludeer dat in geval een kind erkent wordt door een man, dan krijgt het niet automatisch de naam van pa. Hoe zit dat nu met je toevoeging? Frietmet 20 mrt 2006 15:14 (CET)

Zie antwoord op overleg: achternaam groetjes —joep zander 20 mrt 2006 15:33 (CET)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.